DSC09382
DSC09382

Umami by Han in Rotterdam

Op 24 juni 2015 in oosters, Rotterdam.

Umami by Han in Rotterdam

Umami - de meeste van de 5 restaurants die er zijn, heten al by Han, zo ook die in Rotterdam - stond al een hele tijd op mijn lijstje. HanTing is tenslotte een van mijn favoriete restaurants in Nederland en het kleine zusje van HanTing lonkte al enige tijd naar me. Nu hebben we de komende periode nogal wat restaurants te gaan, dus we besloten de verjaardag van echtgenoot deze DSC07131keer wat rustiger te houden en dus werd het Umami by Han in Rotterdam. Parkeren in de omgeving ging op deze zondagavond erg makkelijk en we wandelden de Binnenrotte op. Het restaurant was redelijk gevuld en raakte bijna geheel gevuld deze avond. Een nogal industriële inrichting met leuke gekleurde zittingen op de stoelen en verder weinig toeters en bellen. Wel her en der de moderne Dyson ventilatoren (toevallig hadden wij er eentje aan Ole gegeven voor zijn verjaardag), die ook wel nodig zijn, want door het vele glas in de puien wordt het er als de zon schijnt snel erg warm.

We kregen een rechthoekig viertje (ronde tafels heeft men niet) en de uitstekende bediening vroeg of we een aperitief wilden. Dat werd voor echtgenoot een Cava, voor oudste zoon een biertje, voor jongste zoon een Ice Tea en voor mij een cocktail, een Watermelon Cosmo, bestaande uit watermeloenlikeur, wodka en lime. Helaas - mijn fout - een echt wijvendrankje, niet zo aan mij besteed dus. Te zoet, hoewel de lime er wel een klein frisje aan gaf. Maar goed, ik heb hem zelf besteld, mijn fout dus.

 

Ik had gereserveerd voor 4 maal het Gastronomisch menu van 4 gangen, er was namelijk een aanbieding van Heerlijk, waardoor dit menu 20.95 in plaats van 29.95 zou kosten. Het omzetten van de reservering naar een heerlijk-reservering was geen enkel probleem en dat vond ik netjes. Buiten het Gastronomisch Menu, te krijgen in 3 of 4 gangen, kent men in vier vestigingen ook het zgn. Social Diningprincipe. Voor 23.50 kan iedereen aan tafel per gang (drie gangen) 2 gerechtjes uitkiezen, die gerechtjes worden in het midden van de tafel gezet en kunnen dan gedeeld worden.

 

 

We bekeken de wijnkaart, die aardig is en redelijk uitgebreid, maar besloten toch tot driemaal het wijnarrangement, omdat we het lastig vinden om bij de Aziatische fushiongerechten een fles uit te zoeken. Water wilden we ook, helaas 4.95 per fles, die overigens wel in een koeler staan, maar ik blijf het ergerlijk duur vinden. Zeker als je zoals wij flinke waterdrinkers bent, zodat de nodige flessen gedronken worden.DSC07135

 

 

Vier broodjes kwamen op tafel met een Oosterse dipsaus. Lekkere broodjes en een lekkere dipsaus. Volgens ons de saus die je ook elders krijgt bij de Peking-eendpannenkoekjes (in ieder geval Hoisin dus en waarschijnlijk nog wat soja en hier denk ik ook nog wat olie).

 

 

De eerste wijn werd ingeschonken. Gelukkig niet van die kleine hoeveelheden zoals je nog weleens meemaakt bij wijnarrangement helaas. Hier normale hoeveelheden. Het ging om een Ferno Pires, Quinta do Casal Branca, Ribatejano, Portugal. Een lichte wijn. Erbij twee kleine DSC07136gerechtjes. Op een bord tartaar van tonijn met peperolie, wasabimayonaise en mosterdsaus en in een glas in tempuradeeg gebakken bundelzwammen met munt en peperolie. Allereerst de tonijntartaar. Fijne botermalse tartaar van tonijn lag in het midden van het bord, flink aangemaakt met peperolie en erop lagen kleine toefjes wasabimayonaise. Verder piepkleine blokjes mango en rettich, plakjes radijs, peperolie en erom heen nog een saus van en met mosterdzaadjes. Erg lekker, zowel in combinatie als apart.DSC07138

 

 

In een glas vervolgens de in tempuradeeg gebakken bundelzwammetjes. Het tempuradeeg was vederlicht en samen met de zwammetjes heerlijk! Erbij ook radijs en wat mangocrème. Onderin een kleine salade met een heerlijk frisse Thaise dressing, die ook geweldig combineerde met de zwammetjes. Een elegant en licht gerecht. Erg verfijnd.

 

 

Bij de tweede gang kwam een DSC07143glas Domaine de Pajot, Sud-Ouest Gascogne. een blend van 4 druiven. Zeker aangenaam. Weer twee gerechtjes deze ronde. Allereerst eendenborstfilet met komkommer in sjalotvinaigrette. Op een bord plakjes perfect klaargemaakte eendenborstfilet met diverse kruiden. In het midden zeewier en daarnaast komkommer met een soort lichte chili-olie. Verder erbij Chinese paddestoelen, wat gesnipperde lente-ui en vier toefjes sjalotvinaigrette. Ook dit was een heerlijk licht gerecht met toch zeer uitgesproken smaken. Het combineerde allemaal wonderwel.

 

 

Ernaast op het bord getrancheerde kippendijfilet met Japanse Teriyakisaus. DSC07140De kip was perfect van garing en heerlijk krokant bovenop. Erbij sojaboontjes, paddestoelen, pepers, lente-ui en diverse andere groenten en dat alles werd omgeven door een heerlijke Teriyakisaus. Ook dit vonden we een bijzonder smakelijk gerecht. Wederom erg licht en daarmee erg prettig.

 

 

In het glas kwam een Pinot Noir, Via Leyda, Leyda Valley, Chili. Een hele lichte Pinot Noir met erg veel kers. Erbij wederom twee gerechtjes. Allereerst gebakken heilbot met cocossaus en mintgel. DSC07145Een prachtig - om te zien - stukje gebakken heilbot kregen we, perfect van garing. Eronder de koude cocossaus, die niet heel veel toevoegde wat mij betreft. Verder sojaboontjes, erwtjes, paddestoelen, wortel, mais, pepertjes, courgette en toefjes muntgel, die uitstekend combineerden met de heerlijke heilbot. Normaliter ben ik niet zo weg van heilbot, maar dit stukje vond ik heerlijk.

 

 

Op het andere bord in sesam gepaneerde ossenhaas met selderijpuree en kumquat. DSC07146Flink wat plakken perfect gebakken ossenhaas kregen we. Erbij wat biet, wat kumquat en eronder Teriyakisaus en selderijpuree. De smaak van de ossenhaas vond ik niet lekker. De sesam proefde ik helaas niet en het andere kruid wat erop zat vond ik niet aangenaam, vooral omdat de smaak van de ossenhaas erdoor teloor ging. Ook de selderijpuree vond ik niet lekker. Duffig van smaak eigenlijk en de combinatie met de saus was niet lekker.DSC07149

 

 

Erbij kregen we nog een bakje met witte rijst en groenten, gepresenteerd als nasi. De rijst was prima in orde, zo ook de groenten en de stukjes omelet die door de rijst zaten.

 

 

We sloten af met een glaasje Moscatel, Bodegas Corellanas Sarasate, Navarra. Erbij gekonfijte ananas met yoghurt-bosbessenijs en selasih siroop. DSC07150Behalve dat onder het ijs nog wat koekkruim en dit vond ik een heerlijk dessert. Zowel de gekonfijte ananas als het ijs vond ik heerlijk en de siroop bracht beide componenten op een plezierige manier samen.

 

 

We sloten af met een uitstekende espresso, waarbij een koekje kwam en tevreden verlieten we Umami by Han. Uitstekende bediening, lekkere gerechten - op de ossenhaas na dan - en eigenlijk vooral leuk om eens mee te maken. Ik keer zeker nog eens terug voor de Social Dining.

 

 

 

 

 

Carla van Schelven

 

4 gedachtes over "Umami by Han in Rotterdam"

Robin

Klinkt goed en ziet er lekker uit. Misschien toch maar eens heen dan. :-)
24 juni , 2015 om 14:55 pm

restaurantrecensiesvancarla

Zou kunnen. Het is behoorlijk lekker en ik vond het ook best verfijnd. Authentiek is het niet natuurlijk met de Franse twist, maar dat weet je van tevoren. Ik ga, zoals je kunt lezen, in ieder geval nog wel een keer (of meer), want ik vond het lekker.
24 juni , 2015 om 14:58 pm

nellnijssen

Ik hou wel van de fushion keuken. Beetje lichter en verfijnder, zonder die enorme lading kruiden en specerijen, waardoor mijn papillen soms van streek raken. En toch gaat er soms niets boven een authentieke rendang of pad thai, gek mens ben ik ?
28 juni , 2015 om 14:05 pm

restaurantrecensiesvancarla

;-) Nee hoor, ik vind een lichte keuken ook erg prettig, maar soms loopt het water me in de mond als ik denk aan een hele hete curry of inderdaad een pad thai of iets dergelijks. Vrij normaal volgens mij ;-)
28 juni , 2015 om 14:18 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl