DSC09382
DSC09382

Jaimie van Heije in Ouderkerk a/d Amstel

Op 7 juni 2014 in Amsterdam, Noord-Holland.

Na een bezoek aan het Cobramuseum in Amstelveen, waar momenteel ook een deel(tje) van de Guggenheimcollectie te zien is reden we in zeer korte tijd naar Ouderkerk a/d Amstel. Ons doel was het restaurant van Jaimie van Heije. Ik had het nodige gelezen en gehoord over deze jongen en was zeer benieuwd naar zijn kunsten. Het waren Heerlijk.nl weken en dat vonden we eigenlijk best een aardige aanleiding om een bezoek te brengen.
Parkeren gaat nog behoorlijk soepel zo in het centrum en we wandelden naar het restaurant. Een vriendelijke ontvangst en de vraag of we niet liever buiten wilden lunchen. Dat wilden we wel, mits we in de schaduw konden zitten, want ik heb er een hekel aan om in de volle zon te eten.
DSC02896Dat was allemaal mogelijk, dus namen we plaats aan een min of meer houten tafeltje, niet gedekt, maar wel met zout, peper en olie, een plantje, het heerlijk-menu en een stoffen servet.
Een aperitiefje wilden we ook graag, een glas champagne. Van Moët&Chandon hier, prima dus.
We bekeken het menu, drie gangen voor slechts 20 euro, wijnarrangement 19 euro. Uit te breiden met twee extra gangen, beide voor 10 euro per stuk. We besloten n extra gang te nemen.DSC02897
Op de website is te lezen hoe de prijzen en menu's hier zonder actie liggen, wat mij betreft zeer aantrekkelijk allemaal.
Op een leistenen plaatje verschenen twee stukje kroepoek van en met Szechuan peper, lekker en flink gekruid. Een amuse kregen we ook.
DSC02899Een flan van erwten met ansjovis en granita van munt. Een heerlijke flan van erwtjes met erop wat ansjovis, wat nootjes en wat mayonaise. Afgedekt met een frisse granita van munt. Lekker!
We bekeken nog even de wijnkaart, ook hier net als bij de Gebr. Hartering, losse vellen, makkelijk te wisselen dus. We vonden de wijnkaart leuk en zeer netjes qua prijs.DSC02901
Brood kwam op tafel met boter, wat telkens werd aangevuld, een karaf water en de eerste wijn werd door de uitstekende bediening ingeschonken.
Een Chenin Blanc, Laibach 2013, Zuid-Afrika. Een prettige frisse wijn.
Het gerecht erbij was tartaar van zalm met avocadocrème, waterkersemulsie, crème fraîche en wilde veldkers.DSC02905 Een rondje goede tartaar van zalm met uisnippers kregen we, erop een crme van avocado, afgemaakt met een anker van crème fraîche. Er om heen aardappeltjes met waterkerkemulsie, stukjes meringue van alg met yoghurt en krokante koekjes van aardappel. Een erg lekker gerecht. Simpel, maar goede smaken bij elkaar.
Bij het extra gerecht kwam een Griekse wijn van Santorini, een Sigalas 2012, een blend van Assyrtiko (75%) en Athiri (25%).DSC02910
Erbij coquille van de plancha met rouille, tomatenspongecake, zilte groenten en saffraansaus. Precies dat kregen we op het mooi opgemaakte bord. Twee soorten rouille waren het en de mooie zeester was ook gemaakt van rouille. Onnodig te vermelden dat de coquille perfect van garing was. Verder heerlijk schuim van saffraan en krokant gepofte quinoa. De zilte groenten bestonden uit zeekraal en de door mij zeer geliefde Salty Finger. Een erg lekker gerecht. Zo lekker dat we direct besloten het andere extra gerechtje ook te nemen, want dat hier uitstekend gekookt wordt hadden we al door.
We waren toe aan het hoofdgerecht. Hierbij schonk de sommelier/gastheer een Lantana Shiraz Cabernet uit Australi, Murray Darling 2012.
DSC02914Een zeer prettige blend, niet te zwaar en dus goed passend bij het gerecht. Dat gerecht was gebakken varkenshaas met crème van gepofte knoflook, ravioli gevuld met sparerib, korenaarasperge en jus van zwarte bonen. En weer kregen we precies dat op het bord. Een mooi stukje krokant gebakken varkenshaas, toch nog rosé van binnen! Erop wat krokantjes van ui. Eronder een flinke lik crème van gepofte knoflook. Voor mij iets teveel, maar echtgenoot bood zich gaarne aan. Verder wat groentjes en een heerlijk dunne ravioli gevuld met pulled pork, die mooi hoog op smaak was. De jus van zwarte bonen vervolmaakte dit goede gerecht. DSC02919
Bij het volgende extra gerechtje schonk de sommelier een Cotes de Gascogne, Domaine Carras, Symphonie d'Automne, een halfzoete wijn op basis van Gros Manseng. Voordat het gerecht op tafel kwam, liet de chef eerst even zien hoe hij de in broodkorst gebakken wortel had klaargemaakt. Erbij een zeer enthousiaste uitleg, waarmee we direct konden zien hoe betrokken deze jonge chef is bij zijn gerechten. Dat was ons inmiddels ook al duidelijk via de schitterende borden die zijn keuken mochten verlaten en bij ons op tafel kwamen. Hier wordt meer dan uitstekend gekookt!
DSC02923Het gerecht, gebakken eendenlever met mousseline van mango, rabarber, in broodkorst gebakken wortel en Madeira-jus was een plaatje om te zien. Mooie kleuren en een goede compositie. De eendenlever, die perfect gebakken was, lag op een strip van de in de broodkorst gebakken wortel, waarin behalve het zout ook de five spices goed te proeven waren. De Madeira-jus was heerlijk, de rabarbermousse en -krul gaven frisheid en de mangomousse gaf frisheid en wat zoetigs. Her en der ook nog een meringue van mango en weer waren we meer dan tevreden.
Bij het dessert kwam een Tschida, een Auslese Muskat Ottonel 2013. Je wordt tegenwoordig doodgegooid met alle Tschida-varianten, dus die kennen we zo langzamerhand wel. Niet dat er iets mee mis is verder, maar een beetje variatie stellen we altijd wel op prijs.DSC02927
Het dessert bestond vandaag uit bavarois van aardbei met rozen, violetmeringue en aardbeiensorbet. Alweer een plaatje om te zien. Heerlijke aardbeienbavarois met een duidelijke rozensmaak, gelei van zowel aardbei als van roos, geen meringue van violet maar een heuse suikerspin, erg lekkere sorbet van aardbei en nog wat zuring en bloemen maakten het dessert f.
DSC02928Voordat we aan de espresso gingen wandelde ik nog even het restaurant in, wat is uitgevoerd in zwart wit met aan de wanden die mooie tekeningen van Selwyn Senatori. Ook uitgevoerd in zwart wit, mooi passend bij de rest van het interieur.
Bij de goede espresso kwamen nog twee snoepjes. Een flinterdunne biscuit van rode bes met erop botercrème en vlierbloesemgelei, bijzonder lekker en machtig en een panna cotta van Baileys met een krokantje van koffie.DSC02931 Ook erg lekker.
Meer dan tevreden verlieten we Jaimie van Heije. We keren hier zeker terug, want hier wordt uitstekend gekookt, de bediening is zeer prettig, men is gastvrij en heeft er geen moeite mee om gasten te verwennen. De wijn is ook mooi, ook fijn en die wordt ruimhartig bijschonken, ook prettig. Kortom: absoluut een aanrader.

1 gedachtes over "Jaimie van Heije in Ouderkerk a/d Amstel"

deproefballon

Leuke zaak toch h... Wij waren er toen Jaimie er net in zat een paar jaar terug. Het eten was toen prima, maar het wijnarrangement het ondergeschoven kindje. Bij jou, zo te lezen, is dat beter geworden.
8 juni , 2014 om 20:47 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl