DSC09382
DSC09382

Daalder in Amsterdam

Op 12 augustus 2015 in Amsterdam, Noord-Holland.

We gingen de zonen ophalen van Schiphol, zij zouden rondom 22.30 landen, dus er was ruimte voor een maaltijd. Daalder schoot me te binnen en de reservering was snel gemaakt. Parkeren ging verbazingwekkend makkelijk op de Lindengracht, we stonden op nog geen 50 meter afstand van het restaurant. DSC07489Een vriendelijke ontvangst en we mochten een tweetje uitzoeken op het terras in het midden van de gracht. Het was heerlijk weer en er waaide een vriendelijk briesje, waardoor de temperatuur geweldig prettig was.

 

We begonnen met een gin en tonic. Voor mij een Sacred gin met Kinley tonic en voor echtgenoot een Langley's met Indi tonic. Allebei erg lekker en erg verschillend van smaak, leuk!DSC07492 Erbij chips van nori met een crème van wakamé en gedroogde tuinbonen. Allebei geweldig lekker. Vooral van de tuinbonen, die flink gezout waren kon ik nauwelijks afblijven.

 

 

We kregen een uitleg over het de manier van werken bij Daalder: Winnen doe je op je sterke punten, vinden onze chefs. Daarom wordt er bij Daalder maar één menu geserveerd. Met minder gerechten naar een nog hoger niveau, dat is het idee. U kiest voor een 3 - 4 - 5 - 6 - of 7 -gangenmenu en laat de rest aan hen over.3 gangen 36.00, 4 gangen 42.50, 5 gangen 50.00, 6 gangen 57.50, 7 gangen 65.00. Er worden geen geheel vegetarische menu's geserveerd. Onze chefs kunnen wel een menu met alleen vlees of alleen vis bereiden. Inmiddels kent men ook lunchmenus, hiervoor verwijs ik naar de website.

 

 

In verband met de ons beschikbare tijd besloten we na overleg met de uitstekende bediening tot 5 gangen zonder dessert, wat mogelijk was. IJswater kwam op tafel en werd ook bijgevuld en ook de gekozen wijn, een fles AOC Vouvray, Les Perrières 2012 werd ingeschonken. De wijnkaart is ook on-line te lezen. Een overzichtelijke en fijn geprijsde wijnkaart.DSC07494

 

 

Een amuse verscheen. Een ijsje van meloen met Serranoham, basilicumpoeder en -olie. Heerlijk. Fris, licht en zeer smakelijk.

 

 

Het eerste gerecht was wat mij betreft direct de topper van de avond. Zachtgegaarde kabeljauw met een sausje van stokvis, haringkuit, peterselie-olie, ziltige aardappelblokjes, zilverui en dragon. DSC07496Heerlijk hartig en ziltig van smaak, perfect van garing, perfect bij elkaar passend, het sausje van de stokvis was zeer verrassend en de zilveruistukjes vond ik heerlijk. Een absoluut schot in de roos.

 

 

We gingen verder met een uitstekende tweede. Gebakken schol met een mosselkerriesaus. Erbij uiteraard mosseltjes, een wortelcrème, gebakken lente-ui en ook weer die heerlijke peterselie-olie. DSC07500Ook dit was een geweldig lekker gerechtje. Een zalvend fijn sausje met erg veel smaak, heerlijke mosseltjes en goede schol, die naar mijn smaak wel iets te gaar was, maar een kniesoor. Weer erg goed bij elkaar passend allemaal.

 

 

Het derde gerecht was kip met korianderzaad. Erbij kippenbouillon, fregola en olijfjes. DSC07501De bouillon was prachtig vol van smaak, de korianderzaadjes leken her en der krokant te zijn wat een leuke bite gaf, de kip was sappig en ook mooi van smaak en ook proefde ik af en toe een lichte citrustoets. Ook een erg fijn gerecht, wederom zeer gebalanceerd.

 

 

Het wordt wat saai wellicht, maar ook het vierde gerecht kon me erg bekoren. Coquilles met komkommer. DSC07503Gebakken schijfjes coquille met erbij pittig gemarineerde schijfjes komkommer kregen we. Erbij gepofte rijst, wat toefjes crème fraîche en zwarte bonen in een XO-saus, erg pittig en zeer smakelijk. En ook weer perfect passend, want de zachte smaak van de coquilles bleef behouden en herkenbaar, knap!

 

 

Bij het vleesgerecht besloten we tot een glas rode wijn en dat werd in overleg met (nogmaals) de werkelijk uitstekende bediening een Cote du Rhone, Domaine du Séminaire, 2012, een lekkere wijn. Het vijfde en laatste gerecht was rumpsteak van lam met ansjovisboter. DSC07507Uitstekend mals en goed klaargemaakt lamsvlees kregen, het smolt werkelijk op de tong. Erbij de genoemde ansjovisboter, gegrilde venkel en een venkelsalade, beurre noisette en kruidige aardappelpuree. Een beetje een rommeltje vond ik dit gerecht eerlijk gezegd. Ik ben ook niet echt fan van venkel, dat speelt natuurlijk ook mee. Maar zoals gezegd, het vlees was erg goed en erg lekker.DSC07509

 

 

We sloten af met uitstekende espresso waarbij een bonbon met gezouten karamel kwam en na het betalen van de vriendelijke rekening verlieten we keurig op tijd en zeer tevreden Daalder. Een adres om regelmatig te bezoeken, want er wordt uitstekend gekookt en de bediening is meer dan goed. En zeker in de zomer is het een genot om er heerlijk buiten te eten.

 

 

Update: er heeft een chefwissel plaatsgevonden bij Daalder.

 

2 gedachtes over "Daalder in Amsterdam"

Michel van der Kroft

Dag Carla, Je reserveringen in Portugal zijn gemaakt: Maandag 5 oktober Feitoria, diner, 20:00 uur Dinsdag 6 oktober, Belcanto, lunch, 13:00 uur Woensdag 7 oktober, Fortaleza do Guincho, lunch, 13:00 uur Graag terplekke de reserveringen een dag van tevoren nog even bevestigen. Belcanto heeft een 20 minuten policy m.b.t. de tafel. Als je verlaat bent even bellen zodat ze de tafel voor je kunnen vasthouden. Ook wilde Belcanto nog even je GSM nummer ontvangen. Heel veel plezier in Portugal! Doe mijn collega's de hartelijke groeten. Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen. Grote groet, Michel
17 augustus , 2015 om 07:05 am

restaurantrecensiesvancarla

Fantastisch Michel, heel erg bedankt! Ik mail Belcanto wel even mijn GSM. Je leest (en hoort waarschijnlijk) over mijn bevindingen! Hartelijke groet, Carla.
17 augustus , 2015 om 07:33 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl