DSC09382
DSC09382

SED in 's Gravenmoer

Op 3 februari 2016 in Noord-Brabant.

Via vrienden van mijn broer kreeg ik een kortingskaart van 20 euro voor restaurant SED, geldig tot 1 maart. Ik vond dat ik daar gebruik van moest maken en reserveerde een tafeltje voor de IMG_0389lunch. SED (Samen Eten en Drinken) was een mij volslagen onbekend restaurant in 's Gravenmoer. De website leerde me dat ze er behalve een restaurant ook een brasserie en een grand-café hebben. Een telefoontje leerde me vervolgens dat ze rolstoeltoegankelijk zijn, dus op de laatste vrijdag van januari reden we naar s Gravenmoer, zo'n typisch West-Brabants plaatsje. Het restaurant ligt zo ongeveer in het midden van het dorp, parkeren kan op eigen terrein en de deur zwaaide voor ons open. We kregen een fijn tweetje in het restaurantgedeelte, wat opgesplitst is in twee delen en wat in totaal ongeveer 34 couverts heeft. Ik zag dat er ook wat ronde tafels waren, maar die worden gebruikt voor grotere gezelschappen. We keken wat rond, want er gebeurde in eerste instantie weinig. Een aangename eetzaal, nog een klein beetje fris. Keurig gedekte tafels, een leuke muurschildering, mooie bloemendecoraties, kortom zeer aardig. Later in de middag kwamen er nog twee tweetjes voor een high tea, eentje via een Groupon. Tot zover de inleiding.

 

Desgevraagd wilden we wel een aperitief, een glaasje witte wijn leek ons wel toepasselijk. Dat werd een Rey Santo Rueda, de huiswijn. IMG_0390Een behoorlijk aardige wijn. Water wilden we ook wel, op mijn vraag of ijswater mogelijk was kregen we als antwoord van de zeer aardige meneer dat ze gekoeld water uit de tap hadden, wat we natuurlijk ook prima vonden.

 

 

Waarna we de kaart uitgereikt kregen. Op de website had ik gezien dat er een maandmenu beschikbaar is, 3 gangen 27.50, 5 gangen 34.50, vreemd genoeg zat dat maandmenu niet in de menukaart. A la carte zijn er 5 voorgerechten (10.50 - 15.50), 3 vishoofdgerechten (22.50), 3 vleeshoofdgerechten (22.50) en 4 desserts (9.50 en voor kaas 14.50) te verkrijgen. Ook kent men verrassingsmenus in vier, vijf of zesgangenuitvoering. Wij kozen voor de vijf gangen (44.50), incl. een wijnarrangement wat 5.95 per glas kost. Graag wilden we deze middag alleen vis en geen vlees en ook dat was geen probleem gelukkig.

 

 

Wel bekeken we de wijnkaart, die is bescheiden, zowel qua omvang als qua prijsstelling.

 

 

Nadat dit allemaal geregeld was kwam er heerlijk warm brood op tafel met gezouten boter en olie en pezo stonden al op tafel en we konden beginnen.

 

 

IMG_0392Allereerst kwam er een amuse. Op een plaatje twee amuselepels met een mousse van bloemkool met kerriemayonaise en radijs. De bloemkool viel wat weg tegen het geweld van de kerrie, die behalve in de mayonaise ook nog aanwezig was in poeder wat naast de bloemkoolmousse lag. De radijs was puur ter versiering. Het oog wil tenslotte ook wat.

 

 

De uitstekende bediening schonk de eerste wijn in. Een Domaine Langlois-Chateau, Saumur, 2014. Een zeer aangename wijn. Erbij natuurlijk het eerste gerechtje. Tartaar van tonijn met marshmallow van IMG_0396wasabi, meringue van radijs, sojasaus, rettich, Salty Fingers, zeekraal, krokant broodkruim en sesam. Een heel gewoon - als ik zo vrij mag zijn - gerechtje. Niets mis mee, gewoon lekker.
De marshmallow met wasabi was zacht van smaak (gelukkig), van Salty Fingers en zeekraal word ik altijd blij en aan tartaar van tonijn valt, mits met je goede ingrediënten werkt, niet zo heel veel te bederven. Ik vond het wel een beetje een ieniemienie gerechtje, om mee te beginnen had het wat mij betreft wel ietsjes meer mogen zijn, maar een kniesoor.

 

 

IMG_0409De tweede wijn was een Franse Vermentino,Badet Clément Séduction IGP Vin de Pays d'Oc 2014.Ook een heel aangename wijn. Het tweede gerecht was gebakken heilbot op een salade van bulgur met crème van groene kruiden en bereidingen van biet (Chioggia, rode en snijbiet). Erbij ook nog krokantjes van brood. Het gerecht was lauw, wat de smaken ten goede kwam. De vis was goed gebakken, de bulgur was smakelijk, de smaken lagen wel heel dicht bij elkaar, die zouden iets geprononceerder mogen wat mij betreft. Maar: een goed gerecht.

 

 

We gingen verder met een Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, 7even Bouquet 2013, off dry, Zevenwacht, ook al een heel prettige wijn! Het gerecht was kabeljauw met schuim van kruidnagel, Romanesco, pastinaak in diverse bereidingen. Allereerst de pastinaak. IMG_0414Die was in alle uitvoeringen - gemarineerde plakjes, bitterbal, puree - erg lekker. Ook de Romanesco was mooi beetgaar. De kabeljauw echter was vreemd. Op zich was de garing perfect in orde, maar de schellen, die keurig van elkaar te scheiden waren waren vreemd droog en daardoor ook licht taai. Na een opmerking van mij bood de vriendelijke bediening aan om een ander stukje vis te serveren, maar dat sloegen we af. Maar vriendelijk was dat wel natuurlijk. Ook het schuim van kruidnagel was niet te proeven, wat echtgenoot de opmerking ontlokte - waar ik het trouwens mee eens ben - dat de kok prima ideeën heeft, maar dat hij de smaken wellicht toch wat uitgesprokener naar voren moet laten komen, nu ligt allemaal wat dicht bij elkaar en valt IMG_0418het wat tegen elkaar weg.

 

 

Bij het hoofdgerecht kwam een glas Veramonte Chardonnay 2012, ook al een fijne wijn. Het hoofdgerecht bestond uit snoekbaarsfilet met een crème van paprika. Erbij octopus, sjalot en haricots verts en verder nog een schuim van langoustines. Dit vond ik een heel smakelijk gerecht. De octopus (schijfjes en gefrituurde ringetjes) was heerlijk, zo ook de crème van paprika, de heerlijk zachte sjalotjes en het schuim van de langoustines. De snoekbaarsfilet vonden we aan de flauwe kant, maar een beetje zout bracht uitkomst.

 

 

IMG_0423We besloten om het dessert niet te wisselen voor kaas, maar gewoon het menu te volgen. Bij het dessert kwam een glas Coteaux du Layon, Alexandre Cady, een frisse dessertwijn. Het dessert bestond uit diverse bereidingen van yoghurt en rode bes, parfait van vanille en kruim van onder andere koek en was heerlijk fris. En prettig klein van omvang, dus we waren er tevreden over.

 

 

Er was een wisseling van het personeel, de vriendelijke mijnheer moest IMG_0428zijn kinderen uit school halen en werd afgelost door een mevrouw, die ons espresso bracht. Op haar vraag of we daarbij huisgemaakte zoetigheden wilden antwoorden we dat we die niet wilden, het was allemaal voldoende geweest. Toch kregen we nog een heerlijke chocoladelolly bij de espresso en ook dat vonden we bijzonder vriendelijk.

 

 

Na het betalen van de rekening verlieten we SED. Tevreden met wat kleine aantekeningen. Ik weet zeker dat heel veel mensen hier heel genoeglijk zullen eten.

 

0 gedachtes over "SED in 's Gravenmoer"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl