DSC09382
DSC09382

Parkheuvel in Rotterdam

Op 13 augustus 2016 in Rotterdam, favoriet, twee sterren.

In juli gingen we weer eens lunchen bij Parkheuvel, deze keer vanwege het feit dat het restaurant 10 jaar in het bezit is van Anja en Erik van Loo. Ik herinner me de overgang van De Zwethheul nog als de dag van gisteren, voornamelijk omdat ik enorm teleurgesteld was in Michelin destijds, die oordeelde dat de twee sterren die Erik had verdiend bij De Zwethheul daar mochten worden behouden, maar dat de drie sterren die Parkheuvel toen had moesten inkrimpen tot een ster. Ik begreep en begrijp daar niets van. Inmiddels heeft Erik natuurlijk al lang zijn tweede ster weer, dus dat is allemaal gewoon weer in orde gekomen. Wij zouden deze middag gaan genieten van het 10 gangen proeverijmenu ter ere van het 10-jarig bestaan. 

Na een allervriendelijkste ontvangst konden we kiezen uit een tafeltje op het terras, maar in de zon, of een tafeltje binnen en het werd binnen. Mijn oog viel direct op voor mij nieuwe kunst aan de wanden, leuk!

Een aperitief wilden we natuurlijk graag, dat werd voor ons allebei een gin/tonic. Voor mij Nolet met Fever Tree Mediterranean en voor echtgenoot een Monkey 47 met Fentimans Rose Lemonade. 

Erbij direct een bombardement aan hapjes. Op een ovaal plaatje een balletje gemaakt van wontondeeg, gevuld met ganzenlever: heerlijk! In een rond plaatje met uitsparingen gestoken een crostini met piccalilly en melange van sateh, ook geweldig lekker en tot slot drie hapjes op een rij. Van links naar rechts een hoorntje van briquedeeg met augurk en zwarte olijf, wat een geweldige combinatie is; een krokantje met boemboe Bali kip met kokos en kerrie, heerlijk gekruid en als laatste een kroepoekje van sepia met Hollandse garnaal, ook zeer smakelijk.

We besloten tot een wijnarrangement omdat we niet wisten wat we gingen krijgen met het verzoek de wijnen te beperken tot vier of vijf, wat ook de sommelier (niet Remon van de Kerkhof, die is inmiddels al weer vertrokken) een uitstekend idee vond.

De eerste wijn was een Mas Saint Laurent, Montmeze 2015, Languedoc en dat was een erg prettige wijn.

Het eerste gerecht was Bommerig Big. Buikspek, crème fraiche, gelei met truffel. Een heerlijk stukje buikspek kregen we. Dat buikspek was gemarineerd in ossenstaartbouillon en daarna pas klaar gemaakt. Erop de crème fraiche en erom heen de gelei met truffel. Een uitstekende combinatie!

Het tweede gerecht was een pakketje van zoetzure rettich en komkommer gevuld met een frisse salade van Noordzeekrab. Onder het pakketje een blini van boekweit, op het pakketje wat crème fraiche met Perle Imperial kaviaar en een viooltje. Ook dit was een bijzonder smakelijk gerechtje. Heerlijk fris met duidelijk te onderscheiden smaken, mooi in combinatie. 

In het glas kwam een Viognier, Camplazens 2014, Pays d’Oc, ook een erg fijne wijn.

Het gerechtje was tartaar van Kobe Wagyu. Op een plaatje een flinke cirkel fantastisch lekkere tartaar. Erop een gepocheerd kwarteleitje, Oos-Kesbeke zuur, Perle Imperial kaviaar, krokantjes van brood en her en der wat piccalilly. Ook dit gerechtje was in alle onderdelen geweldig lekker.

We gingen verder met een oude bekende, de ravioli met Bressekip. Zoals altijd fenomenaal zal ik maar alvast verklappen. Allereerst een heerlijke duxelles waarop die fantastische dunne, perfect al dente gekookte raviolo gevuld met heerlijk vlees van de Bressekip lag. Op de raviolo nog een langoustine, die uiteraard perfect van garing was en wat schuim van een kreeftenroomsaus. Zoals gezegd: fenomenaal!

In het glas kwam een rosé...Ik ben nog steeds niet heel erg weg van rosé, maar volgens de sommelier vond ik deze zonder enige twijfel prima. Het was een Chateau Paquette, Angelico 2015, Cotes de Provence (uit Fréjus). Ik moet zeggen dat ik hem voor een rosé aanvaardbaar vond.

Het gerecht erbij was grietbot. Een intrigerend bord verscheen. Wat was het geval? De ronding/kuiltje van het bord was ‘afgeplakt’ door een plak gelei van gazpacho, waarover flink wat buffelmozzarella was gestrooid. Onder de plak gelei, die enorm smakelijk en fris was en bijzonder goed combineerde met de buffelmozzarella en de componenten die eronder lagen, lag een perfect gegrild stukje grietbot met artisjok, tomaat, een crumble van hazelnoot, dunne crème van basilicum en een bouillon van tomaat. Een bijzonder gerecht vond ik dit. Zeer smakelijk en de wijn sloot er naadloos bij aan.

We stapten over op rode wijn. Dat werd een Clos de la Bienboire, Chateau de Villeneuve, Saumur Champigny 2014. Ook een fijne wijn.

Op het bord zwezerik. Fantastische zwezerik kregen we met gebakken uitjes, gefrituurde uitjes, puree van peterselie, dragon en kervel, wat knoflookcress en een aan tafel geschonken jus van de zwezerik gekaramelliseerd met zwarte ui en wat gekaramelliseerde appel. Een heerlijke jus. Het hele gerecht vond ik zeer smaakvol, perfect van bereiding en zeer gebalanceerd. Heerlijk!

Het volgende gerechtje leek op een tussendoortje, wat het niet minder leuk en lekker maakte overigens. Het ging om een schaaltje waarin we wat artisjok, schuim van artisjok, kruim van de Taggiasche olijf, kruidenolie en wat yoghurt aantroffen. Heel puur, heel fris en heel smakelijk.

Het hoofdgerecht - voorzover je daarvan kunt spreken - was het bekende Geuldallam met kruidenkorstje. Perfect gebraden lam met een heerlijk dun kruidenkorstje kregen we. Erbij wat ratatouille, een krokantje van ratatouille, een beignet van knoflook, diverse groenten en een saus van het lam met basilicum. In alle onderdelen een perfect gerecht.

In het glas kwam witte port van Graham’s en op tafel verscheen een plaatje met naakte Epoisses met de zeer bekende heerlijke salade van peer en wat noten- en vruchtenbrood wat nog warm was. Uitstekende kaas, heerlijke peer en zeer smakelijk brood. 

Het dessert was ook zo’n klassieker, maar wel eentje die ik nog nooit had gegeten: de beroemde frambozen gevuld met mousse van witte chocolade. Twee lagen perfect rijpe frambozen, gevuld met witte chocolade troffen we aan, verdeeld en afgedekt door een krokant van suiker. Een coulis van framboos met basilicum en oude aceto vervolmaakte de vruchtjes. Erbij een ijsdrank van yoghurt, vanille, witte chocolade en blanke rum.Ook dit was weer een fantastisch lekker gerecht. Een waardige afsluiting van een mooie maaltijd.

De al net zo heerlijke Madeleines, nog warm, verschenen en die zijn altijd veel te lekker om te laten staan, dus ook die knabbelden we fijn weg. 

Bij de goede espresso kwamen nog heerlijke friandises, ook die konden we niet laten staan, eigenlijk zoals altijd niet en we eindigden met die heerlijke truffels, waarvan ik er deze keer eindelijk eens een beetje bescheiden drie koos. Eentje met noga, met gember en met Liqor 43. Heerlijk, heerlijk alle drie.

Meer dan tevreden namen we afscheid, wensten de chef (en zijn vrouw natuurlijk) een hele fijne vakantie toe en natuurlijk keren we terug.

 

2 gedachtes over "Parkheuvel in Rotterdam "

Joop Tebbens

Prachtig!! Mooie experience en wederom een mooie recensie. Fijn.
13 augustus , 2016 om 13:11 pm

Carla

Ha Joop, dank je wel! Blij te zien dat je mijn nieuwe website hebt gevonden!
13 augustus , 2016 om 16:29 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl