DSC09382
DSC09382

Bistrot de la Place in Trémolat

Op 3 oktober 2015 in Frankrijk.

Na onze overnachting in Issoudun spoedden we ons naar Bressac, waar vrienden van ons vakantie hielden en waar we een paar dagen zouden logeren. Ik had weer eens verwarring gesticht over onze aankomst, zodat ze heel vriendelijk een lunch hadden gepland op deze zondagmiddag. Dat gingen we zeker halen dachten we en dat was ook zo. Keurig op tijd arriveerden we bij hun riante vakantiewoning en nadat we al bijpratend met de auto naar Trémolat waren gereden kwamen we bij het restaurant van hun keuze. Bistrot de la Place. DSC07791Toen ik de buitenkant zag dacht ik al dat het me erg bekend voorkwam en binnen wist ik het zeker: hier waren we jaren geleden al eens geweest toen we elk jaar met de zonen Frankrijk aandeden. Het was ons toen prima bevallen.

 

We kregen een tafel voor 4, twee op de bank en twee op de stoelen en gaandeweg de lunch liep het restaurant geheel vol. Gezellig toch altijd die zondagmiddaglunches in Frankrijk.

 

 

We besloten tot het menu van 29 euro. We begonnen met een fles witte wijn, een Pierre Blanches Chardonnay 2014, een niets aan de hand wijn, gewoon lekker. Men schenkt hier water van Abatilles, bijna net zo lekker als Chateldon-water. Een mandje brood kwam op tafel met erbij wat heerlijke rillette van eend. Na enige tijd verscheen het voorgerecht wat we gekozen hadden (per gang heb je hier keus uit twee). Foie gras de canard maison. Eendenleverterrine dus met vijgencompote, een kleine salade en een bergje zout. DSC07797Erg leuk dat bergje zout, zo kun je helemaal zelf bepalen hoeveel korrels je op je foie gras wilt. Die foie gras was volgens de regelen der kunst gemaakt en dus erg lekker. De vijgencompote deed het er goed bij. De salade had een lekkere vinaigrette en ik was dus erg tevreden met dit voorgerecht.

 

 

Bij het hoofdgerecht kwam een fles Madiran, Domaine Labranche Laffont, Christine Dupuy 2011 en ook deze wijn beviel goed.

 

 

DSC07801Mijn hoofdgerecht, confit de canard, met gebakken aardappelen en een eenvoudige jus was ook uitstekend klaargemaakt en dus erg lekker. Ik mag graag snoepen van zon heerlijke eendenpoot en ook de aardappeltjes erbij vind ik altijd erg lekker.

 

 

Het dessert tenslotte was een Palet Breton. DSC07804Het bestond uit een ongelofelijk lekkere bodem van zanddeeg met erin zo mogelijk nog lekkerder geklopte room met pistache waarop wat nootje lagen en eromheen aardbeien uit de Prigord. Verder een coulis van rood fruit en een bolletje sorbet van aardbeien. Een werkelijk fantastisch lekker dessert! Ik ben dol op dat brosse zanddeeg!

 

 

Koffie deden we elders en erg tevreden verlieten Bistrot de la Place. Een zeer betaalbare aanrader. Er tegenover zit Le Vieux Logis, gezegend met een ster, en ik begreep dat de keukens in ieder geval samenwerken.

 

 

Carla van Schelven

 

0 gedachtes over "Bistrot de la Place in Trémolat"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl