DSC09382
DSC09382

The Roast Room in Amsterdam

Op 26 juli 2015 in Amsterdam, Noord-Holland.

Nadat we onze zonen hadden uitgezwaaid op Schiphol voor hun reis naar Beijing en Shanghai moest er geluncht DSC07383worden. Ik had The Roast Room gereserveerd, een flink stuk vlees leek me wel op zijn plaats. We konden de parkeerplaats zo maar op rijden (er ook zo maar weer af overigens) en parkeerden zo ongeveer voor de ingang. Een van de lange tafels buiten was bezet door een gezelschap, verder was het niet druk beneden. Op de begane grond zit namelijk de Roast Bar, een brasserie-style restaurant, waar je de hele dag terecht kunt. Met terras dus en open voor ontbijt, lunch en diner. Ook borrelen kan natuurlijk. In het midden van de Roast Bar zit de Slagerij, waar de slager vlees uitbeent en voorbereidt.

 

Wij wilden echter naar boven, naar The Rotisserie, zoals hij blijkbaar officieel heet. Het fine-dining restaurant dat is geopend voor lunch en diner. Je ziet direct de open keuken bij binnenkomst met daarin Australische Beech-ovens, de broiler, de houtskoolgrill en de rotissoire tegen de handgemaakte tegelwand van de Harlinger Tegelfabriek. Het was mooi weer, dus we kregen een plaatsje op het terras aangeboden en dat was prettig.DSC07381

 

 

Een aperitief wilden we wel, een Gin en Tonic. Het werd een Damrak gin, een mij onbekende gin, met een Fever Tree tonic. Lekker, maar niet opzienbarend. We bekeken ondertussen de kaart. Men kent hier een chefs menu in 3, 4 of 5 gangen (45, 55, 65), wine-pairing 26, 31, 39 en het wisselen van dessert voor kaas kost 5 euro. Verder 5 voorgerechten (14 - 24), soep 20 (truffel, eendenlever, madeira), 4 hoofdgerechten (26 - 48), 2 gerechten van het spit (28 - 50), 4 Butchers choice, waarbij je cote de boeuf vanaf 7 ons besteld, zodat je het gerecht kunt delen en het vlees extra mooi is. Prijzen vanaf 9 (1 ons) - 30. Verder nog een Butchers platter voor 35. Bijgerechten bestel je apart. Keuze uit 10, prijzen 3.50 - 12.50. Ook de sauzen bestel je apart, keuze uit 7, prijzen 3.50 - 6.50. Voor verdere details verwijs ik naar de website.

 

 

We waren vrij snel klaar met kiezen en besloten tot glazen wijn deze keer.DSC07387

 

 

Brood kwam op tafel en er verscheen een amuse. In een schaaltje Serranoham, jam van tomaat, geitenkaas en basilicumolie. Een lekkere amuse. Vooral de zoetige jam van tomaat was verrassend in combinatie met de olie, de kaas en de ham.

 

 

De eerste wijn werd ingeschonken. Voor echtgenoot een Limoux, Toques & Clochers Sieur dArques, Clocher de Malras 2013, speciaal gebotteld voor the Roast Room. Voor mij een Riesling Trocken, Weingut Winter, Rheinhessen 2013. Eigenlijk dacht ik dat men de wijnen had omgedraaid, maar gezien de soja en de sesam begreep ik het.DSC07392

 

 

Echtgenoot kreeg zijn bestelde tarte tatin van appel met eendenlever en balsamicostroop en was tevreden. Goed klaargemaakt en mooie stevige smaken. Een flinke portie trouwens ook.DSC07394

 

 

Ik kreeg mijn buikspek met gamba. Een piepklein stukje buikspek gelakt met soja lag in het midden van de halve cirkel; er onder en er boven crème van avocado met appel, stukjes avocado, een gebakken gamba, de gefrituurde kop van de gamba en een salade van DSC07398quinoa en sesam. Lekker allemaal, ik had alleen graag iets meer buikspek gekregen, dan had ik het beter kunnen proeven.

 

 

Bij het hoofdgerecht kwam voor ons allebei een glas Juan Gil 4 Meses, Jumilla Red Wine. We hadden allebei gekozen voor de shortrib van Irish Angus. Die verscheen keurig getrancheerd met erop wat gesneden bosui. Meer was ook niet nodig, want het vlees was geweldig lekker. Mooi mals, DSC07401heerlijk zacht en een genot om te eten. Erbij had echtgenoot pommes Paolo gegaard in ganzenvet besteld, die op zich okay waren, maar wel wat zout konden gebruiken, dus daar vroegen we om (de broodbordjes en het tray met olie en pezo was al afgeruimd).DSC07399Mijn frieten met Parmezaanse kaas en dragon waren in eerste instantie geweldig lekker. Nadat ze iets waren afgekoeld en ik ontdekte dat de Parmezaanse kaas vooral onder de frieten lag, zodat ik flink moest graven om erbij te komen vond ik de combinatie nog steeds erg lekker, maar denk ik dat de kaas er toch beter meer op had kunnen liggen. De dragon heb ik niet gezien.

 

 

Erbij nog een schaaltje likkielakkiesaus, een soort zoete sambalsaus, die het uitstekend deed bij het vlees. Ook een bakje DSC07400mayonaise kwam op tafel en die was ook in orde.

 

 

We sloten de maaltijd af met een goede espresso, friandises sloegen we af en tevreden verlieten we the Roast Room. 9 euro per glas wijn vind ik overigens veel te duur, dat is dan weer jammer. Een leuk adres om zo eens te genieten van een uitstekend stuk vlees.

 

 

Carla van Schelven

 

0 gedachtes over "The Roast Room in Amsterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl