DSC09382
DSC09382

HMB-restaurant in Rotterdam

Op 24 juni 2014 in Rotterdam, Zuid-Holland.

HMB restaurant op donderdag 19 juni, de dag waarop mijn echtgenoot jarig is. Ik had dat DSC03259aangegeven bij de reservering en ook toen men nog even belde op de 18e juni had ik het genoemd. Maakte niet uit, men doet niet aan verjaardagen bij HMB, men feliciteert niet eens. Nu, dan niet.
Ik was benieuwd naar het restaurant, want er waren wisselende geluiden. DSC03216Vooral benieuwd was ik naar het uitzicht en de kwaliteit van het eten. Ik had een viertje bij het raam gevraagd, maar bij het raam hebben ze alleen tweetjes dus we zaten tussen de tweetjes en de banken met gekleurde stoelen in aan een niet al te groot rond tafeltje, zwart met stoffen servetten en een peper-en zoutstel zoals ze dat ook hebben bij 't Nonnetje op tafel. En twee glaasjes met drie stengeltjes DSC03217bladerdeegkoek met kaas.
Een aperitief wilden we wel, alle vier graag een glas Cava, Brut Reserva Zeta, Bodegas Espa a Autèntica hier. Een redelijk prettige Cava, wel een fijn ruim glas en geen lullige hoeveelheid. DSC03219Een stoffen mandje brood werd direct op tafel gezet, wat telkens werd bijgevuld en we keken wat rond in de hoge ruimte. Ons viel op dat er geen zonwering is, wat onprettig is als de zon langdurig schijnt, zeker omdat er ook geen UV-bescherming in de ramen zit, want de brillen van oudste zoon en echtgenoot kleurden mee, dus daaraan konden we dit detail weer zien. DSC03223Maar in de volle zon eten vinden we onprettig en dat doe je hier dus wel bij zonneschijn. Verder is het wel een lollig interieur met vele details, een leuke lamp aan het plafond, een rijtje hoge leren stoelen aan een soort dubbele bartafel met ook zicht op de Erasmusbrug.
De ontvangst overigens was allervriendelijkst, de jassen werden keurig aangenomen en ook werden we naar de tafel gebracht.
We kregen de menukaart uitgereikt, waarop veel gerechten koud/warm in de prijsklasse van 10 - 17.50 euro te vinden zijn, met een uitschieter van de zeetong, die 35 euro moet kosten. Verder kent men hier menu's: vier gangen 44, 5 gangen 52 en 6 gangen 60 euro. Een 3 gangen lunchmenu doet 32.50.
Na ampel beraad besloten we drie rondjes gerechten te bestellen per persoon en dan te kijken of we nog een gerecht wilden of dat we al toe waren aan een dessertje of kaas.
De wijnkaart bekeken we hierna. De wijnkaart is aardig, niet spectaculair, maar wel redelijk van prijs. Omdat ze veel wijnen per glas hebben besloten we gewoon per ronde glazen wijn te bestellen.
Water wilden we ook wel, bruisend voor de heren en voor mij een karaf.
Aan amuses doen ze hier niet, dus we besloten maar snel te bestellen. Allereerst de wijn. Voor oudste zoon een glas Sauvignon Blanc, Bodega Trapiche 2012, Mendoza, waarover hij tevreden was. Voor echtgenoot een Riesling Kungfu Girl, Charles Smith, Columbia Valley 2013, die hij te zoet vond en voor mij een Beaujolais Blanc, Chateau de Pizay 2011 die ik lekker vond.
DSC03234Jongste zoon was de BOB vanavond en dronk op de Cava na alleen water. Water wat in het begin keurig werd bijgeschonken, maar gaandeweg de avond helaas steeds minder.
Als eerste gerecht kreeg jongste zoon kalf/tartaar/langoustine/augurk en daar was hij enorm tevreden over. Heerlijke tartaar van kalf, goed aangemaakt had hij met erop lekker zoete langoustines en ook nog een toefje luchtige piccalilly.
DSC03232Oudste zoon ging voor de oester/komkommer/ginger ale en kreeg drie oesters met de genoemde ingrediënten. Helaas zat er nogal wat gruis bij de oesters, wat we ook melden bij de bediening, die er vervolgens helemaal niets mee deed en er zelfs niet op reageerde. Op het gruis na vond hij de smaak verder wel goed, vooral het ijs van komkommer vond hij lekker.DSC03231
Echtgenoot had de ravioli/paddestoel/romige truffelsoep. Hij was zeer te spreken over de mooie romige truffelsoep en de lekkere, mooi dunne, raviolo gevuld met paddestoelen.
Ikzelf kreeg de bestelde zeebaars/eendenlever/mandarijn/yuzu. DSC03228Op een plak vrij romige mousse van eendenlever die ik eerlijk gezegd nauwelijks proefde, kreeg ik rauwe tartaar van zeebaars met appel en wat kruiden en erop sorbet van mandarijn, een pomme soufflé en wat yoghurt. Erom heen een fijne coulis van schaaldieren met yuzu, die mooi hoog op smaak was. Erg lekker vond ik het.
Bij het tweede gerecht nam oudste zoon de Beaujolais Blanc en echtgenoot en ik een glas Chardonnay, 2012 Teramas Astruc, Limoux en dat was een typische Limoux en dus zeer prettig.
Jongste zoon had deze ronde de ravioli/paddestoel/romige truffelsoep en was even tevreden als zijn vader was in de eerste ronde.DSC03237
Oudste zoon kreeg de langoustine/meloen/kerrie en kreeg in een schaaltje een soort crème van meloen, waarin duidelijk kerrie te proeven was. Verder diverse lente/zomergroenten waaronder asperge en tuinboontjes en wat langoustine, die goed van garing was. Wederom was hij tevreden.
Echtgenoot had deze ronde de King Crab/luchtige aardappel/krab coulis en die had ik ook.
DSC03240Op onze borden in het midden een rondje luchtige avocadomousse met erop salade van krab met wat spoortjes van appel. Erop luchtige aardappelmousseline en krokantjes van aardappel. Verder drie rondjes krabvlees met erop een pomme souffl en een heerlijke coulis van krab. Erg lekker weer.
Bij het volgende gerecht namen beide heren een glas Zweigelt, herkomst onbekend, omdat ik vergeten ben dat op te schrijven en ik nam een glas Aneto Branco, Douro en ook die vond ik prettig. DSC03244
Beide zonen namen - uiteraard kan ik wel zeggen - ossenhaas/dikke friet/béarnaise en ze kregen een goed gebakken stukje ossenhaas met erbij een bitterbal gevuld met ossenstaart, wat duxelles en wat paddestoelen. Bij de frieten werd een schaaltje Béarnaise geserveerd en een beetje mayonaise en ze waren tevreden. Het vlees had iets roder mogen zijn wat hen betreft, naar de gewenste cuisson was niet gevraagd.
DSC03248Echtgenoot kreeg de zwezerik/linzen/ponzu. Een gigantisch stuk mooi krokant gebakken zwezerik kreeg hij met erbij erwtjes en dubbelgedopte tuinbonen. De zwezerik lag op gekookte linzen, waar de ponzu doorheen zat. Een gekarameliseerd asperge in stukjes maakte het gerecht compleet. Weer was hij tevreden.DSC03245
Ik kreeg het lam/schouder/worstje/rack/specerijenjus. Precies dat ook trof ik aan. Heerlijk vlees van de schouder kreeg ik, het worstje was lekker stevig en vol van smaak en het rack was mooi mals en keurig van garing. Erbij crème van erwten, dubbelgedopte tuinbonen en erwtjes en wat aardappeltjes en weer vond ik het DSC03252een lekker gerecht.
We vonden het mooi geweest en gingen over tot de desserts.
Echtgenoot nam de kaas (3 euro per stukje) en koos voor een stukje Wijnendale, Munster en Pas de Bleu, waarbij twee soorten brood en een mousse van fruit. Erbij een glas van de Beaujolais Blanc en hij vond het goede kaasjes.
Wij drien wilden graag de Café glacé en die kregen we geserveerd in een niet al te groot glas.DSC03254 Ik persoonlijk vond hem wat tegenvallen. De room smaakte nauwelijks naar koffie en de crunch die erin zat was best smakelijk, maar voor mij veel te veel. Ik had liever een wat ouderwetsere combinatie gekregen. Ook de jongens vonden hem maar zo-zo.
Na espresso/Ice Tea,waarbij per persoon een truffel kwam en het betalen van de rekening verlieten we HMB om nog even wat fotos van de Erasmusbrug te maken vanaf het terras van de ontzettend ongezellige bar van het Nhow-hotel. We hebben lekker gegeten bij HMB, de bediening doet erg haar best en je zit er - op de zonwering na dan - prettig.

 

1 gedachtes over "HMB-restaurant in Rotterdam"

restaurantrecensiesvancarla

Dank! ByeBye Glow dus, inderdaad een nare toon, dat kan een stuk vriendelijker. Wij gaan nog wel in juli, ik wil toch graag zien hoe de gerechten deze keer zijn, als het goed is heel anders dan vorig jaar.
26 juni , 2014 om 18:19 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl