DSC09382
DSC09382

't Nonnetje in Harderwijk

Op 9 juli 2015 in favoriet, Gelderland, twee sterren.

Op deze bloedhete woensdag had ik gereserveerd voor een lunch bij 't Nonnetje. Na een hartelijke ontvangst door de sommelier, Thijs, die weer terug is op zijn oude honk en de patron, Robert-Jan Nijland, lieten we ons verleiden om plaats te nemen op het terras. DSC07189Gelukkig een tafel volledig in de schaduw en af en toe kwam er een koele wind over het plein, afkomstig van het IJsselmeer lijkt me zo. In ieder geval was het goed te doen.

 

Een Gin en Tonic wilden we wel en Thijs maakte een gin/tonic voor ons, deze keer met Tanqueray gin en Fentimans tonic, ook erg lekker. In het glas erbij behalve de ijsblokje wat pomelo en sinaasappel.DSC07191

 

 

Erbij direct de parmezaanvlinder met crème van artisjok en basilicumolie, lekker als altijd. Gepresenteerd door de chef himself. Of we een oester wilden. Natuurlijk wilden we die. DSC07192Dat werd een wilde zomeroester uit Bretagne met duindoornbes en citrus. Verder met een meringue met citrus en pomelo en een parel gevuld met oestervocht. Heerlijk weer!

 

 

De amuse was vandaag weer eens de gazpacho Nonnetje style. DSC07194Een heerlijk fris gebeuren met een soepje van groene paprika, bonbon van zwarte olijf, sorbet van tomaat, geitenkaas en verder al de ingrediënten die je in een goede gazpacho aantreft. Een plaatje om te zien en heerlijk om te eten. Licht en fris en dat is erg fijn op zo'n warme dag. We besloten in overleg met de sommelier tot een Saint Peray 2012, Franois Villard, 100% Marsanne, die prima was.

 

 

DSC07196Het eerste gerecht was wilde garnaal met flan van de kop, tabouleh, compote van gerookte aubergine en krokant van brick. De wilde garnaal, op 50 graden gegaard, nadat hij was gelakt met melasse van granaatappel was geweldig lekker. Evenals de flan van de kop van de garnaal. Het krokant van de brick was ook al heerlijk, lekker pittig en de couscous, de groenten en het schuim van de kop waren erg lekker. Mooi in balans! De melasse van granaatappel gaf een fijne frisse toets aan dit zeer zilte gerecht. Heerlijk!

 

 

De rode poonfilet op zuurdesem la plancha met fregola, bolognese van pijlinktvis, venkel en jus van poon met venkelzaad was zo mogelijk nog lekkerder. DSC07199Zeer hoog op smaak was dit gerecht. Het krokantje van zuurdesem waarmee de poon gebakken was, was gelakt met olie, geklaarde boter en zout, wat een heel hartig en zeer smakelijk effect gaf. De bolognese van pijlinktvis met peterselie-olie - een vondst van de chef zelf - smaakte perfect; zowel apart als in combinatie met de mooie al dente fregola. Het stukje gebakken inktvis wat erbij lag was prachtig zacht en mals. De venkel en de jus van de poon met venkelzaad en geroosterde inktvis maakte het gerecht helemaal af. De jus bleef op tafel en ging helemaal op....Weer een uitstekend gerecht dus.

 

 

Het hoofdgerecht was een jong haantje op het karkas gebraden met een gekonfijt boutje, bereidingen van mais, spitskool, aalbes en jus van het haantje met foelie. DSC07203De drie bereidingen van het haantje, want we kregen ook nog een gebrande drumstick, waren perfect van garing. Zeer mals en sappig en heerlijk van smaak. De bereidingen van mais waren ook erg lekker, niet te zoet en de aalbesjes gaven er een frisse toets aan. Het rolletje kool vond ik in al zijn simpelheid ook erg smakelijk. De jus met de foelie was heerlijk, ook dat kannetje ging helemaal leeg. De crouton met de kippenlever en de blini met het aalbesje vervolmaakten dit fijne gerecht.

 

 

Het dessert tenslotte, gepresenteerd door de patissier, was tarte au citron met meloen varitëiten en port. DSC07204Op het bord een heerlijk taartje met meringue van lemoncurd en eronder de lemoncurd zelf, ijs van lemoncurd en kruim van chocolade, meloenballetjes (watermeloen en Cantaloupe), rood fruitballetjes, een shot van chocolade met crème anglaise en verveine en een bal gevuld met lemoncurd. En tot slot ook nog een bal gevuld met toffee. Alles even lekker en ook fijn fris door het rode fruit en de meloen. Een DSC07206heerlijk dessert!

 

 

We sloten deze heerlijke maaltijd af met een paar espresso en wat snoeperijtjes, babbelden nog even na met de chef en het was al weer laat in de middag toen we 't Nonnetje verlieten. Het zal duidelijk zijn dat we weer enorm hebben genoten van de heerlijke gerechten en de fijne gastvrijheid hier. Om vaak te bezoeken dus!

 

 

 

 

 

Carla van Schelven

 

7 gedachtes over "'t Nonnetje in Harderwijk"

Robert

Ziet er heerlijk uit! Over een paar maanden gaan wij er ook lekker genieten :-) Mag ik een tip van een restaurant geven? Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen is onze favoriete restaurant in onze omgeving en absoluut een aanrader. Heerlijk eten, bijzondere smaakcombinaties in een ongedwongen sfeer.
9 juli , 2015 om 11:26 am

Robert

Hallo Carla, We gaan morgenavond genieten bij 't Nonnetje. Gezien jouw positieve ervaringen, zal het echt genieten gaan worden. Heb je een tip qua menu? Ik zit te twijfelen tussen menu de Verleiding of het Alliance Gastronomique menu. Hartelijke groet, Robert Weges.
4 februari , 2016 om 12:51 pm

restaurantrecensiesvancarla

Hallo Robert, beide menu's zjjn zeer aantrekkelijk. Ze hebben - als je geluk hebt en anders moet je heel misschien even laten weten dat je het via mij weet - als het goed is nog het menu om te vieren dat Michel (van der Kroft), de chef-kok, 10 jaar Meesterkok is. Daarin zitten al zijn signature-dishes. Dat zou ik kiezen ;-). Heel veel plezier morgenavond, doe ze mijn groeten ajb en wil je ook laten weten wat je ervan vond? Hartelijke groet, Carla
4 februari , 2016 om 12:59 pm

Robert

Hallo Carla, Bedankt voor de tips. Ik zal ze de groeten doen en je laten weten wat we er van vonden :) Het 10 jarig jubileum menu staat inderdaad ook op de site, ziet er heerlijk uit! Groet, Robert.
4 februari , 2016 om 14:36 pm

Robert

Hallo Carla, Het eten was gisteren prima. De ganzenlever/ paling combinatie samen met een heerlijke wijn was een perfecte start. Daarna de combinatie van carabinero met bacalhau. Deze was prima maar blies ons niet van de tafel qua smaak. Ook het ontleden van een reuze garnaal is niet echt ons ding. Hierbij werd een sherry geschonken en ook dat bekoorde ons niet helemaal. Daarna een lekkere rode wijn met een jong melkgeitje die op drie manieren was bereid. Prima, maar niet spectaculair. Het desert en de koffie met friandises waren prima. Toch hadden we er iets meer van verwacht. Prima sfeer, vriendelijk en informeel personeel maar toch miste er iets. Als ik het vergelijk met de Librije dan zit daar wat mij betreft echt een kwaliteitsverschil tussen. Ook de Nieuwe Winkel in Nijmegen ( geen sterren) verrast ons meer met bijzondere gerechten icm wijn-, bier- en saparrangement. Over 7 weken naar Inter Scaldes, ben benieuwd! Hartelijke groet, Robert.
6 februari , 2016 om 07:48 am

restaurantrecensiesvancarla

Hallo Robert, wat jammer! Zo zie je maar hoe persoonlijk de beleving in restaurants is. De Nieuwe Winkel in Nijmegen onthou ik zeker, als ik weer mobiel ben en we zijn in de omgeving wil ik er zeker graag heen. Laat je weten hoe je ervaring bij Inter Scaldes is bevallen, ook daar ben ik erg benieuwd naar. Hartelijke groet, Carla.
6 februari , 2016 om 08:47 am

Robert

Hallo Carla, Dat laat ik je weten! Ik hoop dat je snel weer opknapt. Bij Jef op Texel is trouwens ook een echte aanrader. Hartelijke groet, Robert.
8 februari , 2016 om 15:02 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl