DSC09382
DSC09382

Yama in Rotterdam

Op 10 oktober 2015 in oosters, Rotterdam.

Op 24 september gingen we met de zonen 's avonds naar Yama in Rotterdam. We vierden er zowel mijn verjaardag, als de verjaardag van onze oudste zoon, die de 29e jarig is. Op die dag zouden we namelijk al heel vroeg in de auto stappen om hem via een leuke stop in Beieren naar Innsbruck te verhuizen, waar hij binnen een maand of vijf een tweede master zal gaan halen. Onze gezamenlijke verjaardagen zouden we dan het komende weekend voor vrienden en familie vieren.

 

De opstelling van de tafels bij Yama was wat anders dan de vorige keer, waarschijnlijk DSC07965vanwegee het aantal gasten stonden de tafels nu haaks op de counter, zodat er voor iedereen goed zicht op de keuken was. Chef Hiroaki Yamamoto, die ik kortweg chef Yama zal noemen stond samen met zijn rechterhand al allerlei heerlijkheden klaar te maken. De kaart is nog hetzelfde, bij reserveren geef je aan welk menu je wenst, zodat daar met de inkoop rekening kan worden gehouden. Voor details: zie website.

 

 

Na een hartelijk welkom kregen we een vierpersoonstafel en namen we een aperitief. Een sake, Tsuru Ume Suppai, uit de omgeving van Osaka. Een fijne zachte bloemige sake. Erbij vrijwel direct een amuse. DSC07971Een bakje en een glaasje. In het bakje een salade van spinazie met enoki en aardappelchips en een geweldig lekker sausje, werkelijk heerlijk. In het glaasje wat zalm die licht aan het garen was in wat limoensaus met iets pittigs en erbij wat ui, peper en rijstnoedels. Ook nog wat limoenblad als cressje erop zag en proefde ik. Ook dit was erg lekker. Een fijn begin weer!

 

 

DSC07975Vervolgens verscheen er voor elk van ons een theepotje. In het theepotje een zeer krachtige bouillon met erin paté van paddestoel en garnaal, stukjes garnaal en wat stukjes kip. In al zijn simpelheid een absoluut heerlijk gerechtje. Krachtige bouillon, heerlijke vulling! Nadat we de vulling eruit gegeten hadden, schonken we de bouillon in het bijgeleverde schaaltje en dronken dat heerlijk op.

 

 

De volgende sake was een Honshu Ichi, volgens de vriendelijke bediening een bijzondere sake en dat waren we helemaal met haar eens.DSC07977

 

 

Erbij een voor ons bekend gerechtje, voor de zonen, die er voor het eerst waren natuurlijk niet. Beefsashimi met kruiden en diverse groenten, waaronder radijs en tomaat, verder bloemetjes van borago, Oost-Indische kers en diverse Japanse bloemetjes. In een schaaltje erbij een dipsaus met yuzupeper. Het vlees was botermals en de dipsaus was heerlijk. Lekker pittig. De bloemetjes en groenten waren er heerlijk fris bij en wederom waren we meer dan tevreden.

 

 

We gingen verder met een Mutemuka sake, ook erg lekker, weer heel anders, deze had een licht rokerige smaak. Hierbij kwam een opzienbarend gerecht. DSC07981We kregen namelijk een halve gebakken aubergine met erin eendenvlees, lotuschips, vijf, chips van kippenhuid, zijdetofu en een saus die mij deed denken aan hoisinsaus, alleen was deze stukken lekkerder. Het opzienbarende aan dit uitstekende gerecht was de aubergine. Het vlees van de aubergine was heel zacht geworden en leek op halfzacht fruit en paste werkelijk perfect bij de uitstekend gegaarde eend. Ook de presentatie was - natuurlijk - een plaatje. Maar de aubergine en de combinatie met de eend op deze manier is fantastisch. We lepelden de aubergine uit de schil en aten het samen met de eend en overige onderdelen op. Zeer gebalanceerd allemaal.

 

 

Bij het volgende gerecht kwam een Junmai Ginjo sake. Een mooie frisse sake. Het gerecht was Gillardeau oester met ponzu, soja en jelly van yuzu. DSC07983Erbij ook nog rauwe coquille met krabvlees, twee soorten radijs, wakamé en komkommer. De oester was werkelijk fantastisch in combinatie met de ponzu, soja en de yuzu, heerlijk! De coquilles lagen op flinterdunne plakjes komkommer, je kon ze nauwelijks zien zo dun, waarop dan de plakjes coquille lagen, de radijs en de yuzu jelly. De wakamé gaf een fijne zilte toets aan het gerecht. Ook dit vonden we fantastisch lekker.

 

 

Waarmee we helaas al aan de laatste gang, de sushi, toe waren gekomen. Een Nabeshima (Dai) Ginjo sake begeleiddeDSC07987 de heerlijk verse sushi. Ik herinner me sushi met zalm, met tonijnbuik, met omelet. Erbij heerlijk ingemaakte gember en een dipsaus en waren zeer tevreden. Het aanbod om nog wat meer sushi te maken moesten we helaas afslaan, we waren zeer voldaan en het was allemaal geweldig lekker.

 

 

Het kommetje misosoep wat werd geserveerd naast de sushi vonden we ook al erg lekker en we wilden daarna nog wel wat koffie en thee. DSC07993Daarbij kwam een schaaltje met erin een stukje cheesecake van groene thee met framboos en een krokantje. Ook dit was weer verfijning ten top en bijzonder lekker.

 

 

We hebben weer uitstekend gegeten, heerlijke smaken, prachtige gerechten, prettig licht. Heerlijke sake ook, zeer vriendelijke bediening, kortom: grote tevredenheid. Tot de volgende keer!

 

 

Carla van Schelven

 

0 gedachtes over "Yama in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl