DSC09382
DSC09382

It Rains Fishes in Den Haag

Op 21 augustus 2016 in Den Haag.

Inmiddels lagen er al 10 volgeplakte AH/Iensfrestaurantfoldertjes en ik wist niet goed wat we ermee moesten. Ik keek het rijtje restaurants nog eens door en mijn oog viel op It Rains Fishes. Een kennis is nogal dol op dat restaurant, dus ik stelde voor om het maar eens te gaan proberen.

We hadden ontzettend veel geluk dat we konden parkeren om de hoek, verder was alles op het Noordeinde bomvol. Een kleine wandeling naar het restaurant, waar we een vriendelijke ontvangst kregen. Het restaurant bestaat als het ware uit twee gedeelten, gescheiden door een open wand. Het leek net alsof we de eerste gasten waren, want het gedeelte bij de bar en de deur was geheel leeg. Het tegendeel was waar, aan de andere kant waren al wat tafels bezet en later op de avond zouden er nog wat bij komen. Ook is er bij mooi weer nog een tuin, waar gegeten kan worden.

We kregen, zoals gevraagd, een ronde tafel helemaal achterin het bescheiden verlichtte restaurant en toen gebeurde er een tijdje niets. Ons werd wel gemeld dat er zieken waren in de bediening, maar dat men hun uiterste best zou gaan doen. En we kregen de wijnkaart. 

De tafel was bedekt met zwart vilt en de borden en het bestek werden geplaatst op roestvrijstalen plaatjes. Ook stond er een schaaltje met gekruide popcorn op tafel. Erg lekkere popcorn. Die was al op voordat we de gekozen wijn kregen. Dat was een Sauvignon, Clos Marguerite, Marlborough Nieuw Zeeland. De wijnkaart is on line te bekijken, zie de website. Water wilden we ook graag, een fles bruisend water voor echtgenoot en voor mij was er ijswater beschikbaar.

Nadat ons was gevraagd of er dingen waren die we niet lekker vonden en of we een uitbreiding van het menu wilden, kwam een van de koks een amuse brengen. In een houten mandje een bitterbal met bouillabaisse, die best lekker was en in een glaasje wat krabsalade met avocado en schuim van Bloody Mary. Ook best lekker.

Ook kwam er nog een vers gebakken briochebroodje met een plakje boter in een boterschaaltje.

De eigenaresse (denk ik) vond de verlichting te fel en draaide deze flink lager, zodat we elkaar nog net konden onderscheiden. Dat betekent ook dat de foto’s vanwege het flitsen minder mooi zijn dan gewoonlijk, mijn excuses daarvoor. 

Het eerste gerecht kwam. Tonijntartaar met diverse bereidingen van komkommer, een gamba in panko gebakken, wat koolrabi en wat maïs. De tonijntartaar was goed aangemaakt, fijn fris en ook de andere smaken waren in orde.

Na een wat lange wachttijd kwam ons extra gerechtje. Bouchotmosselen. Gepresenteerd in een diep bord kregen we die heerlijke mosseltjes, die gekookt waren in vocht waarin ik in ieder geval venkel proefde. Lekker vocht was het en de mosseltjes waren natuurlijk ook erg lekker.

Ook op het hoofdgerecht moesten we lang wachten, zo lang zelfs dat de fles wijn alweer op was. We bestelden een glas huiswijn, ik weet niet welke dat was. 

Het hoofdgerecht was scholfilet met ratatouille. Op het bord flink wat goede ratatouille, waarop de stukjes gebakken scholfilet lagen. De vis was op een enkel stukje na goed van garing, soms helaas te droog. Verder nog diverse groenten en wat gefrituurde bataat. Aan tafel werd er nog wat saffraansaus op het bord geschonken. Het viel me op dat de vis was nagezouten en dat vond ik prima.

Hierna begon het grote, grote wachten. De eigenaresse maakte aan tafels met mensen die ze kende zeer regelmatig wat lange praatjes, heel gezellig natuurlijk, maar niet zo handig als je onderbezet bent.

Uiteindelijk kwam er, zoals men het noemde, een pre-dessert. In het kleinste maatje Hema-glaasje zat Ice-tea met gember, munt en citroengras en een schuim van citroengras. Ik vond het vooral erg zoet.

Na weer een vrij lange tijd kwam ons dessert. Dat dessert zag er prachtig uit. Gepresenteerd op een mooi wit bord kregen we een rood-fruit-verrassing. Lemoncurd, sorbet van cassis (bosbessen dus), bavarois van rood fruit, allerlei vers rood fruit en een stukje chocolade-brownie. Een lekker dessert! Had wat mij betreft zonder de brownie gemogen overigens. 

Koffie wilden we niet meer, ik meen dat ik begreep - het meisje wat ons heel vriendelijk bediende de hele avond sprak zeer zacht - dat de koffie van het huis zou zijn, maar we wilden graag weg inmiddels. Bij het betalen van de rekening vertelde de eigenaresse dat het glas wijn bij het hoofdgerecht voor rekening van het restaurant was. Dat was vriendelijk, maar ik had liever wat minder lange wachttijden gehad en ik had graag wat meer willen zien van wat ik op mijn bord had.

Het moge duidelijk zijn dat we niet terugkeren naar It Rains Fishes. Alle begrip voor ziek personeel, maar dat begrip nam drastisch af nadat ik zag hoeveel tijd de gesprekjes aan de tafels uiteindelijk kostten. De kwaliteit van het eten overigens vond ik wel goed, zeker wel.

 

 

0 gedachtes over "It Rains Fishes in Den Haag"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl