DSC09382
DSC09382

Het Gouden Kalf in Scheveningen

Op 18 maart 2017 in Zuid-Holland, favoriet.

Op deze 12e maart reden we naar Scheveningen om langdurig te lunchen met vrienden bij Het Gouden Kalf. Dat het City-Pier-Cityloop was wist ik niet, dus ik kreeg weer eens enorm de pest in omdat dit de zoveelste keer was dat er in Den Haag opbrekingen, oponthoud en ander ongerief was. Met een kleine vertraging bereikten we ons doel. Onze vrienden zaten al heerlijk in het zonnetje op het terras en we begonnen met een aperitief. Wijn, champagne en voor mij een gin-tonic. Hendricks deze keer. Lekker. 

Op tafel kwam al het bekende zakje brood met de lekkere kruidenboterbal met notencrumble. 

De vriendelijke bediening vroeg of we voor het zevengangenmenu kwamen en dat was het geval. Deze keer voor 29.95.

Nadat we de wijnkaart hadden bekeken en onze keus hadden gemaakt werden de glazen gevuld. Onze keus was gevallen op een Savennières, Thibaud Boudignon, Les Fougerais 2014 en die was in orde.

Het eerste gerecht, gerookte tonijn, tabouleh, crème van citroen, kwam op tafel. Op een bewerkt blauw/wit bordje kregen we een cilinder heerlijk aangemaakte tabouleh, waarop Japanse radijs, borage, tomaat en granaatappel lag. De nasmaak van de tabouleh was heerlijk pittig. Erbij toefjes citroenmayonaise, die prettig fris was en erop een flink stuk gerookte en gepekelde tonijn. Erg lekkere tonijn vond ik. Een goed gerecht.

Het tweede gerecht was gegrilde coquille, brandade van heilbot, piccalilly. Op een mooi groot bord een prima gegrilde coquille met erbij schuim van gevogelte, een quenelle brandade van heilbot en een toefje piccalilly. Ook nog een plakje gebakken bacon en wat gefrituurde peterselie troffen we aan. Zoals gezegd was de coquille goed van garing, het schuim smaakte goed naar kip en paste leuk bij de coquille. De brandade had naar mijn smaak iets teveel aardappel en de piccalilly vond ik natuurlijk erg lekker, ik ben nu eenmaal nogal dol op piccalilly. De bacon bracht een crunch en een zoutje in het gerecht.

De wijnfles was leeg en het bleek ook de laatste te zijn, dus we bekeken de wijnkaart opnieuw en kozen deze keer voor een 2014 Anjou Blanc, Thibaud Boudignon, Chenin Blanc en ook deze wijn beviel ons. 

Geserveerd in een glazen schaaltje kregen we dorade, saffraanrisotto, ziltige beurre blanc.  Onderin de heerlijk ziltige beurre blanc, waarin de uitstekende saffraanrisotto lag. Op de risotto de perfect gebakken dorade, die goed was nagezouten. Een uitstekend gerecht vond ik dit, vol van smaak, perfect bij elkaar passend.

We gingen verder met een kommetje met gevogeltebouillon, dumpling met Thaise bieslook. De bouillon van gevogelte, waarin de sereh duidelijk te proeven was vond ik heerlijk. In de bouillon verder knolselderij (voor echtgenoot niet), kervel, een wonton met varkensnek en zwarte knoflook. Inmiddels was Miriam gearriveerd, ze was iets eerder opgetrommeld, omdat het zo druk was op het terras, waardoor het geheel soepel ging lopen. Een heerlijk bouillonnetje vond ik het en ook de wonton kon me bekoren.

De fles was alweer leeg en we schakelden over op rood. Dat werd een Chambolle-Musigny, Domaine Francois Bertheau, 2013 Bourgogne en ook dat was een fijne wijn. 

Erbij het vleesgerecht, Black Angus, bloemkoolkimchi, wortel, prei en jus. Op het bord drie flinke plakken perfect gebakken Black Anguslende. Erbij verbrande prei met erop wortel/gember-julienne en een crème van bloemkoolkimchi. Ook dit was weer een goed gerecht. Prima vlees, lekkere groenten. Oh en de jus was ook lekker. 

Bij de kaas wilden twee van ons rode wijn, dat werd een Cotes du Rhone, Domaine Sainte- Anne 2015. De andere twee, waaronder ik kregen twee glaasjes Manzanilla sherry.  Een Muyfina, Barbadillo en een Macarena Sanlúcarde. Allebei lekkere Manzanilla’s, ik heb een lichte voorkeur voor de tweede. Ze pasten wat mij betreft ook perfect bij het kaasgerecht, een eclair met Valencay, pomodori, pecan krokant. Op het bord een flinke eclair die gevuld was met de kaas, Valencay is een geitenkaas. Op de eclair - en dat vond ik extra leuk, want je kon er ook precies drie happen van nemen - een affillacress, krokante pecannoot en een gemarineerd tomaatje. Onder de eclair nog wat zoetzure ijsbergsla. Erg leuk en lekker vond ik dit gerechtje!

Bij het dessert namen sommigen nog een glaasje Moscatel de Setúbal, D.O. Colheita 2013. Het dessert bestond uit parfait van ‘Callebaut’ choco, geitenmelk, karamel.  Op het bord een parfait van Callebautchocolade, een Brandysnapschuimpje, passievrucht, mousse van geitenmelk, gelei van amarenenkers en een cremeux van amarenen en pistache en een blinQcress. Ook dit was weer erg lekker. Heerlijke smaken, niet te zoet en fijn fris.

We besloten om de koffie bij de vrienden thuis te drinken - zij wonen in Den Haag en na het betalen van de rekening en een compliment voor de chef, verlieten we alweer bijzonder tevreden Het Gouden Kalf. Heerlijk om zo vroeg in het jaar een hele middag - het was inmiddels rond 18.00 - buiten te kunnen eten. Je eet heerlijk bij Het Gouden Kalf, de wijnen zijn erg lekker, de bediening onder leiding van Miriam is uitstekend, kortom, ik ben fan!

 

0 gedachtes over "Het Gouden Kalf in Scheveningen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl