DSC09382
DSC09382

Vendôme in Bergisch Gladbach

Op 4 mei 2015 in drie sterren, Duitsland.

Van goede vrienden waar we regelmatig een vorkje mee prikken ontving ik een mail met daarin een aanbod van Vendôme in Bergisch Gladbach. 10 x 3 Sternen. Een jubileumaanbieding. Een aanbieding die overigens supersnel weer van de website was verdwenen. DSC06399Het was dan ook een enorm goede en zeer aantrekkelijke aanbieding. Ik zet de aanbieding wel even onderaan deze post neer. We hoefden er geen seconde over na te denken, natuurlijk wilden we dat. Graag zelfs. De reservering voor 16 april was snel gemaakt en de voorpret kon beginnen.DSC06405

 

Na een zeer voorspoedige reis reden we het terrein van het Schlosshotel op en wandelden we de lounge in. Onze vrienden arriveerden vrijwel gelijktijdig, dus we namen eerst maar eens een thee/koffie in de bar. Omdat het zonnetje zo aardig scheen borrelden we nog een tijdje op het terras met zicht op het hele kasteel en nadat we ons hadden opgefrist en omgekleed wandelden we naar het restaurant.DSC06407

 

 

Een uiterst vriendelijke ontvangst, ook door de chef, Joachim Wissler. We kregen een rechthoekige tafel in het vrij kleine restaurant, ik telde 14 tafels. Vrij veel, zeer kundig personeel hier, in eerste instantie wat afstandelijk, maar dat werd al snel wat gemoedelijker.

 

 

Voor nadere informatie over het restaurant en over de chef verwijs ik graag naar de website. Het restaurant is geopend voor de lunch van donderdag tot en met zondag en voor het diner van woensdag tot en met zondag. Men kent een aantal Tasting Menu's, die allemaal beginnen met een aantal amuses en eindigen met zoete verrassingen. Er is een Modern Classic Menu van 5 gangen (170), 6 gangen (190) en 7 gangen (210). Verder een seizoensmenu van 6 gangen (200) of 10 gangen (268) en tot slot nog een 4 gangen lunchmenu voor 120 met een glas champagne en thee of koffie.DSC06408

 

 

De tafels zijn keurig gedekt, redelijk minimalistisch, ik hou daar wel van. Prettig grote servetten liggen languit opgerold klaar op tafel.

 

 

Bij het aperitief, champagne van Bruno Paillard, kwam direct een groot aantal amuses.

 

 

DSC06412Om te beginnen op een houten plankje Wagyu Beef; Brotzeit, Hüttenkäse & Bucheckern. Wagyu, Brotzeit, kwark en beukennootjes. Laat ik beginnen met te vertellen wat Brotzeit is. Dat is een traditionele Duitse hartige snack afkomstig uit de Beierse keuken, maar inmiddels verspreid over bijna geheel Duitsland.Typische items geconsumeerd als onderdeel van Brotzeit zijn onder meer:Pretzels - Kartoffelkse (een romige op aardappel gebaseerde spread en Obatzda (smeerkaas gevuld met paprika).Ook eet men bij Brotzeit brood, boter, ham, gesneden kaas, gedroogde worst en populaire specerijen zoals augurken, radijs, en uien.Wij kregen natuurlijk een prachtige uitvoering van de Brotzeit. Allereerst de zuigend zachte plakjes rauw Wagyu vlees, zeer dun gesneden. Op zich al een genot om te eten. Erbij een dip van kwark met wasabi, een dip van Hüttenkäse met crème van beukennootjes, een zuur uitje, sterrenkers en crunch van traditioneel donkerbruin Duits brood. Erg, erg smaakvol allemaal.DSC06416

 

 

De volgende amuse bestond uit maar liefst vier onderdelen. Fischstäbchen & Pina Colada; Kokos, Ananas, Wasabi. Allereerst per twee personen een visstick aan een prikkertje. De visstick was een zeer licht gerookt stukje zalm met erop krokante stukjes vel van mul. Erbij een toefje wasabi met citroen en de smaakcombinatie was perfect. Zeer uitgekristalliseerd. Ook op het bord een Rafaello. Een witte chocolade bonbon met kokos en limoen met bovenop wat gepeperde popcorn. Ook een erg leuke smaakcombinatie. Prettig fris.DSC06417 Ernaast in een leuk apothekersflesje de Pina Colada. Het flesje was namelijk gevuld met kokos- en ananassap en duidelijk te proeven was ook een hint van chili. Wederom ontzettend goed in balans. Tot slot op een bijzonder klein cocktailglaasje gel van appel met erop kaviaar (dus ploppende balletjes) van appel. Granny Smith wel te verstaan. Prachtig groen. Heel knap hoe er zon intens diepe appelsmaak aan gegeven is. Ik vondDSC06423 dit wel een geestige amuse, hoewel ik niet helemaal begreep waarom juist deze vier componenten bij elkaar waren gezet. Maar: alle vier even lekker!

 

 

De champagne werd bijgeschonken en we gingen verder met de Milchferkelschnuzchen; s - sauer, Gillardeau Auster. De snuit van het speenvarken. Allereerst DSC06421werd er een ovaal bord op tafel gezet, de snuit van het varkentje. Op het bord lag een heerlijk stuk krokant buikspek, een stuk varkenswang met erop DSC06419een crunch van buikspek. Verder gesneden oester, rolletjes van oester, komkommer, kaviaar en de neus was gemaakt van een zeer smaakvolle puree van waterkers, erwt en wat wasabi .Een grappig bord met heerlijke ingrediënten erop, die perfect bij elkaar pasten. De oester gaf een leuke frisheid aan het geheel. De oren van het beestje bestonden uit twee crackers met erop een heerlijke Schmalz (op smaak gebrachte reuzel), gegarneerd met bieslook en piepkleine bolletjes hazelnoot. Ook deze oren waren bijzonder lekker. Een grappig en smaakvol gerechtje.

 

 

De eerste wijn werd ingeschonken. Een Alvarinho uit Portugal, Soalheiro, 2014 Docile. Voordat het eerste gerecht kwam, verscheen er nog een amuse. Makrele; Kartoffel, Sardinencrème. L1020704Erg leuk gepresenteerd op een vierkant schaaltje met visgraatjes onder een glazen plaatje kregen we een stukje perfect gegrilde makreel, geserveerd met twee plakken aardappel, die op een puzzlestukje leken. Die aardappelplakjes waren gemarineerd in saffraan, waarover wat vinaigrette was geschonken en waarop wat kappertjes en gegrilde zilveruitjes lagen. Verder een verbazingwekkende puree van sardine, ontzettend zacht en glanzend en ook het uitlekvocht van aardappel wat erbij lag was onwaarschijnlijk vol DSC06427van smaak. Ook dit was een uitmuntend gerecht. Elegant en zeer smakelijk.

 

 

Per persoon verscheen er een glazen plaatje met rechts wat licht gezouten boter, in het midden een mesje wat in een speciaal ervoor gemaakte uitsparing lag en links DSC06429ruimte voor brood. Dat brood kwam in twee schaaltjes. Eentje met Italiaans brood en de ander met Spaans brood, waaronder een heerlijk olijvenbrood.

 

 

Waarmee we toe kwamen aan het eerste gerecht van het menu. Gänseleber & Aloë Vera; gegrillt, Mandarinenessig, Erdnusscrème & Matcha - Kohl.Een gerecht in tweeën. DSC06433Geserveerd op een koperen blaadje een bonbon van Aloë Vera. Eerlijk gezegd nogal zeepachtig van smaak, maar zeker niet onaangenaam. Het combineerde overigens wel erg goed met de crumble van pinda, die eronder lag.Op een beige vierkant met een houttekening een glazen plaat met erop perfect gegrilde en nagezouten ganzenlever. Op de ganzenlever nog wat kleine korrels Aloë Vera. DSC06437Links naast de ganzenlever een flinke hoeveelheid as. As gemaakt van Aloë Vera met Matcha erdoor. Matcha is Japanse groene thee. Op de as een heerlijke mandarijnengelei. Die gelei lag ook als een toefje linksboven op het plaatje. Daaronder lag jonge prei, heel licht zuur gemarineerd. Het bijna zwarte toefje was zeer hartig en vol van smaak en paste prima bij de ganzenlever en de as. De pinda's, die op een bedje van crunch van pinda lagen, waren ongelofelijk. Superzacht van structuur met een fantastische pindasmaak. Ook hierdoor zat wat Matcha en de pinda was omgeven door gelei van mandarijn. Her en der lagen kleine plasje azijn van mandarijn, heerlijk zoetzuur en het sluitstuk was de aan tafel erop geschonken saus, gemaakt van appel met augurk. Van die saus viel ik helemaal stil. Beide componenten waren ontzettend goed te proeven en werkelijk perfect in balans. Wat een bijzonder mooi gerecht dit!

 

 

In het glas kwam een Edelgraben 2009, Claus Preisinger, Oostenrijk en net als de vorige wijn, was ook deze heerlijk. De sommelier kwijt zich hier op een uiterst plezierige manier van zijn taak, heeft er duidelijk plezier in en schenkt ook nog eens regelmatig bij.DSC06438

 

 

Het tweede gerecht was Lechtal Saibling escabeche; Amaranth, Kaviar, Spiegelei, Meerrettichcrème & soufflierte Rosinen. Ook dit was weer een gerecht in tweeën. Op een Japans aandoend bord een schitterend stukje forel, eerst gerookt en daarna gegaard in witte wijn, mosterd en kruiden. Boterzacht en ongelofelijk mals. Erop wat zalmeitjes, eronder een flinke hoeveelheid amaranth (amaranth is een graansoort). De vinaigrette waarin de vis was gegaard lag ernaast en ook die was geweldig lekker. Verder troffen we rolletjes warm gerookte paling aan met erop zalmeitjes, gesouffleerde rozijnen, die ook al zeer smaakvol waren, terwijl ik toch helemaal niet houd van zoetigheid in mijn eten en twee spiegeleitjes gemaakt van DSC06441mierikswortelcrème. Wederom een uitzonderlijk uitgebalanceerd gerecht, tot in perfectie uitgevoerd. Het tweede deel van het gerecht kwam in een schaaltje. Een krokant briochekoekje met erop tartaar van de forel, afgewerkt met bieslook. In al zijn simpelheid een zeer prettig hapje.

 

 

Bij het volgende gerecht schonk de sommelier de Edelgraben door. DSC06443Dat gerecht bestond uit drie delen. Langoustine grilles; paella, falsches Piment, Tintenfisch, Marshmallow & Reisfumet. Allereerst kwam er een tafelbarbecue op tafel met erop vier wel erg schitterende langoustines. Per persoon werd vervolgens een zwart bord neergezet waarop een gedeconstrueerde paella lag en twee pepertjes. De langoustine werd op de pepertjes gelegd. Wat bleek: de pepertjes waren gemaakt van paprika en avocado. Allebei ongelofelijk vol van smaak. De paella was ook heerlijk, de crème van saffraan met tomaat die erbij lag aten we samen met de overige ingrediënten en dus DSC06449aten we de ultieme paella! De langoustine was heerlijk, mooi zoet. Klein puntje van kritiek is dat door deze manier van opdienen de langoustine wellicht net iets te lang op de tafelbarbecue ligt, althans mijn langoustine was aan de onderkant net iets te gaar.

 

 

DSC06450In een zwart kommetje zat een fantastische bouillabaisse, wederom vol van smaak en in het bakje ernaast, waarin gepofte rijst zat lagen wat blaadjes van citroen, die heerlijk fris waren en aan het prikkertje zat een marshmallow van sepia. Ook bijzonder smakelijk. Ongelofelijk hoe heerlijk hier gekookt wordt....

 

 

Bij het eerste vleesgerecht kwam een glas Ômina, Romana, Cabernet Sauvignon, 2011. Een fantastische wijn. Het gerecht was Mieral Perlhuhn; Estragon, kleine Artischocken, Wintertrüffel & Topinambur - Misopüree. Mieral Parelhoen dus. DSC06455Ook een gerecht in tweeën. Op het bord een onwaarschijnlijk mals stukje parelhoen met een krokant stukje spek van het beestje erop. Een saus van aardpeer met truffel werd aan tafel bij geschonken. Verder een ontzettend mals stukje DSC06456gekonfijt vlees van de parelhoen, perfect van garing en van kruiding, kleine zilveruitjes, kleine artisjokken, wat paddestoelen en nog wat crème van miso en we waren meer dan tevreden. Wat een uitgekristalliseerde gerechten! Erbij per persoon een flinterdun stukje krokante huid van de parelhoen met erop gelei van kruiden en wat knoflook. Ook ongelofelijk lekker weer. Ik kan maar niet ophouden met de superlatieven.

 

 

De wijn werd doorgeschonken bij het volgende vleesgerecht. Milchferkel; Bohneneintopf, gegrillte grüne Bananen & Curry, Macadamianuss. Speenvarken. DSC06459Ook dit was weer een gerecht in tweeën. In het bord allereerst ontzettend zachte en sappige stukjes vlees van het speenvarken, uiteraard met krokante huid erop. Heerlijk! Bovenaan het bord gegrilde groene banaan en daarop lag een salade van gierst met wat groenten en spruitgroenten. Anders, maar wel prettig. Verder op het bord een groene curry en een oranje curry in een soort crèmevorm, wat braadjus van het beestje en een fris rondje met wat bessen. Erg lekker, vooral het vlees en de mooie zachte curry's konden me erg bekoren.DSC06460

 

 

In een schaaltje ernaast kregen we een soort bonenstoofpot. Een bonenstoofpotje met erop een quenelle, waarin in ieder geval flink wat lever wat verwerkt. Sterke smaken! Goede smaken ook, maar helaas zijn de porties hier aan de ruime kant, dus ik heb wel de bonen helemaal opgegeten, die overigens heerlijk waren, maar de quenelle, die ik persoonlijk iets te leverig vond heb ik verder laten staan. Wat zeker niet wegneemt dat ik ook dit weer een zeer bijzonder gerecht vond.

 

 

Bij het dessert kwam een Weisser Burgunder, Beerenauslese 2006, Weingut Friedrich Becker in het glas. Het dessert was Williams Christbirne; Weialgen - Crèmeeis & Ingwergelee. DSC06463Op het bord gebrande peer, ijs van witte algen, crunch van chocolade, gelei van ginger ale, toefjes gelei van gember en wat kruiden. Een fijn, licht en fris dessert.

 

 

We sloten deze zeer gedenkwaardige maaltijd af met koffie en thee en daarbij kwamen nog een aantal zoetigheden. DSC06469Allereerst in een blikje een makaron van passievrucht gevuld met chocolade, heerlijk! Ernaast een suikersnoet. Die snoet had de smaken framboos en kauwgum en ongelofelijk, maar waar, de ene hap was volledig framboos, de andere hap volledig kauwgum. Ontzettend leuk!DSC06470

 

 

Verder een puntzakje met popcorn met een frisse fruitsmaak en een Magnum Royal van Marc de Champagne en die was geweldig lekker. En nog was het feest niet voorbij. Opeens kwam er nog iemand langs met een gigantische doos met allerlei soorten truffels, waaruit we onze keus mochten maken. Ook deze truffels waren fantastisch.DSC06475

 

 

Onnodig te vertellen dat we enorm genoten hebben. Ongelofelijk wat een gebalanceerde gerechten hier op tafel komen. Heerlijke wijnen ook nog eens, perfecte bediening en de stoelen zitten heerlijk. Om iets te vieren een absolute aanrader.

 

 

Aanbieding:

 

 

10x 3 Sterne Jubilumsangebot - 1 bernachtungen im exklusiven Doppelzimmer - Das tägliche reichhaltige Frühstücksbuffet - Early C/i oder Late C/O bei Abreise ( nach Verfügbarkeit) -Ein Glas Champagner zum Aperitif -7 Gang Dinner im Restaurant Vendôme inkl. begleitenden Weinen, Mineralwasser & Kaffee am 04.2015 um 19:00 Uhr fr 4 Personen - kostenfreies Internet - kostenfreie Minibar - 5 kostenfrei Sky-Kanle - frisches Obst abgestimmt nach Jahreszeit - eine Flasche Mineralwasser - täglich die FAZ als aktuelle Tageszeitung - kostenfreier Zugang zu unserem 1'000qm groem Beauty- und SPA Bereich . Wij vonden het een zeer aantrekkelijke aanbieding.

 

 

 

 

 

Carla van Schelven

 

2 gedachtes over "Vendôme in Bergisch Gladbach"

Theo

Wederom een lezenswaardige review. Maar waar ik als Hollander natuurlijk erg benieuwd naar ben is de prijs van dat mooie arrangement....
6 mei , 2015 om 11:54 am

Carla

Voor 2 personen 790 euro, maar bij vertrek betaalden we incl. de drankjes op het terras en de 22 euro parkeren 665.
7 mei , 2015 om 15:15 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl