DSC09382
DSC09382

De Dukdalf in Woerden

Op 29 juni 2014 in favoriet, Utrecht.

Zomaar op een woensdagavond reden we naar Woerden, waar ik had gereserveerd bij De Dukdalf. Het was alweer een tijdje geleden dat we er waren, dus het werd weer eens tijd. DSC03265De kleine ronde tafel was voor ons gedekt, wat ik heel vriendelijk vond, maar we konden ook plaatsnemen op het terras. Dat laatste deden we, want het zonnetje scheen heerlijk en het terras zag er als altijd zeer uitnodigend uit. Het blijft leuk daar in het haventje van Woerden. DSC03266
Op tafel kleine olijfjes, zwarte Taggiasche zonder pit en kleine groene met pit en een koekje met kerrie voor allebei.
Een glas witte wijn wilden we wel. De sommelier weet inmiddels precies wat we lekker vinden en hij onthoudt dat ook, heel attent vind ik dat. We kregen een heerlijk glas Olivier Zeter Cuvée S 2013, Pfalz, een blend van o.a. Riesling, Welsch Riesling en Pinot Blanc die ons zeer beviel.
We bekeken de kaart en het maandmenu en besloten tot het 4-gangenmaandmenu, want daar stond weer allerlei lekkers op. Ook maakten we gebruik van de geselecteerde wijnen bij de gerechten, want de sommelier hier kan er wat van.
DSC03271Brood kwam op tafel, met boter. Olie, peper en zout stonden er al, water wilden we ook wel, bruisend voor allebei deze keer en wederom zeer attent werd het water in een koeler geplaatst. Zeker buiten zeer gewenst wat mij betreft.
De eerste wijnen werden ingeschonken, voor mij een glas van dezelfde Pfalz-wijn, voor echtgenoot een glas Ktima Ligas Roditis 2013, Pella, Roditis. Een prima wijn ook. Toevallig hadden we deze wijn niet lang geleden bij 't Nonnetje gedronken.
Voordat de voorgerechten kwamen, kwam er een amuse. DSC03269Een crème brûlée van geitenkaas, die perfect van structuur was met een uitstekend gekarameliseerd laagje erop en een sorbet van aceto balsamico met boragiecress. De geitenkaassmaak was heerlijk, zo ook de smaak van de sorbet en de boragie smaakte lekker fris naar komkommer. Een uitstekend begin.
De wijn werd nog eens bijgeschonken en de voorgerechten kwamen.
DSC03273Het voorgerecht van echtgenoot was op lage temperatuur gegaarde lamsschouder, verse
truffel, gegrilde bosui, paddestoel van la Bonotte de Noirmoutier, vinaigrette van truffel. Op het bord vier rondjes van mooi malse lamsschouder, veel verse truffel, asperge, bosui, een paddestoel gemaakt van die lekkere aardappel uit Noirmoutier en een heerlijke truffelvinaigrette. Hij vond het bijzonder smakelijk en was verrast hoeveel smaak de zomertruffel had. DSC03276
Mijn voorgerecht was in citrus gegaarde scholfilet, escabeche van kokkels, salade quinoa, dressing van rode paprika en lamsoren. Precies dat ook trof ik op mijn bord aan. Een werkelijk heerlijke salade van quinoa, een zuigend zacht gegaarde scholfilet waar de citrus duidelijk te proeven was, de kokkeltjes waren heerlijk zilt en de rode paprikadressing gaf net genoeg pit. De lamsoren waren natuurlijk heerlijk, dat zijn ze altijd. Verder een Salty Finger, waarvan ik altijd wel een kilo blief en een schattig klein bloemetje, wat leek op een minicourgettebloemetje, maar een komkommerbloemetje was met een ontzettend klein mini-komkommertje eraan. Leuk en lekker. Heel tevreden was ik.
Bij het tussengerecht kwam in het glas
Weingut Pfluger Cuvée Noir 2012 ,Pfalz, Dornfelder, licht gekoeld en erg lekker. Het tussengerecht was deze maand paddestoelencappuccino, cantharel en fijne crouton. DSC03284In een hoog glas kregen we een heerlijk romige cappuccino van paddestoelen met erin gebakken cantharellen. Erop schuim van paddestoelen en croutons. Het leek een klein gerechtje maar op de een of andere manier was het ruim voldoende. Het was in ieder geval erg lekker, zeer aards en leuk om het eens op deze manier gepresenteerd te krijgen.
De volgende wijn werd voor echtgenoot een Ellerman Spiegel Sankt Laurent 2011,
Pfalz, een vrij stugge wijn, die echter zeer goed ging bij het gerecht.
Ik kreeg een glas Vila Edetana Blanco 2012, Terra Alta, een blend van Grenache Blanc en Viognier en die vond ik - uiteraard zou ik bijna zeggen - erg lekker. DSC03289
De gerechten erbij waren voor echtgenoot langzaam gegaarde kalfssukade, auberginekaviaar met vadouvan, gegrilde Opperdoezer Ronde, romige saus van
verse knoflook. Lekkere stukken kalfssukade trof hij aan met erbij diverse groentjes, veel gebakken cantharellen, gegrilde rondjes aardappel, schuim van romige knoflook, een crème van rode paprika en hij was wederom erg tevreden.
DSC03292Mijn hoofdgerecht was harderfilet, geschaafde ijspegel, crème van zomerpostelein, met Canner gevulde Bouillabaissesaus.
Twee harderfilets kreeg ik, goed van garing met erbij de crème van zomerpostelein, waar ik toevallig erg dol op ben, een heerlijke vissaus met erin duidelijk de stukjes Canadese kreeft. Verder diverse groentjes en de geschaafde ijspegels waren slierten van de radijs. Een goed gerecht, absoluut, alleen vonden we allebei dat er wel erg veel verschillende ingrediënten op het bord lagen. We begrijpen heel goed dat de kok graag wil verwennen en dat doet hij ook erg goed, maar soms is less more. Wat niet wegneemt dat we hebben zitten smullen.
Echtgenoot ging hierna voor het dessert en kreeg daarbij een glas Macik Tokaj Botris, Tokaj Slowakije, een blend van Furmint en Liovina, een friszoete wijn.DSC03297
Het dessert zelf bestond uit tartaar van gele perzik, filodeeg, olijfolie, sorbet van sinaasappeltijm, witte chocolademe en pistache. Precies dat ook kreeg hij op het bord. De gele perzik was vervangen door witte perzik, wat hij helemaal niet erg vond, want wij vinden witte perziken lekkerder dan gele. De perzik was in stukjes gesneden, maar jammer genoeg niet gemarineerd in iets. Erop een plakje filodeeg en daarop de sorbet van sinaasappeltijm, de witte chocoladecrme en de pistache. De pistache was gesuikerd. Hij vond het een lekker dessert.
Ik wilde wel kaas en kreeg een glas Esk Valley, Hawkes Bay Chardonnay 2011 en die vond ik prima. DSC03303Erbij de kaasjes en wederom heel attent kreeg ik van de sommelier een briefje met erop de kaasjes en de herkomst! De kaasjes waren een Twentse Brucchete, een geitenkaas; een La Tur uit Piemonte, een geit/schaap/koekaasje; een Montgomery Cheddar, 12 maanden uit Engeland, een koekaas; Carré de l'Est au lait cru, Oost-Frankrijk, koekaas en een Lady Blue, Nederland, geit. Stuk voor stuk heerlijke kaasjes. Erbij getoast vruchtennotenbrood en op een lepeltje DSC03304een appelvijgencompote en ik was helemaal tevreden.
We sloten af met een espresso voor echtgenoot en een Irish Coffee voor mij, waarbij nog wat snoepjes kwamen. DSC03304Een lolly van pure chocolade en amandel, een pipetje met huisgemaakte Limoncello, een kletskop en die ongelofelijk lekkere romeo met amandel.
Toen we de rekening betaalden zagen we dat het aperitief van het huis was, waarvoor nogmaals mijn dank en zeer tevreden verlieten we De Dukdalf. Wat een fijn adres is het toch!

 

 
 

0 gedachtes over "De Dukdalf in Woerden "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl