DSC09382
DSC09382

De Machinist in Rotterdam

Op 25 oktober 2016 in Rotterdam, Zuid-Holland.

Na de buluitreiking van Maurits moest er natuurlijk gegeten worden. Ons oog was gevallen op De Machinist, echtgenoot en ik hadden er eens smakelijk geluncht en we wilden er nog steeds eens naar toe voor een diner. Zo geschiedde.

We kregen deze keer een tafel voor vier in het restaurantgedeelte, zicht op de open keuken en een leuke open haard in het midden. 

Vriendelijk personeel. We begonnen met een bubbel, een Cava, een Hoya de Cadenas en die beviel ons, gewoon een simpele, lekkere Cava.

Voor een overzicht van de mogelijkheden verwijs ik graag naar de website, want dat zijn er vele. De prijzen vind ik hier behoorlijk vriendelijk. 

Het bestellen had wat voeten in de aarde, we kwamen er eerst niet helemaal uit, want ik wilde heel graag de Rotterdamse tafel vol proberen, maar die is te krijgen als voorgerecht, als hoofdgerecht en als nagerecht en we kwamen hier nu ook weer niet met een enorme trek. Uiteindelijk besloten we tot de Rotterdamse tafel vol als hoofdgerecht en we zouden dan zien wat we bij het nagerecht zouden doen. De Rotterdamse tafel vol is een door de keuken gemaakte selectie van gerechten en is avondvullend. De Machinist kookt uitsluitend met eersteklas ingrediënten en met respect voor de seizoenen. 

Van de zeer vriendelijk geprijsde wijnkaart, met ook heel veel wijnen per glas, kozen we een Beringer, Founders Estate en die was prima. Een karaf ijswater was ook geen probleem, dus we konden beginnen.

In eerste instantie werd de tafel helemaal vol gezet met allerlei borden, waarop de gerechten lagen. Als eerste de gegrilde kippedijen, die botermals en bijzonder smakelijk waren. Ernaast de scheermessen, die werkelijk perfect van garing en smaak waren. Ze willen nog wel eens taaiig zijn, maar deze waren mals en zeer smakelijk. Op een ander bord de zeebaars met Kalamata-olijven. De vis was perfect gegrild en heerlijk van smaak door de toevoeging van kruiden. De Kalamata-olijven waren erg lekker, heerlijk hartig. Ook de makreel met geitenhangop viel uitstekend in de smaak. Perfect gegrilde makreel met een werkelijk heerlijke hangop van geitenmelk. Erg lekker!

De frieten met mayonaise waren gewoon goed. Een tomatensalade met rode ui en wat olijfolie was lekker fris. De gebakken gamba’s met knoflook vielen ook uitstekend in de smaak, jammer wel dat er geen vingerkommetje was, want een papieren servetje voldoet niet als je ze nog moet pellen. Maar lekker waren ze! Onder de gamba’s trouwens nog heerlijke stukken gegrilde kabeljauw, die ook bijzonder smakelijk was. Ook de aubergine met koriandersalsa viel goed in de smaak. Door het langdurig grillen had de aubergine een heerlijke smaak gekregen, die prima combineerde met de koriander. Zelfs de twee korianderhaters vonden het lekker. De polenta met gedroogde tomaatjes en parmezaan was redelijk, we zijn niet echte polenta-liefhebbers en deze was eigenlijk gewoon gewoon. 

We dachten eigenlijk dat we er hiermee wel zouden zijn, maar nee, er kwam nog meer. 

Heerlijke gebakken kalfstong met een goede bearnaisesaus, botermals en als combinatie bijzonder smakelijk. Een behoorlijk grote portie rundersukade, gegrild en lekker nagezouten. Mooi medium en heerlijk van smaak. De hele portie ging nog op ook! Als laatste kwam er een bord met heerlijke stukken lamsbout in eigen jus. Ook dit vlees was botermals en fantastisch lekker.  Wat een heerlijke tafel vol!

Omdat alles zo lekker was en we ons natuurlijk weer eens niet konden beheersen besloten we tot een nagerecht. Geen tafel vol, dat ging niet meer lukken, maar gewoon een dessertje per persoon.

Twee van ons namen de crème brûlée en waren zeer tevreden, de uitvoering ervan was precies zoals ze dat graag zien.

Eentje wilde de citroenmerenguetaart van Koekela proberen en was ook erg tevreden. Heerlijk deeg en een heerlijke frisse vulling.

Ikzelf kon geen weerstand bieden aan de Eton Mess en werd zeker niet teleurgesteld. Een kleurrijk bord met lekker veel merengue, slagroom, aardbeien en aardbeiensaus kreeg ik en het was werkelijk heerlijk.

We sloten af met een espresso en zeer tevreden verlieten we De Machinist. Een adres om regelmatig te bezoeken, is het niet voor de tafels vol, dan wel voor de leuke gerechten op de kaart die regelmatig wisselen. Werkelijk een bezoek waard wat mij betreft!

0 gedachtes over "De Machinist in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl