DSC09382
DSC09382

Pizzeria Trattoria in Pingjum

Op 2 november 2016 in Friesland.

Na een fijn ontbijtje in het hotel in Hoorn reden we via de afsluitdijk naar Leeuwarden, waar we net op tijd - dus zonder rij - naar binnen konden om de tentoonstelling in het Fries Museum, Alma-Tadema, te zien. Helaas was het binnen al erg druk, wat ik altijd ontzettend vervelend vind, dus ik was er vrij snel mee klaar. Toen we vertrokken stond er een immense rij te wachten...

Via allerlei leuke binnendoorweggetjes reden we naar Pingjum, waar ik nog nooit van had gehoord, maar waar een leuk Italiaans restaurant zit en daar wilde ik graag lunchen. Een kleine lunch, want ‘s avonds zouden we in Arum aanschuiven.

Parkeren ging natuurlijk makkelijk in het allerschattigste dorpje. Het restaurant ligt op een hoek, buiten staan wat picknicktafels en binnen staan houten tafels. De ruimte is als het ware in tweeën gedeeld, een deel open keuken en een deel restaurant (ik telde maximaal 39 couverts). Een allervriendelijkste ontvangst en we mochten een tafel uitzoeken. Na ons kwamen nog wat gasten, maar die werden weggestuurd, men was ontzettend druk met voorbereidingen voor de avond en voor het weekend omdat alles was volgeboekt. Dat betekende ook dat er deze middag slechts twee voorgerechten en pizza’s te krijgen waren. Op zich jammer, want op de borden stonden tongstrelend lekkere gerechten....maar wel goed, vanwege ons avondprogramma.

Een glaasje wijn wilden we wel, dat werd een Vermentino Tessìu, Cantina di Mogoro, Sardegna en hij deed me denken aan de wijnen die we op Sardinië dronken toen we er op vakantie waren eind jaren ’80. Een fijn huis-tuin en keukenwijntje. Een karaf water met citroen kwam ook op tafel en we gingen de pizzakaart bekijken. De keus was bepaald niet makkelijk, maar ik besloot tot de pizza Pesce: tomaat, mozzarella, verse vis, citroen, knoflook en peterselie. 

De vriendelijke jongeman bracht een fles met pittige olie voor op de pizza, maakte een praatje en ging daarna weer verder met alle voorbereidingen.

De pizza kwam na enige tijd en die was werkelijk heerlijk. Flinterdun en knappend was de bodem. Het beleg was perfect gedoseerd en erg lekker. De verse vis was vandaag schelvis. Het was eigenlijk wel de lekkerste pizza die ik buiten Italië heb gegeten. Hij ging dan ook helemaal op.

Echtgenoot sloot af met een goede espresso, waarbij een fudge kwam, ik had nog trek in een affogato en die was ook erg lekker. Goed ijs, goede espresso, dus een goede combinatie.

Na het betalen van de schappelijke rekening verlieten we restaurant Pingjum, een aanrader voor als je in de omgeving bent wat mij betreft. Wel even reserveren!

2 gedachtes over "Pizzeria Trattoria in Pingjum"

Evelien

Dag Carla, Reageer eigenlijk nooit maar lees al jaren met veel plezier u recensies. Kijk ook alweer uit na de volgende. Hartelijke groeten Evelien
2 november , 2016 om 14:50 pm

Carla

Dag Evelien, nou wat leuk dan dat u nu reageert! Dank daarvoor en fijn dat mijn recensies u bevallen. Hartelijke groet, Carla
2 november , 2016 om 15:38 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl