DSC09382
DSC09382

&Samhoud Places in Amsterdam

Op 19 juni 2014 in Amsterdam, Noord-Holland, twee sterren.

Op zondag 8 juni had ik gereserveerd in het kader van DWTS bij &Samhoud Places om daar de 20e verjaardag van onze jongste zoon te vieren. We zouden er een viergangenlunch gaan gebruiken.
Een alleraardigste ontvangst kregen we in het deze keer geheel volle restaurant. Beide heren van de zwarte brigade herkenden ons en kwamen even een hand geven, vriendelijk!
We begonnen natuurlijk met een glas champagne voor ons alle vier, nog steeds van Billecart-Saumon hier en die is zeer prettig.
DSC03087Op tafel de Stockmanspotjes, twee maal het menu en broodbordjes. Onderop het menu een drietal gangen (en ook nog kaas) te bestellen als supplement, die er zeer aanlokkelijk uit zagen. Echter, de prijs was dusdanig hoog (45, 35 en 35, terwijl het hele viergangenmenu 60 euro kost) dat we besloten dat toch maar niet te doen. Met zijn vieren eten is toch nog wel iets anders prijstechnisch gezien dan met zijn tweetjes....
Nadat we besloten hadden drie maal het wijnarrangement te nemen en er zowel plat als bruisend water op tafel kwam, kregen we een amuse.DSC03089
Perfect ei/texturen van bloemkool/hazelnoot/koffie. Wederom (de vorige keer kregen we het perfecte ei als gerecht) een perfect gegaard ei, op 62 graden gedurende 1 uur en een kwartier, met een heerlijke crème, waarin duidelijk bloemkool te proeven was. Erop diverse ragfijne bereidingen van bloemkool en eronder/erin stukjes hazelnoot en een toets van koffie. Vooral de hazelnoot vond ik geweldig lekker erbij.
Hierna werden de waterglazen vernieuwd omdat na het ei er restjes op het glas zouden kunnen achterblijven, waardoor de smaken zich zouden vermengen. Attent!
Brood kwam op tafel, wat telkens desgewenst keurig werd aangevuld en het echte werk kon beginnen.
De eerste wijn, een Grüner Veltliner, Diem, Weinviertel DAC Nussberg 2013 beviel goed. Een echte Grüner Veltliner.
DSC03093Het eerste gerecht, palet van voorjaarsgroenten/zalm/verse kruiden/fruit, was een absoluut plaatje om te zien. Diverse groentjes op een eigen manier gegaard: broccoli, peulen, biet etc. Ze omgaven een erg lekkere salade van zalm op drie manieren, nou ja eigenlijk twee, gegaard. Namelijk gemarineerd, licht gerookt en rauw. Heerlijk! Verder ontdekte ik ook nog komkommer, wat een lekkere frisheid in het gerecht bracht.
Hierna schonk de zeer vriendelijke Engelstalige Chinese dame in een pak met roze sneakers ons een glas Pinot Blanc Reserve, Domaine Weinbach, Colette, Catharine et Laurent Faller. DSC03099
Perfect passend bij de witte asperge terug naar Sapporo/citrus/ponzu/kombu. Op een rood bord allereerst een mooie, uiteraard perfect gegaarde asperge met een mooie Hollandaisesaus erop. Eronder een saus met dashi en citrus en waarschijnlijk ook ponzu. Verder een korenaarasperge en soja-elementen in de vorm van vrij heftige dipjes gel. Een apart en wat mij betreft erg lekker gerechtje. De pompelmoes die erbij lag gaf een bittertje, een vrij heftig bittertje waarvan ik denk dat niet iedereen er even gecharmeerd van is. Wij vonden het wel lekker.
Bij het hoofdgerecht kwam een Barbera dAsti, La Vigne Vecchia, Cossetti Clemente & Figli in het glas. Een redelijk prettige wijn.
DSC03105Het hoofdgerecht deze middag, melkkalf/jonge selderij/sponscake/Taleggiocrème/kumquat/waterkers/fenegriekinfusie/Libanese Pita Fricassee stijl kwam in drieën.
Op een witte steen een pitabroodje, zeer krokant gevuld met orgaan van kalf en erop een flinter gekookt kwartelei: mooi hoog op smaak, Midden-Oosters en erg lekker. Ernaast een stukje spongecake met waarschijnlijk de fenegriekinfusie en wat kerrie en erop een toefje Taleggiocrème. Ook lekker.
Ernaast in een wit kommetje een aardappelmousseline van de Mona Lisa aardappel, lekker, maar voor een mousseline aan de stevige kant. Wat mij betreft geen probleem, want ik hou ook van puree. DSC03102
Op het bord twee stukjes kalfsvlees, niet bijzonder mals eerlijk gezegd met erbij de eigen jus, waterkers en radijs en drie mousses, eentje van onder andere witte kool , eentje van kumquat en eentje van aubergine, alle drie erg smakelijk. Jammer van het vlees.
Bij het dessert kwam een Baumard, Carte dOr, Coteaux du Layon, een mildzoete, frisse wijn.
DSC03112Het dessert, zomerfruit/rabarber/zwarte olijf was erg lekker en heerlijk fris. We troffen aan parels gemaakt van framboos/kokos en olijf, ijs van kokos, sorbet van rabarber, crips van chocolade, compote van yoghurt en bevroren stukjes meringue. Alles werkelijk erg lekker. DSC03124
We sloten de maaltijd af met tweemaal een espresso, eenmaal een thee (voor mij, ik koos van het dienblad met allerlei soorten thee in mooie busjes de Octobre Revalation, die erg lekker was) en eenmaal een Ice Tea, die hier huisgemaakt is. DSC03129Erbij voor ons alle vier een schaaltje met een heerlijke madeleine met een citroentoets, een fudge, een marshmallow, een bonbon van chocolade met pinda en een heerlijke stukje Turks fruit.
De maaltijd was minder opzienbarend dan de vorige keer, maar dat vind ik logisch gezien de prijs die we deze keer betaalden. De kwaliteit was gelijkwaardig (op het vlees na wat mij betreft, de heren hadden geen klagen) en de gerechten waren stuk voor stuk lekker. De zwarte brigade doet zijn/haar werk uitstekend en je zit er heerlijk met een erg leuk uitzicht.
Ook de jarige was erg tevreden en daar was het tenslotte om te doen.

 

0 gedachtes over "&Samhoud Places in Amsterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl