DSC09382
DSC09382

Hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht

Op 31 augustus 2014 in Krimpenerwaard.

Hotel-restaurant De Arendshoeve heeft een geschiedenis. Toen wij net in de omgeving kwamen wonen was er het gelauwerde restaurant Puccini, waar uitstekend werd gekookt. Om een mij niet bekende reden sloot Puccini uiteindelijk en werden hotelgasten voor hun maaltijd verwezen naar het op hetzelfde terrein gelegen restaurant Onder de Molen. Onder de Molen is inmiddels een pannenkoekenrestaurant geworden en nu is er in De Arendshoeve weer een restaurant. Een restaurant en een brasserie. (Ik heb inmiddels begrepen dat het restaurant en dan bedoel ik het ronde deel van het gebouw, niet meer in gebruik is. Slechts de brasserie, die in de voormalige hal gevestigd is, is nog in gebruik. Ik vermoed als restaurant, maar dat weet ik niet zeker).
Bij AH lag een foldertje over een gezamenlijke actie van AH en Iens. Eten in de regio waar je je boodschappen doet voor 32.50 voor een driegangenmenu, het tweede menu is dan gratis. Een goede deal dus. Ik zag dat de Arendshoeve er ook aan meedoet en zo kwam het dat ik reserveerde voor donderdag 28 augustus.
DSC04367Tegen 19.00 wandelden we het hotel binnen en zagen een bordje met erop brasserie. Nu verwachtten we dat we in het restaurant zouden eten, maar daar was het donker. In de brasserie, die langwerpig is - vroeger was het gewoon de hal - staat inmiddels een niet heel grote bar en veel heel kleine zwarte tafeltjes met placemats erop, een bloemetje, peper en zout en dergelijke. Een aantal tafels was bezet en bediening zagen we niet. Het duurde ook nogal even voordat er iemand zoals later bleek uit de keuken kwam. Of we gereserveerd hadden. Ja, dat hadden we. Dan mochten we een tafeltje uitzoeken. Een tafeltje bij het raam wilden we wel graag, maar die waren of bezet of nog niet afgeruimd en om nu aan een tafeltje te gaan zitten met de vieze borden van onze voorgangers leek ons niets. We kozen dus maar een tafeltje een beetje in midden, een beetje domme keus van ons want we zaten ook bij de ingang naar de keuken, dus konden de conversatie daar en de conversatie tussen bediening en keuken goed volgen. Krapjes vond ik het allemaal en ik vond het bijzonder jammer dat het restaurant gewoon niet open was. We zaten al enige tijd toen ons werd gevraagd of we misschien iets wilden drinken. Op mijn vraag of er een huisaperitief was kreeg ik als antwoord dat dat dan een prosecco zou moeten worden. Ik hou niet van prosecco, dus koos ik voor een witte wijn. Een droge witte wijn. Keus uit Chardonnay of Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc graag. Een La Colonia van Norton, Argentinië. (4.50 ! per glas)
De menukaart werd ons gebracht en er kwam een uitleg over het verrassingsmenu, wat ook toegelicht zou kunnen worden. Voor de zekerheid gaf ik nog maar even aan dat we hier voor de actie waren en toen bleek dat we het menu kregen met keus voor vis of vlees voor voor- en hoofdgerecht.DSC04357 Toen dat duidelijk was kwam er een amuse.
Op een toastje een salade van gepeperde makreel en een muffin met vis. Vriendelijk, maar relatief smakeloos helaas.
Ook kwam er een voor het tafeltje veel te groot plankje met brood (van het Vlaams Broodhuys), boter, grote olijven zonder pit en droge worst. DSC04358Allemaal vriendelijk, maar ook allemaal niet erg bijzonder van kwaliteit en afwerking. De worst was te dik gesneden en dat eet vervelend, want je moet flink en vooral lang kauwen.
Ik had inmiddels de wijnkaart gevraagd, wat enige tijd duurde voordat die kwam. Een vrij dik boek en tot mijn ergernis zag ik dat men behalve prosecco ook gewoon champagne en een Cava per glas schenkt! De wijnkaart is nogal uitgebreid en zeker niet onaardig, maar wel aan de dure kant, want wijnen gaan hier gewoon ruim vier keer over de kop. We kozen een les Jamelles, een Viognier, die helaas pas kwam toen echtgenoot zijn voorgerecht al op had en ik halverwege was omdat ik heel erg had zitten treuzelen, want ik had wel trek in een normaal glaasje wijn.
Of we water wilden werd niet gevraagd en wij hebben ook niet om water gevraagd want ik had geen idee waar we de flessen zouden moeten laten.
De wijn was in eerste instantie niet op temperatuur, dus werd er een klein laagje ingeschonken en de fles werd daarna op ijs gezet, waarna hij beter werd. Een goede wijn was het, die overigens niet mocht worden voorgeproefd, terwijl we de aperitiefwijn wel mochten proeven. Nu ik google op de wijn zie ik dat hij te koop is voor 7.95 en wij betaalden 32.50 voor de fles, lichtelijk onwijs dus. DSC04361
Het voorgerecht dan. Een salade met gedroogde ham en eekhoorntjesbrood, zo werd het aangekondigd.
Het eekhoorntjesbrood heb ik niet kunnen ontwaren, wel lagen er drie halve bolletjes gelei bij die een zeer sterke truffel(olie)smaak hadden, dus het zal wel zo zijn dat daar ook de paddestoelen in verwerkt waren. Ik heb ze aan mijn echtgenoot gegeven, ik hou niet van truffelolie.
Verder op het bord gemengde sla, waarvan de dressing helaas vooral onder de salade lag, gedroogde tomaten, halve komkommerplakjes en veel goede droge ham. Niet slecht, maar wel een beetje bij elkaar geraapt en eigenlijk wel heel gewoontjes daardoor.
Bij het hoofdgerecht liepen onze keuzen uiteen.
DSC04362Echtgenoot had gekozen voor de eend. Eendenborst om precies te zijn. Op zich goed gebakken, alleen was het vet niet gekarameliseerd wat jammer was. Verder als garnituur erbij diverse groenten, een rolletje boontjes met niet krokant spek erom heen, twee punten van een aardappeltaartje wat bijzonder zonder smaak was en een rode wijnjus. Wederom niet onaardig, maar ook niet echt aardig. DSC04364
Ik kreeg de zeebaars, aangekondigd als schelvis, maar gelukkig was het echt zeebaars. Te droog helaas met erbij een kruidensaus, want helaas - zo had ik naadloos kunnen volgen vanwege onze plek in het restaurant - was de kreeftensaus op. Die saus had al enige tijd op het bord gelegen met alle gevolgen van dien. Verder erbij diverse groenten die goed en lekker waren, een kroepoekje waarvan ik de smaak niet kon detecteren en wat lichtelijk taai was en ook de aardappeltaart. Zeer middelmatig op de groenten na.
DSC04365We sloten af met het dessert van het menu.
Crispy witte chocolademousse met frambozensorbet. De mousse zat in een glas met een chocolaatje erop en was bepaald niet luchtig en ook niet crispy. Hij was vooral ongelofelijk zoet en zeer zwaar. De frambozensorbet was goed, lekker fris en goed van smaak.
Koffie namen we niet meer, die hebben we thuis namelijk heel erg goed en na het betalen van de rekening verlieten we De Arendshoeve. Behoorlijk teleurgesteld. Een herkansing voor het restaurant zit er niet in, want de keuken is dezelfde, je zit er alleen - denk ik en hoop ik voor hen - een stuk beter. Wat mij betreft helaas geen aanrader, ik zou willen dat het anders was.

3 gedachtes over "Hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht"

PB

'Spannend' geschreven recensie: je voelt alles aankomen vanaf het begin - geen aanrader, lijkt me inderdaad, maar echt een afrader. Dank weer voor de mooie recensie!
31 augustus , 2014 om 21:48 pm

Gerard de Pater

Ter informatie: Puccini is gesloten, omdat De Arendshoeve failliet ging. Het hotel is een poos gebruikt als zorghotel en pas onlangs weer als echt hotel/restaurant heropend.
7 september , 2014 om 20:07 pm

Pieter

Vanavond met een gift for 2 card geprobeerd bij de arendshoeve te eten. Deze werd echter niet geaccepteerd terwijl we wel gereserveerd hadden voor een gift for 2. Aan de telefoon werd vertelt dat een e-ticket niet nodig zou zijn (tot viermaal toe), toen wij in het restaurant kwamen werd gezegd dat we wel een e-ticket nodig hadden en dat we daarom van de kaart moesten eten. Ook werd ons zeer onvriendelijk meegedeeld dat onze kaart wel verlopen zal zijn terwijl wij op de site van gift for 2 gereserveerd hebben voor de arendshoeve. Onze kaart was dus nog wel geldig. Wij zijn niet te spreken over de service van de arendshoeve
2 januari , 2016 om 21:07 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl