DSC09382
DSC09382

Perron in Nieuwerkerk a/d IJssel

Op 8 augustus 2016 in Zuid-Holland, Rotterdam.

De chefkok van Perron in Nieuwerkerk vroeg me regelmatig wanneer ik nu eens kwam eten. Telkens beloofde ik hem dat ik het snel zou proberen, maar het kwam er helaas maar niet van. Toevallig zag ik dat hij meedoet aan de AH/Iens-actie en een reservering voor 4 personen (echtgenoot en beide zonen gingen gezellig mee) was snel gemaakt.

Het restaurant is gevestigd in het oude station “Nieuwerkerk”, het gebouw bestaat sinds 1908 en is geheel gerestaureerd en opnieuw ingericht. Voor foto’s en informatie erover verwijs ik graag naar de mooie website. Ook het menu is daar te vinden.

Parkeren kan ruim op eigen terrein en we wandelden de trap op. Na een hartelijke ontvangst door ik denk de maître, die ik bij nader inzien nog ken van zijn periode in een restaurant wat dichterbij ons dorp, kregen we een fijne ronde tafel. Het restaurant was behoorlijk gevuld voor een donderdagavond en ook het bargedeelte was gezellig vol.

Een aperitief wilden we wel. Dat werd tweemaal champagne, Taittinger Brut hier en tweemaal gin/tonic. Gevraagd werd naar mijn voorkeur en dat is nog steeds Bobby’s met Fentimans en allebei zijn ze hier aanwezig. Keurig in het glas met sinaasappel en kruidnagel!

Bij het aperitief twee schaaltjes met zoutjes. Van die lekkere holle hartige zoutjes, die dus ook snel op waren. Omdat we een apart menu kregen heb ik de menukaart niet gezien. Ons werd gevraagd of we misschien een extra gerecht wilden en natuurlijk wilden we dat graag. Wel bekeken we de wijnkaart, waaruit we een Sauvignon Wild Rock uit Nieuw-Zeeland kozen. Bij het hoofdgerecht zouden we dan een glas rood nemen. De wijnkaart is vriendelijk van prijs en biedt voor ieder wat wils en er zijn veel wijnen per glas te krijgen.

Water wilden we ook, plat en bruisend en heel attent werd het water koel gehouden in koelers. Ik ben daar altijd erg blij mee, onbegrijpelijk dat voor de over het algemeen prijzige flessen niets aan het koel houden ervan wordt gedaan. Er verscheen een platte steen (arme bediening!) met twee hapjes voor ons elk. In een glaasje een gazpacho, die uitstekend van smaak was, maar van mij wel iets kouder had mogen zijn en aan een prikkertje terrine van zwartpoothoender met zoetzure komkommer en droge worst. Erg lekker!

De wijn werd ingeschonken en gedurende de avond telkens keurig bijgeschonken.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Tartaar van zalm met een gebakken gamba en een gefrituurde oester. Een cirkel goed aangemaakte tartaar van zalm lag in het midden met erop de gefrituurde oester en de gebakken gamba. De gamba was perfect van garing en erg lekker. De gefrituurde oester had een vrij dik ‘jasje’, maar de combinatie ervan met de rauwe oester binnenin was erg smakelijk. Erbij verder haringeitjes, citroenmayonaise, wasabimayonaise, zoetzuur van biet en wat cressjes. Ik vond dit een goed gerecht. Alle onderdelen waren goed klaargemaakt en zowel apart als in combinatie zeer smakelijk. De mannen waren blij dat het een substantiële hoeveelheid was.

Het viel me later op dat er geen brood werd geserveerd. Nu vind ik dat geen enkel punt, ik eet toch nauwelijks brood tijdens een maaltijd, maar de mannen zijn grote broodliefhebbers en vonden het wel een beetje jammer. Hoewel na afloop van de maaltijd bleek dat de buiken gewoon voldoende gevuld waren, dus ook zij vonden het geen punt uiteindelijk.

Het tweede gerecht verscheen. Zeewolf, coquille, groene asperge. Aan tafel werd er nog een kreeftenjus over geschonken. Het kannetje bleef op tafel. Zowel de zeewolf als de coquille was perfect van garing. De kreeftenjus was mooi vol van smaak en voegde duidelijk iets toe aan het gerecht. Her en der lagen nog stukjes gebakken bloemkool, die erg lekker waren. Ook over dit gerecht was ik erg tevreden.

Buiten de kaart om was er een Châteauneuf de Pape te krijgen, zo werd ons verteld door Joey en daar voelden we wel iets voor. Een Chateau Mont-Redon 2010, een half flesje. Een fijne wijn.

Het duurde vrij lang voordat het hoofdgerecht verscheen, maar toen hadden we ook wat.  Poldervarken. Op het bord het wangetje, entrecote, stoofvlees en buikspek van het beest. Erbij jus met koffie en specerijen en diverse groenten. Apart er nog bij uitstekende frieten met mayonaise en een rauwkostsalade met een licht zoetige dressing. Het wangetje, het stoofvlees en de entrecote vond ik heerlijk, wel een behoorlijk grote portie. Het buikspek heb ik liever krokant, maar dat is persoonlijk.  Ook over dit gerecht was ik tevreden.

Het dessert was een plaatje om te zien. Tropisch fruit en chocolade. Op het bord een mooie compositie van limoenijs, koekkruim, krokantje van sinaasappel, parfait van mango, compôte van banaan en chocolademousse. Alles even lekker en heerlijk fris. Gelukkig ook niet te zoet. Een prima dessert.

We sloten de maaltijd af met viermaal een espresso, waarbij echtgenoot een Grappa nam en ik een Calvados, die keurig licht verwarmd werd en waar ook nog een koekje bij werd geserveerd. 

Na het betalen van de rekening verlieten we tevreden Perron. Een goed restaurant met fijn personeel, lekkere gerechten en een leuke inrichting. 

2 gedachtes over "Perron in Nieuwerkerk a/d IJssel"

George

Mooie recensie. Strookt helemaal met mijn ervaringen met dit verborgen pareltje wat restaurant Perron is in mijn ogen.
10 augustus , 2016 om 17:35 pm

P

Geen echte invalide toilet geen beugels dus misschien een Tip plaats beugels zodat ook mindervalide mede mens kan komen eten
23 juli , 2019 om 17:28 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl