DSC09382
DSC09382

De Loohoeve in Schoonloo

Op 4 juni 2017 in favoriet, Drenthe.

Nadat we ons hadden opgefrist op de kamer (dezelfde als de vorige keer) , waar heel vriendelijk een flesje wijn voor ons klaarstond, wandelden we naar het restaurant om ons weer te laten verwennen. We waren weer bij De Loohoeve! Een tassentafel stond al klaar en mijn blik viel op de nieuwe wand, die ik heel sfeervol vind. Ook de prachtige boeketten vielen me op. Voor een nadere beschrijving verwijs ik naar mijn vorige recensie

Op tafel stond al een stenen zakje met kroepoek van oude kaas, zonder dip, omdat de smaak van de kroepoek sterk genoeg zou zijn. Wat ook zo is. Heerlijke kroepoek.

Een gin/tonic wilde ik graag, een Bobby’s, en echtgenoot wilde een glaasje champagne, Pommery hier.

Het eerste hapje was een bekende, maar daarom zeker niet minder lekker: de meringue van gemberbier met poeder van rode biet en een vulling van kippenlever en kers. Geweldig luchtig en erg lekker.

Gepresenteerd op een servet kregen we een cracker van parmezaanse kaas met olijf, banaansjalot, basilicum, ansjovis en een bieslookbloemetje uit eigen tuin. Ook deze cracker zat barstensvol smaak.

Tenslotte op de Drentse keitjes een cilinder gevuld met gerookt en gepekeld vlees met erop poeder van piccalilly en kappertjes. Een knappe cilinder en erg leuk hoe de smaken zich in de mond achter elkaar ontvouwen!

Bij ons arrangement hoorden de wijnen erbij, maar toch bekeken we even de wijnkaart. Relatief klein, maar wel erg fijn.

De eerste wijn werd ingeschonken, een Abadal 2016, een blend van macabeo, chardonnay, sauvignon blanc en picopoll. Erbij makreel ‘Marrakesh’. Tartaar van makreel met erop couscous met koriander en munt, een rolletje makreel op de escabeche-manier klaar gemaakt, diverse bereidingen van wortel, incl. het hele jonge worteltje uit eigen tuin wat helemaal bovenop het gerechtje lag en wat damastbloemetjes. Verder een vinaigrette van wortel en rozen en wat komkommertjes. Een vrolijk en fris gerecht. De makreel valt ietsjes weg tegen de andere smaken, maar de vinaigrette is een vondst, die is werkelijk heerlijk.

Ook hier kent men mijn rosé-opvatting....in het glas kwam dus een Domaine Dupont-Fahn, Auxey-Duresses, Cuvée Rosée 2015, waar ik wel erg van hou. In het bord rundertartaar, gevouwen in radijs met bereidingen van mosterd, mosterdzaad, crème van eidooier, geschaafde ganzenlever en een sausje van mosterdblad. Mooie ‘pakketjes’ van radijs troffen we aan, onder een deken van geschaafde ganzenlever. In de pakketjes de rundertartaar, erbij de mosterdbereidingen, die gelukkig heel zacht van smaak waren en de crème van eidooier. Het sausje van mosterdblad vond ik ook erg lekker. Ik vond dit een creatief en bijzonder gerecht. Misschien dat de rundertartaar iets hoger op smaak kan, die viel nu een beetje weg.

Bij het derde gerecht kwam een glas Can Feixes, Blanc Selecció 2016, Penedès. Het gerecht was pittige ossenstaart - rendang. Erbij Drentse asperges, C-tjes zoals Marleen ze noemt, met een langzaam op 64º gegaarde eidooier, bloemen van sugarsnaps, oesterblad en een jus van garam masala. Alle onderdelen van dit gerecht waren heerlijk, zowel apart als bij elkaar. Het vlees was fijn pittig, de eidooier mooi zalvig, de asperges lekker beetgaar en heel smakelijk en de jus maakte het tot een geheel. Een erg lekker gerecht dit.

Bij het laatste visgerecht kwam een witte Rioja, Antea, Marqués de Cáceres 2012. Op het bord Noordzee-tong op de graat gegaard, daarna gepekeld en afgemaakt met boter. Erop citrus, gehakte hazelnoot, rauwe champignons en poeder van rauwe champignons. Erbij in de vorm van een worstje crème van champignons met erop gehakte hazelnoot en blad van de Oost-Indische kers. Verder nog een quenelle crème van hazelnoot. Aan tafel werd de jus van champignons en basilicum erbij geschonken. Ook dit was een zeer smakelijk en bijzonder gerecht. De pure smaak van de champignons paste prima bij de vis. Iets meer vis zou wat mij betreft wenselijk zijn. 

Bij het vleesgerecht kwam een glas Barbera d’Asti. Villa Giada, Surí 2015. Het vleesgerecht bestond uit reebok. Twee mooie plakjes uitstekend gegaarde reebok kregen we met erbij de eigen jus, schuim van gefermenteerde zwarte bonen, bietbereidingen, wat roodloof en appel. Een erg fijn gerecht vond ik dit, zeker ook qua portionering. Ik vind het eigenlijk altijd nogal vervelend als het vleesgerecht te ruim geportioneerd wordt. Hoe vriendelijk bedoeld ook, vaak is het gewoon te veel. Dat was hier gelukkig niet het geval, een  uitstekende portie was dit. Het vlees was heerlijk mals, de bietbereidingen prettig fris door de appel en het was weer erg lekker.

De kaaswagen werd voorgereden en we maakten onze keus. Bij de goede kaasjes een stukje pizzabrood voor mij en een glas Seeger, Weisser Burgunder 2015, Baden

Bij het dessert kwam een glas Fossa della Rossa, die we nog kenden van de vorige keer en het dessert door Marleen ontwikkeld bestond uit aardbei. Op het bord sorbet van witte asperges, coulis van aardbei met cabernet sauvignon-azijn, aardbei met mascarpone, schotsen van aardbei met zwarte peper en kruiden uit het bos. Een paar schotsen had ik al gegeten voordat ik de foto maakte, maar nu is de sorbet van asperges goed zichtbaar. Een heerlijk fris en ‘zomers dessert!

We sloten af in de andere ruimte met espresso voor echtgenoot en tapbiertjes voor mij. Samen met Marleen en Jeroen en de andere leden van de zwarte brigade hebben we nog een tijdje gezellig zitten babbelen, gesnoept van de heerlijke friandises en daarna wandelden we naar de kamer om lekker te slapen. Het ontbijt de volgende ochtend was ook heerlijk, dus we waren weer meer dan tevreden. De Loohoeve is en blijft een absolute aanrader!

0 gedachtes over "De Loohoeve in Schoonloo"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl