DSC09382
DSC09382

Aan de Poel in Amstelveen

Op 20 juni 2014 in Amsterdam, Noord-Holland, twee sterren.

DSC03166Op de 11 juni reden we alweer naar Amstelveen. Deze keer om te gaan lunchen bij Aan de Poel. Inmiddels gesierd met **sterren. Ik was er in 2008 met een vriendin en eigenlijk waren we toen niet diep onder de indruk, dus ik was enorm benieuwd naar de kookkunsten. De ambiance kende ik al.DSC03133
Het was aardig weer en we kregen een plekje op het mooie terras onder een parasol. Schitterend gelegen aan de Poel, waarover af en toe wel een kil windje kwam, maar dat vind ik altijd nog prettiger dan in de zon en dus in de warmte te eten.
Een glaasje champagne wilden we wel, André Clouet hier. Vreemd genoeg binnen ingeschonken, maar navraag leverde Clouet op.DSC03135 Direct erna kwam er (heerlijk) brood op tafel met boter en een lekkere frisse dip. Zout, peper en olijfolie in pipetjes stonden er al. Ook wilden we wel water, bruisend en plat zoals gewoonlijk en er kwamen twee amuses.DSC03137
Op een rond plaatje een blini met kerriemayonaise, appel en vegetarische kaviaar, erg lekker en ernaast een krokante sandwich met onder andere peulvruchten. Ook bijzonder smakelijk. Allebei mooi hoog op smaak, fijn van textuur en eetlustopwekkend.
In een schaaltje ernaast krokante oesterzwammen op een crème met mierikswortel en een dressing met sake. DSC03140Heel erg lekker vonden we dit. Heerlijke oesterzwammen en de sake-dressing was prettig fris.
De chef kwam even aan tafel om het menu toe te lichten (ook hier aten we deze middag in het kader van DWTS, ik vind dat soms toch een aardige gelegenheid om restaurants waar ik over twijfel uit te proberen) en te vragen of er allergieën of iets dergelijks waren en beloofde ons een prettige middag.
De uitstekende bediening schonk de eerste wijn in. Een Touraine. Domaine de la Rochette, Famille Leclair, Chenonceaux. Een bijzonder smakelijke Touraine!DSC03142
Het eerste gerecht werd gepresenteerd. Het zag er werkelijk adembenemend uit! De koks hadden een rechthoek gemaakt van tartaar van zeebaars, gemarineerd in limoen. Erop hele fijne stukjes gemarineerde bleekselderij en volgens mij fijngesneden kappertjes, twee mini-tosti's met pata negra. Dit mooie geheel, afgemaakt met gemarineerde wortel in een kunstig rolletje en wat cresse en krokantjes van kippenhuid werd omgeven door aan de binnenkant een randje rouille en aan de buitenkant een wederom kunstig randje mayonaise. Zoals gezegd prachtig om te zien, maar zo mogelijk nog lekkerder om te eten. Een enorm genot was dit gerecht. De toon was gezet, ik begreep direct de **.
De tweede wijn kwam uit Zuid-Afrika. Vuurberg, 2011, een zeer prettige blend van Chenin Blanc, Viognier, Semillon, Roussanne, Grenache Blanc, Verdelho en Clairette Blanche.
DSC03148Erbij, op zo'n mooi rood bord, een gebakken kreeftenstaart met peulvruchten, beurre blanc en sorbet van peer. Alweer een uitstekend gerecht. Uiteraard was de kreeft perfect van garing. Erop kleine krokantjes die heerlijk hartig waren. In de beurre blanc, die erg lekker was, kleine bloemetjes en de sorbet van peer was zonder suiker gemaakt, dus je proefde puur peer en dat was erg goed in combinatie met de kreeft.
Bij het hoofdgerecht kwam een rode wijn, een Montej Rosso, Monferrato 2012, Villa Sparina. Een lekkere, soepele wijn. DSC03151Die het uitstekend deed bij het gerecht, wat bestond uit gebakken scholfilet met gelei van schaaldieren, een jus van rode wijn, een krokant rolletje met paddestoelen en wakame en verder groentjes, waaronder radijs en bosui. De jus was weer zeer krachtig van smaak en deed het uiteraard uitstekend bij de wijn. De vis was perfect van garing en het rolletje was mooi krokant en erg lekker. Alweer grote tevredenheid bij ons.
We gingen verder met een dessertwijn. De sommelier, een zeer vriendelijke dame, schenkt hier overigens prettig ruimhartig in. Een Saussignac, Vendanges d'Autrefois 2010. Een lichtzoete frisse wijn, die in de verte wat lijkt op een Sauternes, maar gelukkig wat lichter in smaak is.
DSC03158Allereerst verscheen er een pré-dessert. Passievrucht/nectarine. Diverse bereidingen van beide vruchten. Granité van passievrucht, ijs van nectarine, diverse meringue-achtige krokantjes van allebei, crème van allebei en een saus van allebei. Heerlijk fris en heerlijk licht.
Leuk van Aan de Poel is ook dat je diverse koks aan je tafel krijgt, ik vind dat prettig omdat het leuk is als ze zelf een gerecht toelichten.DSC03160
Het dessert zelf was weer een prachtige compositie van fruit. Ik herinner me schuim van punch, ijs van sinaasappel, divers fruit, waaronder framboos - al dan niet echt, want er lag ook een framboos gemaakt van waterijs van framboos - , aalbessen, rabarber, appel, aardbei, meloen en sinaasappel. Meringue van fruit, ijs van aardbei, witte aardbei en een prachtig groen appeltje. Hier en daar een tipje yoghurt en het was een heerlijk dessert. Heerlijk fris en heel 's zomers!
DSC03161We sloten deze heerlijke maaltijd af met uitstekende espresso, waarbij nog een plateau met fantastische snoepjes kwam, waaraan we natuurlijk geen weerstand konden bieden en die keurig voor ons op een plaatje werden neergelegd. Na het betalen van de rekening, die zeer meeviel omdat we de gerechten al van te voren betaald hadden en de wijnen heel erg vriendelijk van prijs waren, verlieten we meer dan tevreden Aan de Poel. We begrijpen de ** volkomen en keren zeker terug, want dit is nu een restaurant wat erop gericht is de gasten te verwennen en daar hou ik van. Je zit er heerlijk op het fijne terras en binnen is het ook vast heel prettig toeven. In ieder geval zijn de gerechten en de wijnen niet te versmaden!

 

 

0 gedachtes over "Aan de Poel in Amstelveen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl