DSC09382
DSC09382

Kruiden & Jasmijn in Woudrichem

Op 19 augustus 2016 in Noord-Brabant.

Al jaren lonkt Kruiden & Jasmijn in Woudrichem, maar het kwam er maar niet van en ik kan niet duiden waarom niet. Tot mijn oog viel op Patrick’s zomergekte (Patrick is de kok-eigenaar), 5 gangen voor 29.50. Geen geld natuurlijk en we hadden nog niets op deze zondagmiddag. De rit naar Woudrichem is mooi. Ik heb nog nooit zo ontzettend veel bloeiende hortensia’s bij elkaar gezien als in de straten die leiden naar de vesting. Kruiden & Jasmijn is gevestigd in een wit pand, direct rechts als je de vesting inrijdt. Parkeren kan in de nabije omgeving. De entree is via een kleine hal met zicht op de open keuken, links en rechts is dan het restaurant, want eenvoudig is ingericht. Buiten is een mooie beeldentuin, waar met mooi weer gegeten kan worden.

Wij kregen een wat krappig tafeltje voor twee. Op het tafelblad, zonder linnen, alvast olie, peper, zout en kruidenzout en wat bestek.

Een aperitief wilden we wel, echtgenoot kreeg een Cava, ik weet niet welke, want hij werd buiten het zicht ingeschonken en ik wilde graag een gin/tonic. Dat werd teleurstellend genoeg een Gordon’s met Royal Club tonic, dat had ik niet verwacht.

We bekeken de wijnkaart, vrij simpel, maar wel overzichtelijk en vriendelijk van prijs. De gekozen Chenin Blanc uit Nieuw-Zeeland was niet meer voorradig, dus weken we uit naar een Viognier, Domaine des Homs, Minervois.

Brood en boter kwam op tafel en wat aperitiefhapjes. Spaanse droge worst, gemarineerde olijven en coppa di Parma met gemarineerde watermeloen. 

IJswater is hier mogelijk, er kwam een karaf (1.50). Voor echtgenoot een flesje bruisend water, 0.33 cl voor het vreemde bedrag van 2.58..

Het menu stond vast, dus de menukaart heb ik niet gezien. Bovendien was dit de laatste dag voordat de crew op vakantie zou gaan, dus wellicht dat er na de vakantie weer allerlei nieuws op de kaart prijkt. Zie de website voor verdere informatie.

We begonnen met een salade van gerookte makreel. Een cirkel salade met kabeljauw, quinoa en makreel lag onderop in het bord. Een flinke hoeveelheid was het. Erop quinoa, een stukje gepekelde en lichtgegaarde zalm, zoetzure radijs en zoetzure komkommer, wat reepjes Granny Smith-appel, crème van avocado, frisse gel van yuzu, wat zongedroogde tomaatjes en basilicum. Op de zongedroogde tomaatjes na, die naar echtgenoot verhuisden een erg lekker gerecht. Heerlijk fris en licht.

Het tweede gerecht was een biologisch soepje van tomaat en puntpaprika. Allereerst verscheen er een kom waarin een compote van olijf/tomaat/rode ui en peterselie lag. Erbij plakjes kalfssucade op lage temperatuur gegaard met basilicum en het soepje werd er aan tafel bijgeschonken. Een erg mooi soepje, perfect in balans met de genoemde ingrediënten. De kalfssucade viel me met name op, die was werkelijk boterzacht en zeer vol van smaak. Een uitstekend gerecht dit.

We gingen verder met krokant gebakken gildehoender. Een mooi opgemaakt bord kwam op tafel met erin heerlijke krokante hoender, atjar van venkel, ook bijzonder smakelijk. Verder een Argentijnse gamba, Italiaanse venusrijst en gepofte groene rijst en het geheel was afgedekt met schuim van de gamba. Zoals gezegd was de hoender perfect van garing en heerlijk krokant, de gamba was ook prima, de atjar was heerlijk met een fijn pepertje erin en de rijst was mooi van garing, nog net al dente genoeg. Weer een uitstekend gerecht.

Bij het hoofdgerecht schonk de vriendelijke Vlaamse mijnheer die ons bediende een glas Chateau de Montfrin, Costières de Nîmes, 2014. Het hoofdgerecht was deze middag licht gepekelde eendenbout van de BGE met snijbonen en witte bonen, crème van bataat, gekonfijte rode biet, jus van cantharellen en geprakte Doré-aardappelen. Nu ben ik dol op confit de canard en met deze bout was op zich niets mis, maar hij miste dat heerlijke hartige wat ik nu juist zo lekker vind van de confit. Ook met de overige ingrediënten was helemaal niets mis, maar ik vond ze op de een of andere manier aan de simpele kant.

We sloten de maaltijd af met een bijzonder kleurrijk dessert. Op het bord achtereenvolgens bavarois van mango, bramen, aardbeien, merengue van hibiscus, gemarineerde bosbessen, krokante parels van karamel. Verder een ijsje van Griekse yoghurt en basilicum en sabayon van limoen. Een heerlijk fris en licht dessert en een plaatje om te zien.

Bij de espresso kwam nog een crème brûlee van lavendel en op een stokje marshmallows van kers, allebei ook erg lekker en daarmee sloten we de maaltijd echt af.

Het was een zeer smakelijke maaltijd. De ambiance vind ik persoonlijk iets minder, de tafels zelfs licht onprettig; de bediening, soms afgewisseld met de sous-chef, is uitstekend en toch had ik niet het gevoel van wow, hier ga ik snel nog eens heen. Niet helemaal eerlijk wellicht, ook gezien de zeer aangename prijs voor het gebodene, dus ik denk dat ik het aan mezelf verplicht ben om gewoon toch nog eens te gaan, want de gerechten waren prima.

 

 

 

0 gedachtes over "Kruiden & Jasmijn in Woudrichem"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl