DSC09382
DSC09382

Tandjong Priok in Arum

Op 3 november 2016 in Friesland, Oosters.

Na de lunch reden we via Makkum, Hindeloopen (museumpje) en Bolsward (Broerekerk!) naar Arum, naar Tandjong Priok. Na een vriendelijke ontvangst, een kopje koffie en een praatje met Sicco bracht Esther ons naar het appartement wat al enige tijd klaar is en waar we zouden overnachten. Wel zo handig tenslotte na een copieuze maaltijd.

Er was wel wat veranderd in de jaren dat we hier niet waren geweest. Het leek alsof er wat minder tafels waren, de openingstijden zijn aangepast, zie hiervoor de website en ‘s avonds bleek ook dat het menu wat beperkter is. Zo zijn de tafelbereidingen van sambal nog wel mogelijk, maar staat er geen kaartje meer en ook de saté’s zijn wel te bestellen maar worden niet uitgebreid aangegeven op het menu. De grootste wijziging, althans die mij opviel, is dat de wijnkaart er niet meer is. Dat komt, zo vertelde Sicco, omdat er weinig vraag naar was. Hij werkt op dit moment met huiswijn, wit, rood en rosé. 

We kregen een fijne tafel in een hoek van het restaurant, wat behoorlijk gevuld was deze avond en begonnen met een glas Hungaria Grande Cuvee Brut, een Hongaarse bubbel. Die lekker was.

We bekeken de kaart en stoeiden wat over wat we wilden eten. Men kent hier inmiddels Street Food (8.50 - 10.50, 5 mogelijkheden), Aneka Nasi (12.50 - 14.50, 3 mogelijkheden), Set Menu vanaf 2 personen, 3 gangen 35.--, 4 gangen 45.-- en 3 authentieke Indonesische nagerechten 7.--. We besloten tot de 4 gangen.

Bij de bubbel kwam een schaaltje kroepoek en emping.

We wilden graag een fles witte huiswijn en dat is een Nyakas Budai Aligvárom, Hongarije, Etyek-Buda, een heel prettige wijn.

De uiterst vriendelijke bediening vroeg of we misschien een keus wilden maken voor het eerste gerecht, de soep. De keuze was tussen een soto ajam en een tom yam, want Esther kookt ook al enige tijd Thais. Echtgenoot koos voor de soto ajam en was zeer tevreden, ik koos voor de tom yam en ook ik was meer dan tevreden. Heerlijk pittig en goed gevuld met een mooie volle smaak, genieten!

Het tweede gerecht was saté. De saté wordt nog steeds in het restaurant klaargemaakt, zodat de heerlijke geuren je al bereiken voordat je de stokjes op je tafel krijgt. In een schaaltje erbij kwam een Indonesische satésaus, die erg lekker was. We kregen elk vier stokjes saté, van kip, biefstuk, speklap en van geit. Stuk voor stuk erg lekker en mals, alleen mijn geitje was net niet helemaal gaar, wat een beetje jammer was. Omdat ik wel zo’n beetje wist wat er nog zou komen sloeg ik het vriendelijke aanbod om een nieuw stokje te maken af. 

Het hoofdgerecht, de coba-coba kwam op tafel. Maar liefst 7 schaaltjes met allerlei heerlijkheden kregen we. Ik herinner me een groene curry, een gerechtje met geit/kokos en koenjit, vis in bananenblad, rauwe groenten met pindasaus, opor ajam, gebakken bami, papay, Thaise kip, een sambal en Esther maakte ook nog een sambal aan onze tafel klaar, die heerlijk pittig was en waarvan we het restje meekregen. In een leuk mandje ernaast ook nog witte plakrijst en we hebben langdurig genoten van alle heerlijke, perfect gekruide smaken. Het lukte ons bijna om de schaaltjes leeg te krijgen, maar net niet helemaal....

We kregen ook nog een dessert, wat bestond uit vanillesaus, aardbei, rood fruit, ijs van waterbuffelmelk met een laagje sorbet van aardbei. Een werkelijk heerlijk dessert! Ook hiervan hebben we zitten smullen.

Eigenlijk konden we geen pap meer zeggen, maar wilden nog wel afsluiten met een fijne espresso. Bij de espresso kwam een soort spekkoek, maar dan een rolletje, want - zoals de vriendelijke mevrouw zei - dat was minder machtig. Wat ook inderdaad zo was.

Het was vrij ideaal om na deze meer dan copieuze maaltijd naar het appartement te kunnen lopen en ons bed in te rollen.

Na een goede nachtrust gingen we nog een keertje het restaurant in, maar nu het andere deel, waar al water en versgeperst sinaasappelsap klaar stond. Esther maakte voor ons een heerlijke nasi met wat komkommer, een omeletje en wat kroepoek en ook hiervan genoten we enorm. Heerlijk gekruid weer en een ontbijt naar mijn hart!

Nadat we nog een espresso dronken en daarna hadden betaald verlieten we Tandjong Priok en vervolgden onze tocht door Noord-Nederland met een erg tevreden gevoel. Het was erg fijn om weer hier te kunnen eten en dat je er nu ook kunt overnachten is meer dan ideaal. Een aanrader dus als je in de omgeving bent!

0 gedachtes over "Tandjong Priok in Arum"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl