DSC09382
DSC09382

De Burgemeester in Linschoten

Op 7 april 2015 in één ster, Utrecht.

Bij de Heerlijk.nl aanbiedingen viel mijn oog op De Burgemeester. 5 gangen, 6 amuses voor 54 euro. Nu waren we al een tijdje niet bij het restaurant geweest, ik meen omdat het ons de laatste keer niet helemaal goed was bevallen, maar echt goed herinnerde ik me dat niet. Tijd dus om nog eens een kijkje te nemen. Op een zonnige dinsdagmiddag reden we Linschoten binnen, bepaald niet ver van onze woonst gelegen en troffen allerlei werkzaamheden aan in het dorp, de riolering in het hele dorp wordt namelijk vernieuwd. Dat betekende voor deze middag onder andere dat het parkeerterrein achter het restaurant onbereikbaar was, maar parkeren in de omgeving is heel goed mogelijk, dus wandelden we naar het restaurant. DSC06252Een zeer vriendelijke ontvangst door de twee leden van de zwarte brigade die ons de hele middag zouden bedienen. Slechts een andere tafel raakte nog bezet deze middag, wat als voordeel had dat we de complete aandacht kregen.

 

Als aperitief nam echtgenoot een Spumante (men is hier nogal Italiaans georienteerd qua dranken), een Franciacorta Alma Bellavista Brut en die beviel hem uitstekend. Ik ging voor een Hendricks gin met Fever Tree tonic.

 

 

DSC06256We kregen het menu voor deze middag uitgereikt (Heerlijk Experience) en vrijwel direct kwam er een bombardementje aan hapjes.

 

 

Allereerst in een glaasje een hoorntje van filodeegDSC06253 met makreel met erop een parel gevuld met crème fraîche en limoen. Erg lekker en heerlijk fris.

 

 

In een stoommandje op wat boomschors twee gefrituurde tortellini met miso en shii-take, bijzonder DSC06254smakelijk en heerlijk gekruid.

 

 

Vervolgens een toastje met ossenworst, Amsterdamse ui en bloemkool. De bloemkool was geheel fijn gemalen en nog rauw, wat een lekkere toets gaf.

 

 

DSC06255Tot slot van deze ronde een Oreomakaron van zwarte olijf met geitenkaas en mango. Ook vanwege de smaakcombinatie erg lekker.Een uitstekend begin vonden we.

 

 

We bekeken de zeer uitgebreide en erg mooie wijnkaart, die ook nog eens goed van prijs is en besloten tot een ons nog niet bekende Blanc de Noir 2013, Spätburgunder van Jean Stodden en die beviel ons uitstekend.Voordat het menu een aanvang nam kwam er een prachtig paars schaaltje, althans de inhoud was paars. DSC06264Op al het paarse een chip van kerrie met erin een keitje van rode kool en appel. Het keitje moest in een keer gegeten worden, want hij zou open ploppen in de mond. Wat natuurlijk ook het geval was. Erg lekker en weer fijn hoog op smaak.

 

 

DSC06266En nog waren we er niet qua amuses. Er verscheen een lieflijk schaaltje met erin een oester met een saus van kombu, kaffirparels, mousse van oester en een krokantje van oester en dit was een werkelijk fantastisch hapje. De zilte smaak van de oester werd keurig ondersteund door de kombu en de kaffir en het krokantje was zeer verfijnd. Echt een uitstekend hapje!

 

 

Waarmee we toe waren aan het eerste gerecht. Coquille - pompoen - kervel - zwarte rijst. DSC06268Behalve de perfect gebakken coquille, die nog prachtig lauw was van binnen troffen we onder andere een winegum van augurk aan, een heerlijke kervelsaus werd aan tafel bijgeschonken. Verder tartaar van coquille, paddestoel, gepofte rijst, diverse bereidingen van pompoen, physalis en zwarte rijst. Een heerlijk gerecht. Alle componenten uitstekend klaargemaakt en de smaken vulden elkaar prima aan. Zeer tevreden waren we hierover.

 

 

Bij het lekkere brood, wat telkens werd aangevuld, serveert men een heerlijke kruidige olie, die De Burgemeester zelf importeert. Primolio uit het Val di Pesa, omgeving Firenze.

 

 

DSC06273Het tweede gerecht was skrei - bacalao - saffraan - witlof. Een werkelijk prachtig opgemaakt bord kregen we. Ik zal het gerecht van onder naar boven beschrijven. Onderop dus gebakken witlof met saffraansaus met daarop de skrei en de bacalao. Om de skrei heen lag een cirkel van wontondeeg waarop de haringeitjes, de Japanse radijs, bosui, poeder van olijf, pareltjes van zeespinazie en kruim van spinazie lagen. In het midden dan nog de romige saus met saffraan en poeder van spinazie. Een genot om naar te kijken en nog meer om het te eten. Mooi zacht, fijne lichte smaken, een echt overgangsgerecht naar het voorjaar vonden we het.DSC06274

 

 

Het derde gerecht was kwartel - pistache - komijn - koolraap. Op het bord het borstje van de kwartel met erop een puzzlestukje van koolrabi, gempregneerd met rode biet. Erbij crème van koolraap en pistache, saus met komijn, Siciliaanse pasta - genaamd fregola -, waarbij ik via google geen uitsluitsel krijg of het nu Siciliaans of Sardijns is (in ieder geval heb ik het op beide eilanden gegeten...) en een gepaneerd pootje van de kwartel. Alle onderdelen vonden we erg lekker, met de aantekening dat we de paneer van het pootje te dik vonden waardoor de smaak van het vlees wat wegviel. Maar, een lekker gerecht weer.

 

 

Bij het hoofdgerecht kwam een Le Gagie, Barbera dAsti, Tenuta La Meridiana 2012 in het glas en die was erg lekker. DSC06282Het hoofdgerecht bestond uit Black Angus sukade - Béarnaise - Pommes Neuf - relish. Heerlijke sukade kregen we, zeer mals. Erbij een werkelijk perfecte Béarnaise, een heerlijke relish waar een prettig zuurtje in zat en ook de gebakken zilveruitjes en de aardappeltjes die we aantroffen vonden we erg lekker. Wederom grote tevredenheid dus.

 

 

Bij het dessert kregen we van de vriendelijke maître een glaasje Goldberg 1, Riesling Spätlese 2010, Van Volxem en dat was een nogal bijzondere dessertwijn. Uitstekend passend bij het dessert: ananas - sereh - kiwi - zwarte sesam. Helaas ben ik door de heerlijke wijn vergeten een foto te maken. Ik herinner me erg lekkere ananas met schuim van hibiscus, ijs van sereh, crème van gezouten sesamzaad, geschaafde kokos en chocoladeganache. Het was in ieder geval een heerlijk dessert!DSC06286

 

 

Bij de uitstekende espresso van Buscaglione kwamen nogal allerlei heerlijkheden. In een kistje vijf snoepjes, waaronder appelkruimel, een brownie, een pitmop met kamillemousse en een zuurmatje van perzik. Heerlijk allemaal.DSC06287 Verder kwam er per persoon een klein zwart schaaltje met erin een crème karamel met Bastogne en koffie, ook bijzonder smakelijk en tot slot verschenen er nog twee tuiles met pinda en zeezout, ook al erg lekker.DSC06289

 

 

Volkomen voldaan en diep tevreden verlieten we laat in de middag De Burgemeester. Een heerlijke maaltijd, uitstekende bediening, wat wil een mens nog meer. En prettig dat het lekker dichtbij is, dus we zullen hier regelmatig terugkeren.

 

0 gedachtes over "De Burgemeester in Linschoten"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl