DSC09382
DSC09382

The Raffles in Den Haag

Op 31 augustus 2016 in Favoriet, Oosters, Den Haag, Zuid-Holland.

Om te vieren dat oudste zoon geslaagd was voor maar liefst twee Masters in een keer gingen we op zijn verzoek Indonesisch eten. Dat werd uiteraard the Raffles. We aten vroeg, want jongste zoon heeft deze week nachtdienst en moest om 22.30 op zijn werk zijn.

Zoals gevraagd kregen we een fijne ronde tafel. Aan de inrichting is niets veranderd, nog steeds prettig met een fijne sfeer. Na een vriendelijke ontvangst wilden we wel een glaasje champagne. Heerlijke kroepoek/emping stond al op tafel en werd later ook nog eens bijgevuld. De champagne is hier van Palmer & Co, een fijne frisse champagne.

We bekeken de kaarten. Behalve een a la carte gedeelte kent men hier een viertal menu’s, waarvan het menu Raffles op een aparte kaart wordt gegeven. De overige drie menu’s staan achter het a la carte gedeelte. Ons sprak deze avond het menu Surakarta het meest aan. Ook bekeken we de wijnkaart, die hier heel prettig is. Onze keus viel op een Godello Doña Blanca, Bierzo 2013, waar we wat flessen van dronken. Voor alle informatie over de menu’s, de wijnen en ook alle wijnen per glas die hier te krijgen zijn, verwijs ik naar de website. Overigens schenkt gastheer Frank Deuning ook graag een arrangement wat zeker aan te raden is. 

Voordat het menu een aanvang nam kwam er een amuse. Voor elk van ons een kroepoekje met erop garnalen met koriander, citroen en sambal. Heerlijk fris en behoorlijk pittig gelukkig. Het deed flink Thais aan vond ik.

Hierna verscheen het voorgerecht. Pasar Klewer; een kleine variatie van bijzondere voorgerechten. Op het bord van links naar rechts een viskoekje, een loempia, varkenssateh en kleefrijst met pittige kip in bananenblad. Bananenblad kun je uiteraard niet eten. Erbij een heerlijke sambal en wat huisgemaakte (logisch) atjar. Alle hapjes waren even smakelijk. Ik blijf het heerlijk vinden hoe je hier alle kruiden en smaken apart blijft onderscheiden, de kruiding van de gerechten is uitstekend in balans. 

De allervriendelijkste dame die ons bediende wist op de een of andere manier dat we iets te vieren hadden en bood aan om een foto van ons te maken, heel attent!

Het tweede gerecht was Sop Ikan Asam Pedis: vissoep, pikant en geurig! In een grote kom een heerlijke pittige visbouillon met er in wat groenten, maar vooral vis. Zeer smakelijk, heerlijk pittig en ook hier weer waren alle smaken toch uitstekend te proeven.

We gingen verder met Persembahan bagi Nyal Loro Kidul: rijsttafel volgens oude familietraditie, geserveerd met feestelijke rijst. Allereerst werd de nasi kuning op de borden geschept en daarna werd de tafel vol gezet met schalen. We kregen red snapper, gestoomd in bananenblad met sambal en citroenblad; gegrilde eendenborst op pikante groenten; lamsvlees volgens traditioneel recept, geurend naar de kruiden waarin het gegaard is; gebakken kipfilet met ketjap, petehbonen en kouseband; sajoer lodeh en Karedok, een Indonesisch groentengerecht met een frisse pindasaus, gekruid met kentjoer en kemangi. Erbij nog een extra schaaltje sambal, een schaaltje seroendeng en nog wat kroepoek. Alles was even lekker en smakelijk. Het was alleen veel te veel. Maar ook dat is geen probleem hier, jongste zoon kreeg gewoon een tas vol met eten mee voor zijn nachtdienstcollega’s. Zeer vriendelijk!

Het dessert, Mangga Extravaganza; dessertvariatie op een thema van mango met sortbetijs was ontzettend lekker en zag er weer prachtig uit. Tijdens een vorig bezoek hadden we precies hetzelfde dessert namelijk. Ook dit was aan de ruime kant. Bij de goede espresso kwamen nog heerlijke bonbons en na het betalen van de rekening verlieten we erg tevreden The Raffles. Eigenlijk zoals altijd, want het is gewoon het beste Indonesische restaurant wat ons betreft. We komen er graag. 

0 gedachtes over "The Raffles in Den Haag"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl