DSC09382
DSC09382

Zeezout in Rotterdam

Op 19 februari 2016 in Rotterdam, Zuid-Holland.

Helaas nog steeds op zoek naar een rolstoeltoegankelijk restaurant kwamen we uit op Zeezout. Hoewel IMG_0469het allemaal wat krapjes is qua inrichting - die overigens aan alle wensen voldoet verder - kwamen we terecht aan een fijne ronde tafel. Het restaurant was deze middag behoorlijk gevuld, wat een gezellig geroezemoes opleverde.

 

Direct kwam er wat brood met gezouten boter op tafel en een ui, gevuld met een mousse van gerookte ui metIMG_0453 erop wat krokant gebakken ui en ringetjes 020-ui. Lekker! Als aperitief nam ik een gin/tonic, Bobby's hier met Fever Tree tonic en echtgenoot had trek in een Cava.
De aperitieven werden ingeschonken aan de bar, dus ik weet niet welke Cava, maar hij was prettig fris.

 

 

We besloten tot een viergangen verrassingsmenu, excl. dessert met een karaf water, wat mogelijk was (pluspuntje altijd) en uitIMG_0457 de prettige wijnkaart kozen we een Mas Bruguiere les Muriers, Marsanne - Roussanne en die beviel ons uitstekend.

 

 

Een amuse verscheen. In een kommetje een uiensoep met erop een crostini met Hollandse garnalen. Laat ik beginnen met de crostini: die was flinterdun, krakend krokant en vreselijk lekker in combinatie met de garnaaltjes en de geraspte parmezaan met her en der nog wat mousse van garnaal. In het kommetje een behoorlijk gevulde uiensoep, waarin behalve ui ook tomaatjes en garnaaltjes zaten. Een uitstekend begin!IMG_0460

 

 

Het eerste gerecht verschijnt. Gerookte aal met soft shell krab. Rolletjes rettich gevuld met gerookte aal treffen we aan, fantastisch van smaak. Op het bord verder langwerpige stukjes gefrituurde soft shell krab en ook dit is bijzonder smakelijk. Knap hoe ondanks het frituren de smaak van de krab overeind blijft en bovendien zijn de stukken krab door het beslagje heerlijk hartig.. Verder erbij wilde spinazie met soja, hangop met kerrie, bleekselderij en gemarineerde biet. Een quenelle wasabi-ijs in het midden completeert het gerecht. Het ijs is (gelukkig) mooi zacht van smaak. Een werkelijk heerlijk, prettig licht en elegant gerecht.

 

 

IMG_0462Vervolgens krijgen we lichtgegaarde zalm met diverse bereidingen van venkel. Op het bord een reep schitterend gegaarde zalm. Zoals gezegd heel licht gegaard. De zalm ligt op blokjes gemarineerde en gestoofde venkel met een Hollandaisesaus waarin pernod is verwerkt. Een Hollandaisesaus geheel volgens de regelen der kunst! Verder op het bord nog gemarineerde rauwe venkel, een quenelle gebakken venkel met ui, emping en toefjes crème van groene kruiden. Alweer een fijn licht en erg lekker gerecht. Over het algemeen ben ik niet heel dol op venkel; deze bereidingen konden me stuk voor stuk erg bekoren.IMG_0464

 

 

We gaan verder met een raviolo met gamba met diverse bereidingen van knolselderij (mousse, gehakt, ijs) (voor echtgenoot, die allergisch is voorknolselderij diverse bereidingen van wortel) met erbij een schaaldierensaus. De schaaldierensaus werd geserveerd in een aparte kom en we konden naar wens onze kom waarin de raviolo lag vullen. Die schaaldierensaus was geweldig lekker, mooi IMG_0465vol van smaak. De raviolo was prachtig dun en de vulling van gamba's was fijn stevig. Mooi diep van smaak ook. Wederom waren we meer dan tevreden. Ook de knolselderijtoevoegingen, met name het ijs, IMG_0470vond ik erg lekker en leuk gevonden.

 

 

Het hoofdgerecht deze middag was poon met paddestoelen en Pecorino. Op het bord een perfect gebakken stuk gelakte poon met erbij heerlijke paddestoelen, truffel, wilde spinazie, geraspte Pecorino en werkelijk fantastische lekkere spätzle. Alles apart erg lekker, maar in combinatie goddelijk lekker. En de spätzle waren de lekkerste die ik ooit geproefd heb. Het gerecht was in zijn geheel fijn hoog op smaak zoals dat heet...

 

 

IMG_0472Voor dessert of kaas was geen ruimte meer en we sloten af met uitstekende espresso, die nog eens werd bijgeschonken. Bij de espresso kwamen een pecca met passievrucht en een truffel met limoncello, allebei veel te lekker om te laten staan. Ook het trucje met het omdraaien van het schoteltje van het eerste kopje espresso werd weer gedaan (gelukkig!) en daaronder troffen we weer een werkelijk perfecte crème brûlée aan. Heerlijk!

 

 

Na een praatje met de chef en het betalen van de rekening verlieten we Zeezout. Alles is hier uitstekend verzorgd, het personeel is heel prettig en goed op de hoogte van wat er in de keuken gebeurd en last but zeker nog least: de gerechten zijn creatief en tot in perfectie uitgevoerd. Onbegrijpelijk dat Michelin dit restaurant niet beloont met een ster.

 

 

 

 

1 gedachtes over "Zeezout in Rotterdam"

PB

Wat een leuke, enthousiaste recensie! Je weet dat ik dit restaurant al sinds vele jaren enkele malen per jaar bezoek, het altijd goed vind, de laatste jaren een stijgende lijn heb gezien naar nog meer creativiteit maar met behoud van evenwicht, en dat ik al even zovele jaren nooit heb begrepen waarom Zeezout nooit een Michelinster kreeg. Ik blijf er dan ook met plezier komen (en de laatste keer was enkele weken geleden).
19 februari , 2016 om 19:12 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl