DSC09382
DSC09382

Parkheuvel in Rotterdam

Op 27 januari 2017 in Rotterdam, Twee sterren, Favoriet.

Het was weer de hoogste tijd om een bezoek te brengen aan Parkheuvel. Ze hadden flink verbouwd in de vakantie (op youtube is een leuk filmpje hierover te zien van Chef Friends (even zelf googelen, een link heeft geen zin, want er staan veel filmpjes in dezelfde link) en ik was nieuwsgierig hoe het geworden was. Ik zag een fijne aanbieding op Heerlijk (5 gangen incl. amuses voor 75.00) en de reservering voor het diner was snel gemaakt. Na een hartelijke ontvangst door Anja en Anouk kregen we een fijne ronde tafel en natuurlijk vergat ik weer goed rond te kijken, maar dat maakte ik later op de avond goed. In ieder geval vond ik zowel de plafonds in het restaurant als de muur van de lounge erg mooi geworden. Ook de verlichting was een stuk prettiger en op de een of andere manier rustiger dan voorheen. De kunst was me de vorige keer al opgevallen. 

Als aperitief wilde ik graag een gin/tonic en dat werd een Monkey 47 met Fentimans tonic (Anouk onthoudt gewoon wat mensen lekker vinden, leuk is dat!), echtgenoot kreeg de bekende Pol Roger champagne. Erbij direct drie hapjes. Een bapao met pulled pork, een krokante wonton gevuld met ganzenlever en een tosti met pata negra en truffel. Stuk voor stuk geweldig lekker! Twee dingen vielen me op. Ten eerste dat de hapjes qua formaat groter waren dan voorheen en ten tweede dat de wonton krokant was, wat een enorm positief effect had op dat fijne hapje. Joey vertelde later ook dat specifiek gekozen was voor minder hapjes, maar dat wel het formaat wat groter was geworden. 

Heel attent had Joey ook alvast het menu voor me op tafel gezet, met erbij de uitbreidingsmogelijkheden. Hiervan kozen we er eentje, na het hoofdgerecht zouden we kijken of we kaas zouden toevoegen of of we het dessert zouden wisselen voor kaas.  

We bekeken de schitterende wijnkaart (boek), maar besloten toch tot het arrangement. 

Een amuse verscheen. Vitello tonnato. Onderin het bord rolletjes supermals kalfsvlees gevuld met mousse van tonijn, afgedekt met mayonaise met kreeft, haringeitjes en kappertjes. Op de kreeftenmayonaise een stukje rauwe tonijn, wat weer was afgedekt met een krokantje waarop nog wat kreeftenmayonaise lag. Heerlijk vond ik het. 

De eerste wijn was een Grüner Veltliner, Hollenburger 2015. Een fijne wijn. Erbij Sint Jakobs Mossel | Groene papaja | Guacamole | Groenten zoetzuur | Arbequina olijfolie. In het midden van bord twee flinke quenelles tartaar van de coquilles, licht gegaard op de ceviche-manier, waardoor het heerlijk fris werd. Onder de coquilles wat frisse komkommer, die prima combineerde met de coquilles. Op de coquilles wat reepjes zoetzure radijs. In een cirkel erom heen om en om krokantjes van zuurdesem, zoetzure groenten, papaja en guacamole, uiteraard met her en der wat cresse. In de guacamole zat een flink pittigheidje wat erg goed combineerde met alle onderdelen van het gerecht. Ik vond het een zeer smakelijk en gebalanceerd gerecht. De wijn paste er uitstekend bij.

We gingen verder met een witte Côtes du Rhône, Domaine Chapoton, 2015. Een Viognier is wat mij betreft eigenlijk altijd goed en deze, een blend met Grenache blanc, beviel me ook. Erbij het extra gerecht, Europese kreeft | Witlof | Botersla | Calamansi | Limoenblad. Op een langwerpig bord kregen we flink wat perfect klaargemaakt, nog lauwe, kreeft. Bij de kreeft mooie repen heerlijk bittere witlof, blaadjes van het hart van de botersla, repen groene asperge, sojaboontjes en een heerlijk rinse vinaigrette met kalamansi. Een uitstekend gerecht, geweldig goed in balans. Heel knap dat de zachte smaak van de kreeft het bleef houden tegen het geweld van de witlof en de vinaigrette. 

Bij het derde gerecht kwam Chateau Barouillet Gaia 2014  in het glas, een blend van 70% Chardonnay en 30% Sauvignon Blanc. De wijn paste prima bij het gerecht, Tarbot | Scheermes | Komkommer | Salie | Waterkers | Eigeelgel | Mosterdzaad. In een diep bord troffen we schuim van scheermes, crème van salie en waterkers, stukjes scheermes en komkommer van de plancha, gedrenkt in rijstazijn. Erbij gel van eigeel en een perfect klaargemaakt stuk tarbot. Alle onderdelen apart waren geweldig lekker en mooi van structuur en samen pasten ze ook erg goed bij elkaar. Ik was vooral erg te spreken over de komkommer, een ingrediënt wat je in topkeukens naar mijn mening veel te weinig ziet, terwijl je er toch zoveel mee kunt. Leuk dus dat het hier gebruikt werd. Bij de coquilles overigens ook al!

Bij het laatste visgerecht kwam een rode wijn. Een Relatione Dogliani 2014, een fijne soepele wijn. Hij paste goed bij de Zonnevis | Cevenne ui | Balkenbrij | Kaneel - sereh | Rode kool. Een fijn stukje gebakken zonnevis kregen we, waarop wat Lardo di Colonnata lag. Het spek paste uitstekend bij de vis, maar ook bij de heerlijke crème van ui die erbij lag. De aan tafel erbij geschonken saus op basis van kaneel en citroengras was ongelofelijk lekker, gelukkig bleef het kannetje staan zodat we de saus ook nog apart konden proeven. Ook de rode kool vond ik erg lekker. De balkenbrij voegde wat mij betreft niet heel veel toe. Ook dit vond ik weer een uitstekend gerecht. Perfect in balans.

Bij het pièce kwam een Corbières 2012, Domaine Faillenc Sainte Marie en ook die beviel me goed. Het hoofdgerecht was Reerugfilet | Croute broodkruim en amandel | Akkerzwammen | Reejus | Chartreuse. Voor ons een bekend gerecht, maar daarom niet minder lekker. Twee ongelofelijk malse stukken reerugfilet kregen we met een korstje van broodkruim en amandel. Erbij de akkerzwammetjes, groenten, crème van amandel en een erg leuk loempiaatje met kervel. Het geheel werd vervolmaakt door de heerlijke jus van het ree met wat Chartreuse. Wederom waren we meer dan tevreden. 

Echtgenoot besloot om het bij het dessert te houden. Dat was deze avond Appel | Calvados | Kaneel | Caramel | Vanille | Pecannoten en hij was bijzonder tevreden.

Ik wilde toch wel graag de kaas en Anouk reed de mooie kaaswagen voor. Ik kreeg een keurige uitleg en koos maar liefst 6 stukjes uit. Heerlijke kaasjes, perfect geaffineerd en geweldig mooi op smaak. Erbij vijgen- en vruchtenbrood en de bekende peer met walnoot en balsamico. En niet te vergeten een glas Viognier 2015, Les Vignes d’á Côté, Yves Cuilleron. Ik vond alles even lekker en heb werkelijk zitten smullen van de kaas en de bijlagen. Ook de wijn vond ik er erg lekker bij.

Voordat het geweld bij de koffie losbarstte kwamen eerst nog die geweldig lekkere Madeleines, waaraan ik helemaal nooit weerstand kan bieden en ze waren heerlijk zoals altijd.

Bij de uitstekende espresso (maar liefst drie kopjes, want we spraken nog wat na met Erik) kwamen allereerst heerlijke snoeperijen, die ook nog allemaal op zijn gegaan. Daarna kwam Anouk nog met al die geweldig lekkere truffels, waaruit we onze keuzes maakten en ook die aten we nog met smaak op.

Op de rekening zie ik dat de koffie is aangeboden, waarvoor alsnog mijn hartelijke dank.

We bekeken het plafond in de lounge nog even wat beter en mijn blik viel toen ook op de nieuwe lampen daar. Erg mooi!

Zoals altijd was ik meer dan tevreden en hebben we genoten van deze heerlijke maaltijd met fijne wijnen en de meer dan fijne zwarte brigade. Het is een genot om hier te mogen eten, tot de volgende keer!

 

 

3 gedachtes over "Parkheuvel in Rotterdam"

Leo knoops

Compliment ik heb haast dezelfde lunch vorige week gedaan , ik moet zeggen de klasse alleen al om zo een mooie continuïteit in je gerechten te hebben vind ik al klasse. Maar ja Erik Vd Loo hoort zoals wij in Rotterdam weten tot de absolute top. Vervolgens heb je weer een bewijs geleverd om werkelijk perfect een analyse van de top in Nederland te geven. Ik zit ook in het metier en weet hoe moeilijk het is ,maar ja er zijn ook veel beter (e)weters. Nogmaals chapeauprachtige recentie
27 januari , 2017 om 21:48 pm

Carla

Dank voor het compliment! Ik zag inderdaad dat u een paar dagen bij mij zat te genieten bij Parkheuvel, leuk!
28 januari , 2017 om 09:51 am

Paul

Mooie recensie! Ik heb nog steeds aarzelingen voor deze plek, maar het is kennelijk weer beter geworden. (Ik ga tegenwoordig vaker naar Joelia, en enkele weken geleden nog gedaan op de zondagmiddag: weer goed bevallen.)
30 januari , 2017 om 13:44 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl