DSC09382
DSC09382

La Table de Leo in Saint Avit Senieur, Frankrijk

Op 18 september 2016 in Frankrijk.

Na een bezoekje aan het allerschattigste marktje in Beaumont waar ik twee erg leuke zomerhoeden ontdekte, reden we naar Saint Avit Senieur want daar wilden we lunchen, ik had daar een leuk adresje ontdekt. Eerst bezochten we nog de prachtige abdijkerk in het zeer bezienswaardige dorpje. Het restaurant, la Table de Leo, ligt pal naast de kerk. Het was een zeer warme dag, maar omdat er een heerlijk windje waaide besloten we onder de parasols buiten plaats te nemen. 

De allervriendelijkste bediening bracht ons de kaarten, wees ons op de extra mogelijkheden die ook op de schoolborden werden aangegeven en vroeg ons of we een aperitief wilden. Tweemaal champagne, eenmaal bruisend water en voor mij een Fenelon, want het was lang geleden dat ik die gedronken had. Lekker!

Men kent hier - zie ook de website - menu du marcheur voor 20, op weekdagen tijdens de lunch. Dat is dan een menu wat de chef samenstelt op basis van hetgeen hij gekocht heeft op de markt. Ook is er een menu Plaisir, wat elke twee maanden wisselt. Voor het complete menu (voor, hoofd en dessert) betaal je dan 32 euro en je kunt zelf je gerechten kiezen.

Wij besloten tot het menu Plaisir en maakten onze keuzen. Een karaf lekker koud water kwam op tafel en daar kwam een amuse bij. In een glaasje een mousse van biet met Granny Smith. We proefden ook duidelijk framboos in de mousse van de biet en navraag leerde dat er gebruik gemaakt was van frambozenazijn. Een heerlijke toevoeging!

Omdat we alle vier hadden gekozen voor de foie gras besloten we tot een half flesje Monbazillac, Cuvee du Chateau, Chabrol et Fils, een fijne Monbazillac. Hij paste uitstekend bij de heerlijke terrine van ganzenlever, waarbij een gelei van witte wijn werd geserveerd. Op de plak ganzenlever lag een laagje gelei en ernaast lag ook nog cirkeltje gelei. Verder een wat taaiige broodstengel met wat tipjes goede balsamico. De terrine was erg goed!

Bij de hoofdgerechten liepen de keuzen uiteen, als wijn hadden we van de zeer vriendelijke kaart een fles Bergerac sec, Domaine l’Ancienne Cure l’Abbaye 2014 gekozen en die was in orde. Bergerac wijnen zijn wat mij betreft niet erg bijzonder.

Mijn hoofdgerecht was lijngevangen heek met risotto en schuim van kreeft. Een flink stuk perfect gebakken heek kreeg ik. Onder de heek lag een heerlijke risotto waarin de kreeft duidelijk te proeven was en ook het schuim van de kreeft had een diepe duidelijke smaak. Een erg lekker gerecht!

Mijn linkerbuurman had gekozen voor Franse ossenhaas met grote frieten en hij was meer dan tevreden over zijn ongelofelijk malse vlees en zijn lekkere frieten. Ik mocht een stukje vlees proeven en inderdaad was het met stip het meeste mals vlees ooit in Frankrijk gegeten.

Echtgenoot had gekozen voor iets van het schoolbord, namelijk een hele blauwe kreeft. Hij kreeg behoorlijk wat uitstekend gegaarde stukken kreeft met erop hetzelfde schuim van kreeft wat ook ik kreeg. Eronder nog wat perfect al dente gekookte lintpasta. Ook hij was erg tevreden.

Zijn buurman had gekozen voor lam met ratatouille en kokos en ook hij was enorm verbaasd over de geweldige zachte structuur van het perfect gegaarde lamsvlees. Ook de ratatouille vond hij erg lekker.

Vier erg tevreden mensen dus!

Als dessert namen we alle vier de Perigord aardbeien met citroen en mascarpone en  sorbet van aardbeien. Fantastische lekkere aardbeitjes kregen we, een deel ervan was gemarineerd. Ook de crème van citroen en mascarpone was erg lekker en het koekje wat onder de aardbeitjes lag was heerlijk. De sorbet was vol van smaak en lekker fris. Een waardige afsluiter van een erg fijne maaltijd!

We sloten natuurlijk af met een espresso, waarbij nog een marshmallow kwam en bijzonder tevreden, niet in de laatste plaats door de zeer vriendelijke rekening, vervolgden we onze weg. Een aanrader dit restaurantje!

 

0 gedachtes over "La Table de Leo in Saint Avit Senieur, Frankrijk "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl