DSC09382
DSC09382

&Samhoud Places in Amsterdam

Op 19 november 2014 in Amsterdam, favoriet, Noord-Holland, twee sterren.

Zomaar op een donderdag reden we naar Amsterdam, we gingen lunchen bij &Samhoud Places. Zoals altijd had ik er vreselijk veel zin in, want de ervaring leert dat het er altijd geweldig lekker is. Parkeren ging wat lastiger dan op de zondagen, maar uiteindelijk hadden we toch een plaats en we wandelden binnen. DSC05045Een hartelijke ontvangst boven en we kregen, zoals gevraagd, een ronde tafel bij het raam.Het DwTS-menu lag al op tafel, erbij hoorde ook nog een achterkant met extra gerechten, wat ons in eerste instantie ontging. We hadden trek in champagne en kregen een glas Charles Heidsieck. We bekeken het menu, wat er uitstekend uitzag en we bekeken ook de extra gerechten, die er ook tongstrelend uitzagenDSC05048 en besloten om Salvador Dali toe te voegen aan het menu. Amuses verschenen. Op een lepel een bonbon van ceviche van garnaal, omwikkeld met poeder van zeewier en erbij een crème gemaakt van bouillabaisse. Een IJslandse garnaal maakt het hapje af. Erg, erg lekker. DSC05049Vervolgens op een steen een eclair gevuld met ganzenlever en op de eclair een streep pure chocolade. De combinatie ganzenlever/pure chocolade vonden we erg goed gevonden, want het smaakte uitstekend. DSC05046Tot slot in een glas Bretagne: peer, ijs van gin, galette van peer en yoghurt. Heerlijk fris en zoals ook de andere hapjes: een plaatje om te zien.

 

De eerste wijn werd ingeschonken, een Pinot Blanc 2013 van Andreas Schnlaub, Pfalz en die wijn beviel ons uitstekend. Erbij Sint Jacobsschelp. Coquillage / zilte plantjes / haringei / sinaasappel / angostura / mandarijn / kumquat. DSC05055Zoals zo vaak hier gepresenteerd als twee gerechtjes. Links de rauwe, dun gesneden plakjes coquilles met in ieder geval sinaasappel en angostura. Erop kumquatijs en radijs. Een absoluut schitterende combinatie, die het prachtig deed bij de wijn. Zeer knap om hier een passende wijn bij te vinden, maar dat lukte de onderscheiden Yoshiko van Dobben geweldig goed. Niets voor niets wijn-spijsspecialist volgens Gault Millau! Rechts coquillage (coquille, mosseltjes, kokkeltjes) met diverse zilte plantjes en meringue van zeewier. Erbij een heerlijk toefje van de crème van bouillabaisse, zoals we die ook aantroffen bij de amuses. In het midden tenslotte een flinke streep haringeitjes, die zeer prettig zilt waren. We waren het er volmondig over eens dat dit een schitterend begin was. De volgende wijn was een Bourgogne, Cuvée Saint-Vincent 2011, Meursault en ook dit was een bijzonder fijne wijn.

 

 

DSC05058Erbij kabeljauw. Kabeljauw / mousseline / limoengel / Beurre Noisette / radijs / dillevinaigrette. Een schitterend stuk perfect gegaarde kabeljauw kregen we met erop flink wat gehakte hazelnoten met boter, wat werkelijk uitstekend combineerde met de vis! Erbij een behoorlijk stevige mousseline met op het ene toefje wat radijs. Heerlijk zachte en toch zeer aanwezige limoengel verbond de mousseline met de vis met de hazelnoot. Alweer een enorm uitgebalanceerd gerecht! Ook hier paste de wijn naadloos bij.

 

 

DSC05064We gingen verder met een Ximénez-Spínola, hand-selected in 2013. Een werkelijk schitterende wijn! Erbij Salvador Dali. Sofa Bocca lippen van ganzenlever en framboos / roos / amandel / lychee. Een prachtig kleurrijk bord kwam op tafel met tweemaal de lippen van Mae West, gemaakt van ganzenlever en geheel omwikkeld met heerlijke frambozengelei. Eronder in een lange streep de andere genoemde ingrediënten, waarbij volgens mij de amandel krokant was gemaakt, het ijs van lychee met stikstof was klaargemaakt en zo nog wat heerlijkheden. Onnodig te vermelden dat de wijn ook hierbij geweldig goed paste. Absoluut genieten ook weer dit gerecht!DSC05067

 

 

Het hoofdgerecht kreeg begeleiding van een glas Petalos, Bierzo, Descendientes de J. Palacios. Een zeer prettige rode Spaanse wijn. Het gerecht bestond uit kalfswang / knolgroenten / rode biet / jus de veau. Een zuigend zacht, heerlijk stuk kalfswang kregen we. Eronder een zeer volle jus van kalf, ernaast in mooie figuurtjes uitgestoken stukjes gegaarde rode biet en knolgroenten. Op de kalfswang een mousseline van schorseneer en plakjes rauwe champignon. In al zijn eenvoud en omdat het foutloos was uitgevoerd, alweer geweldig lekker.

 

 

Bij het dessert presenteerde Yoshiko een glas San Felipe 2012, Mendoza, Argentinië; een bijzonder smakelijke blend van Chardonnay, Gewurztraminer en Semillon. DSC05071Ook deze wijn paste weer uitstekend bij Tokyo. Griotte-Sakura / yuzu / gember / Kombu / Mirin. Ik was weer eens te gulzig en had mijn bestek al in het hart op het bord gezet voor ik een foto had genomen, maar bijgaande foto geeft nog steeds een goede impressie. Op een papiertje met hartjes een sorbet van Griotte-Sakura, daarboven hangop met gember en yuzu en in het chocoladehart zat Kombu en Mirin. Een apart, maar absoluut heerlijk dessert. Mooi van omvang ook, het was namelijk precies genoeg.DSC05073

 

 

We sloten af met voor echtgenoot de nodige espresso en ik besloot weer een thee te kiezen, zodat het leuke kleurige blad met allerlei mogelijkheden weer langs kwam. De thee werd geserveerd in een geestig Japans aandoend (volgens de geweldig goede zwarte brigade van de Albert Cuyp ;-) ) kopje en erbij kwamen ook nog snoeperijen. DSC05076Allebei kregen we een schaaltje met een madeleine, wat fudge, een marshmallow, iets fruitigs en witte chocoladebonbon met pittige vulling. In een apart schaaltje nog twee truffeltjes en daarna waren we compleet tevreden en zeer voldaan. Na het betalen van de rekening verlieten we voor de derde keer dit jaar enorm tevreden &Samhoud Places, we blijven het absoluut een restaurant vinden om zeer regelmatig naar terug te keren.

 

0 gedachtes over "&Samhoud Places in Amsterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl