DSC09382
DSC09382

Pieters Restaurant in Bergambacht

Op 9 juni 2015 in Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Alweer bijna een maand geleden waren we voor het diner bij Pieters Restaurant in Bergambacht. Op moederdag om precies te zijn. Na een hartelijke ontvangst kregen we een fijne ronde tafel in het knusse restaurant. Als aperitief namen twee van ons een glas champagne, van Collet hier, de ander nam een Ice Tea en ik had trek in een witte wijn en dat werd een Chardonnay Monte della Guardia 2013, CaLojera. Men schenkt hier uitsluitend wijnen uit Frankrijk en Italië. DSC06779Bij het aperitief direct het groentetuintje, die heerlijke gedroogde groenten met de volle smaak, stengels, een bacon and eggdip en cassavecrackers. Allemaal erg lekker.

 

Behalve het menu voor de dinerdagen had men ook een moederdagmenu en natuurlijk wilden we dat wel. Het ging om een all in menu voor 78 euro, een keurige prijs dus. Water kwam, mijn water werd keurig gekoeld, dat van de mannen dan weer niet, wat me een glimlach ontlokte.DSC06784

 

 

Heerlijk getoaste focaccia kwam op tafel met erbij gezouten boerenboter en gezien de liefde voor brood van de mannen was dat in een mum van tijd verdwenen. Het was dan ook heerlijk brood.

 

 

In het glas kwam een Verdicchio dei Castelli di Jesi, Vicari 2013 en die was lekker. Erbij het eerste gerecht.DSC06789 Een gerecht in tweeën. Cocktail; Tourteaukrab, jonge kruiden en avocado; krab-thee met sinaasappel. In een cocktailglas een salade van krab, stukken krab, knapperige groenten en een romige avocadodressing. Bijzonder smakelijk! Verder in een theekopje een soort eidooier, die van citrus gemaakt bleek te zijn, waarop thee van krab werd geschonken.DSC06786 De citrusdooier loste erin op, wat een heerlijke frisse toets gaf aan de zeer diepe krabsmaak van de thee. Heel bijzonder en erg lekker.

 

 

Bij het tweede gerecht kwam een glas Vouvray sec Clos Lanterne, Benoit Gautier, 2013. Het gerecht was rode mul en basilicum; droog gebakken, polenta en krokante asperges. Op het bord allereerst een schitterende saus op basis van oester en champagne, zeer vol van smaak. DSC06792Een heerlijke beurre blanc met erin lopende polenta, lamsoor en krokante slierten asperge. Ook dit was bijzonder smakelijk. Erop een stukje perfect gebakken mul, waarvan de bovenkant krokant was omdat er filodeeg was meegebakken. Tussen de vis en het filodeeg zaten wat blaadjes verse laurier en ook de vis was bijzonder lekker. Weer een uitstekend gerecht.

 

 

De volgende wijn was een rode, een Bordeaux Suprieur, Chateau Pessan Saint-Hilaire 2011. Het hoofdgerecht was Rund MRIJ, Dry Aged; dunne lende, geroosterd, Brabantse walasperges, witlof-crudité en citroenchampignons, truffeljus met cacao. Op het bord de stukjes asperge met de champignons en ook nog wat shii-take. DSC06794Een heerlijke witlofcrudité lag onder het perfect gebraden en zeer malse vlees. De jus, waarin duidelijk de cacao te proeven was, was heerlijk en vervolmaakte het gerecht. Wederom grote tevredenheid aan tafel.

 

 

Waarmee we toe waren aan het dessert. In het glas kwam een Brachetto d'Acqui Niades, Cascina Garitina 2012, een frisse sprankelende dessertwijn. Het dessert, rode rabarber; vélouté & -salade, Gariguette aardbeien en Granny Smith gebakken, koekjes en mascarpone roomijs. Althans, dat stond op het menukaartje. Wij kregen een dessert in drieën.DSC06796 In een wit bakje met een dekseltje ongelofelijk lekkere rijstebrij met meringue en rabarber, heerlijk fris en verbazingwekkend licht.

 

 

In een bakje zonder deksel een bijzonder smakelijke crema catalana met butterscotch, amandel en chocolade. Ook dit was ontzettend lekker en door de crunch van de koekjes had het een heerlijke bite.DSC06799

 

 

In een cocktailglas tenslotte roomijs gemaakt van aardbeien met een jam van tomaat. De combinatie aardbei en tomaat vond ik bepaald niet voor de hand liggend, maar hierna dus wel, want het is een uitstekende combinatie zelfs, smullen was het! We kregen nog een glaasje Apianae di Majo Norante te proeven bij het geweld van dit heerlijke dessert en ook dat vonden we erg lekker.DSC06803

 

 

Bij de goede espresso, waarmee we deze uitstekende maaltijd afsloten, kwam nog een bord met heerlijke zoetigheden en wederom volkomen tevreden verlieten we Pieters Restaurant. We kregen nog een allerschattigste rode petunia mee, die momenteel erg mooi bloeit samen met witte en blauwe violen. Een aanrader vanwege de heerlijke gerechten, de vriendelijke bediening en de leuke ambiance en als extra ook nog eens heerlijk dat het voor ons op wandelafstand is!

 

 

Carla van Schelven

 

0 gedachtes over "Pieters Restaurant in Bergambacht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl