DSC09382
DSC09382

Parkheuvel in Rotterdam

Op 24 juli 2014 in favoriet, Rotterdam, twee sterren, Zuid-Holland.

We waren deze maand ook nog bij Parkheuvel. Ik zag uit mijn ooghoek een Iensdeal. 10-gangen amusediner (ook voor de lunch te boeken) voor 100 euro. En dat bij **Parkheuvel! Dat wilden we dus wel graag proberen, zeker na de zeer geslaagde lunch niet zo lang geleden.
Parkeren ging weer makkelijk onder de bomen onder het restaurant en we wandelden de trappen op. De deuren zwaaiden open en er was een hartelijke ontvangst door de patron en de matre, leuk!
Of we binnen of buiten wilden zitten. Nu is het terras natuurlijk geweldig hier, maar gezien de hitte kozen we er toch voor om lekker binnen te gaan zitten. Een tafel bij het raam kregen we en een aperitief wilden we wel. Een gin - tonic deze keer maar eens. De Hendricks DSC03510gin was op, maar ze hebben een leuk alternatief, Bobby's van Nederlandse bodem, om precies te zijn uit Schiedam. In het glas behalve de gin een met kruidnagelen ingestoken plakje sinaasappel en een beetje Fever Tree tonic, zodat we de gin goed konden proeven. Een hele mooie zachte gin is het, die ik zeker ga aanschaffen voor thuis. Een fijn begin dus al.DSC03512 Nog leuker was het toen bij het afrekenen bleek dat het aperitief was aangeboden door het echtpaar Van Loo, waarvoor mijn hartelijke dank!
Hapjes verschenen. Kroepoekjes van rode biet, paprika en tomaat, lekker en schitterend krokant; een wontonnetje van paling met bladselderij, ook erg smakelijk; de bekende cannelloni van sesam met piccalilly, altijd erg lekker en terecht dus wat mij betreft dat hij er gewoon in gehouden wordt, spongecake van en met Amsterdamse ui, ook lekker, heerlijk fris en tot slot een krokantje van zeewier met mousse van zwezerik, bijzonder smakelijk!
DSC03515Brood verscheen, boter ook. Olie, peper en zout stonden al op tafel. Water kwam ook, bruisend voor echtgenoot, plat voor mij en dat water werd later in de koeler geplaatst, zodat het heerlijk koel bleef. Handig met deze temperaturen.
Inmiddels was er ook een tassenhanger gebracht, waarna er een amuse kwam. In een mooi glazen schaaltje een slak (escargot) met schaafsel van walnoot, saus van doperwt en schuim van citrus. DSC03517Een erg mooie combinatie en twee perfect gegaarde slakken troffen we aan. Vooral de saus van doperwt met het citrusschuim deed het erg goed samen.
De kundige sommelier kwam vragen of we de wijnkaart wilden zien of dat we een arrangement wilden. Bij 10 gangen wilden we wel het arrangement, maar natuurlijk geen 10 glazen. Dat was ook zijn bedoeling niet, hij had wijnen uitgezocht, die een aantal gangen aan zouden kunnen. In totaal zouden we ongeveer op 5 glazen uit komen, wat we prima vonden.
De eerste wijn was een Riesling. Peter Lauer, Senior Tap 36, 2012, Saar. Een lekkere Riesling met weinig petrol.
DSC03520Erbij een nieuw gerecht van de chef. Langoustine met tandoori. We kregen rauwe langoustine gelegen op tandoorigelei met ingelegde groentjes, croutons van zuurdesem, citrus, krokantjes van olijf en gegeleerde gazpacho. De combinatie van de zoetige langoustine met de heel zachte tandoori was heerlijk, de krokante olijfstukjes gaven een bite aan het gerecht, de groentjes waren lekker fris en de gegeleerde gazpacho was zeer hoog op smaak en heel bijzonder van consistentie. Ik vond het een uitstekend gerecht, zo'n gerecht waarvan je eigenlijk heel veel wilt eten.
We gingen door met in het glas een Rully Maizières, Vincent Dureuil-Janthial 2005, een erg lekkere wijn. DSC03528Het gerecht was tartaar van MRIJ-rund, gepocheerd kwartelei, zuur van Kesbeke. Alweer een plaatje om te zien en geweldig lekker. Uitstekend vlees, handgesneden uiteraard, lekker aangemaakt, heerlijk zuur en ook nog pijnboompitten, die ik normaliter onnodig vind, maar in dit gerecht eigenlijk erg lekker vond.
De Rully werd doorgeschonken bij het volgende gerecht. DSC03530Kreeft Thermidor. In een mooi bord met een leuke decoratie erop heerlijk kreeft Thermidor met erop aardappelmousseline, alle groenten brunoise gesneden. Mooie zachte smaken in een heel romig gerecht. Het ontlokte echtgenoot de opmerking dat de chef dromerige gerechten maakt, wat ik dan weer mooi gevonden vind.
Bij de Rully vervolgens een volgend gerechtje. Een klassieker van Van Loo.DSC03532 De ravioli van Bresse-kip met langoustine. Tja, dit gerecht is natuurlijk al vaak besproken en zal nog vaak besproken worden ook, want het zou doodzonde zijn om dit uit het oeuvre te halen. Heerlijke kreeftensaus met duxelles onder de fantastische raviolo troffen we aan en wederom was dit een mooi romig, maar ook hoog op smaak zijnd gerecht. Bijzonder smakelijk.
Bij het volgende gerecht kwam een Cabernet Franc in het glas. Chinon Cuvée Terroir, Charles Joguet 2010. Een lekkere frisse aardse rode wijn. DSC03536Een stukje gebakken St. Pierre, ingestoken met laurier was het volgende gerecht. Eronder courgette met octopus, scheermes en venkelkrokantjes. Erbij verder een octopusje, venkelpuree met peterselie, jus van octopus, tomaat en laurier. De vis was uiteraard perfect van garing, de jus was schitterend hoog op smaak en zover ingekookt dat hij tegen gelei aan zat, de laurier was uitstekend te proeven en het hartige in de jus - wat hem wat mij betreft zo geweldig lekker maakte - kwam, zo vertelde de uitstekende en vriendelijke bediening - van laurierdropjes. Een geweldig goed gerecht weer!
De Chinon werd doorgeschonken bij het volgende gerechtje. DSC03538Tomaat. Allerlei bereidingen van tomaat. Allereerst een heerlijke antiboise met een gemarineerd kerstomaatje, erg mooi opgediend. Op de deksel van het schaaltje spongecake, maar dan de harde, krokante versie, van tomaat, verder mousse, poeder en een krokantje van tomaat en ook nog poeder en gelei van tomaat. Allemaal lekkere bereidingen, hoewel het na het geweld van de voorgaande gerechten wat eenvoudig overkwam. De mousse van tomaat was omhuld met de gelei van tomaat, waarin dan ook weer stukjes van allerlei tomaatsoorten te vinden waren. Knap!
Bij het DSC03545volgende gerecht kwam een rode Languedoc, een Domaine des GreCaux, Hêmèra 2006, Coteaux du Languedoc, Montpeyroux. Een lekkere stevige wijn.
Erbij reebok. Reebok met cantharellen, ananas, groene groenten, jus van de bok, rode biet en een gebakken aardappel. Erg mals vlees, heerlijk van smaak en alle andere ingrediënten pasten er prima bij. De ananas, zeer minimaal gebruikt, gaf een leuke frisheid. De cantharellen waren natuurlijk heerlijk. DSC03550
Bij het dessert kwam een Cerdon, Benardat Fache 20143, Bugey, zo'n leuke sprankelende lichtrode dessertwijn.
Het dessert bestond uit twee delen. Allereerst in een glaasje een sorbet van cassis met room, rood fruit en schaafsel van amandel. Een heerlijk fris en licht dessert en de wijn paste er uitstekend bij.
DSC03552Het andere deel kwam erna. Op een blauw plaatje de fameuze met witte chocolade gevulde frambozen van de chef, erbij streepjes gelei van framboos met onder andere balsamico en erbij een Magnum van witte chocolade gevuld met mousse van frambozen. Onder de Magnum nog gehakte nootjes. Overbodig eigenlijk om te zeggen dat alles even lekker was.
Espresso en thee namen we vervolgens in de lounge, daar was het heerlijk koel vanwege de airco. Mevrouw Van Loo kwam nog even gezellig een praatje maken, liet ons de tekeningen van de verbouwing zien en we mochten zelfs al kijken in de nieuwe ruimte waar voorheen de zaal voor gezelschappen was, wat we erg leuk vonden.DSC03557 Bij de espresso/thee nog die overheerlijke madeleine en een plateau met veel te lekkere snoeperijtjes.
Ook kwam de vriendelijke mevrouw van de bediening nog langs met het tableau met die heerlijke truffels, waaruit we toch ook nog een keus maakten. DSC03559Genoten hebben we van deze meer dan heerlijke lunch. Heerlijke gerechten, heerlijke wijn, uitstekende bediening: kortom, een bijzonder fijne middag!

0 gedachtes over "Parkheuvel in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl