DSC09382
DSC09382

Tout à Fait in Maastricht

Op 28 september 2015 in één ster, Limburg.

Op 11 september in Maastricht moest er s avonds natuurlijk ook gegeten worden en mijn keuze was deze keer gevallen op Tout à Fait. Beluga weet ik zo langzamerhand wel, Toine Hermsen DSC07727- waar je pal langs loopt als je naar het restaurant wandelt - ook, dus wilde ik dit restaurant graag proberen. Een vriendelijke ontvangst met de vraag of we een aperitief in de lounge wilden drinken. De lounge is ingericht met wat hogere ronde tafels met witte krukachtige stoelen en ligt op de begane grond. Via een trapje kom je op de tussenverdieping, waar de tafels om aan te eten staan. Geen linnen op tafel, wel stoffen servetten. DSC07729Houten vloeren, houten tafels dus en stoelen die nogal lijken op kantinestoelen en eigenlijk ook zo zitten. Onze tafel stond op de volgende verdieping en lag vlak naast de keuken. Ik vind dat wel leuk, maar het is wel een warme tafel, want er is natuurlijk warmte die uit de keuken komt. Maar je hebt uitstekend zicht op de verrichtingen en dat is leuk.

 

Op de tafels een kaartje met de champagnemogelijkheden en erbij wat oesters per stuk, een boekje over de filosofie van de chefkok van Tout à Fait over de ingrediënten die hij gebruikt (bijzonder interessant) en het Allianceboekje. DSC07730Zonder te vragen of we een aperitief wilden kwam er een standaard op tafel met prikkers waaraan aan de eerste prikker een stukje gefrituurde lokale hoender met kruiden zat. Ook een prikker met een gamba in een loempiadeeg en tot slot een prikker met wat spierinkjes. Erbij een dip van onder andere gepofte paprika. We besloten ze maar te gaan eten, want ze waren warm. En lekker! Toen de chef de kaart kwam brengen en ons een uitleg gaf over het menu, vroegen we om een aperitief. Een gin en tonic graag. Vreemd genoeg was het een gewone Gordon's gin met een Kinley tonic.

 

Men kent hier diverse menus, voor details verwijs ik naar de website, daar staat het allemaal prima uitgelegd. Wij kozen voor het zesgangendinermenu en wilden graag de wijnkaart bekijken. De wijnkaart is zeer uitgebreid, klassiek en wat mij betreft keurig van prijs. We kozen voor een Clos de Coulaine, Savennières 2011 en een Vacqueyras Vieux Clocher, Arnoux & Fils 2013.

 

 

Ik schat dat het restaurant zon 50 tot 60 couverts telt en DSC07733gedurende de avond liep het volledig vol, wat een gezellig geroezemoes opleverde. De zwarte brigade is kundig, vriendelijk en attent.

 

 

Een amuse verscheen. In een glazen potje met een dekseltje een rondje zure zult met een gelei van appel, bijzonder smakelijk en op het dekseltje een sorbet van rode biet op een koekje. Ook erg smakelijk. Mooie volle aanwezige smaken, fijn klassiek.DSC07739

 

 

Brood kwam op tafel, boter, peper en zout stonden er al en Valderrama Arbequina olie werd in bakjes geschonken.

 

 

De witte wijn werd ingeschonken en die beviel ons uitstekend en het eerste gerecht kwam. Kalfstartaar met tomaat. DSC07740Op een langwerpig bord 5 cirkeltjes. In het midden de kalfstartaar, die uitstekend was aangemaakt met een koekje van tijm en rozemarijn. De tartaar was bedekt met spruitgroenten en wat mayonaise met tomaat. Ernaast kalfsmuisplakjes met tomaat afgewisseld. De cirkels aan de beide uiteinden bestonden uit sorbet van tomaat en diverse bereidingen van tomaat. Tussen de cirkels nog dipjes crème van tomaat met paprika en het gerecht was daarmee compleet. Mooi zacht en rinse smaken, die goed bij elkaar pasten.

 

 

Het tweede gerecht was zachtgegaarde zeebaars met een saus van parmezaan. DSC07742Op het bord een staand rolletje van uitstekend gegaarde zeebaars. De zeebaars was gevuld met ratatouille, die fijn zacht van smaak was, zodat de zeebaars helemaal overeind bleef. Ook de saus van parmezaan waarin de sjalotjes goed te proeven waren, was zacht van smaak, waardoor het een zeer gebalanceerd gerecht werd. De zeekraal erbij was natuurlijk heerlijk zilt en het koekje van parmezaan was zeer hoog op smaak, wat zowel een bite als een contrast opleverde. Erg lekker!

 

 

We gingen verder met de Vacqueyras, die ons ook zeer beviel. Erbij gemarineerd buikspek van het Livar varken met langoustinestaarten van de plancha. Op het bord gebeurde veel. DSC07747Behalve het stukje zeer krokante buikspek troffen we paksoi aan, twee langoustinestaarten die ook perfect van garing waren. Verder wat topinamboer, een gegrild preitje en wat lamsoor. Het geheel werd afgewerkt met een vinaigrette van soja en sesam en dat verbond het gerecht op een uitstekende manier. Alles perfect van garing, heerlijk van smaak en prima in balans.

 

 

Het volgende gerecht was wilde eend. We hadden de eenden al zien hangen in de rotissoire, dat is dan weer het voordeel als je bij de keuken zit. DSC07750Bij de eend zoetzure pompoen, een saus van de karkassen van de eenden en diverse groenten. De pompoenblokjes waren zoetzuur en zeer gekruid, wat ik lekker vond. Het waren nogal wat smaakjes op het bord en wat ik een beetje jammer vond was dat de eend erg dun gesneden was, waardoor het liflafferig werd en dat is jammer van zon mooie eend. Wel was het gerecht prettig hoog op smaak.

 

 

Waarmee we aan de kaaswagen toe waren gekomen. Die draagt men hier gewoon de trap of en af en dat gaat heel soepeltjes. DSC07755De kaaswagen is niet heel erg uitgebreid, maar wel uitgebreid genoeg, want er is keus voor iedereen. Wij maakten allebei onze keuze, uiteraard weer te veel, want ik weet eigenlijk nooit van ophouden met kaas en de kaasjes waren erg lekker. Uitstekend geaffineerd. DSC07756Erbij wat luchtig notenbrood en er was ook de mogelijkheid om een stroop te nemen, wat gemaakt wordt door een mannetje uit de grotten. Ik hield het bij de kaasjes en was erg tevreden.

 

 

Het dessert bestond uit bramen en chocolade. DSC07759Op het bord sorbet, ganache, meringue, coulis en compote, allemaal gemaakt van bramen en her en der wat chocoladedruppels. Redelijk simpel, maar natuurlijk goed uitgevoerd en gewoon lekker.

 

 

Bij de espresso - die de kwalificatie senseo-achtig kreeg - en de goede thee kwamen nog allerlei heerlijke snoeperijen en na het betalen van de rekening verlieten we zeer tevreden Tout à Fait. DSC07762Een fijne klassieke keuken, goede smaken, zeer prettig personeel en een fijne wijnkaart. Om naar terug te keren.

 

 

 

 

 

Carla van Schelven

 

0 gedachtes over "Tout à Fait in Maastricht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl