DSC09382
DSC09382

Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord

Op 6 juni 2017 in Rotterdam, Zuid-Holland.

Elk excuus is goed.....Het schoot me te binnen dat we al een tijdje niet bij Ross Lovell waren geweest, terwijl daar toch erg leuke dingen gebeuren. Gelukkig zag ik een H10-daagse aanbieding en zo kwam het dat we op deze zaterdag gingen lunchen in Rijsoord.

Een vriendelijke ontvangst en we mochten een tafel uitzoeken. Uiteraard nog steeds die mooie houten tafels hier met op tafel alvast een schelp met zout, een schaaltje boter en een schaaltje met Oostenrijkse pompoenpitolie. Isabella, de mede-eigenaar en sommelier, komt al sinds haar jeugd in Oostenrijk, meer specifiek Steiermark en is groot fan van vele dingen daar. Gaandeweg de middag vertelde ze ook dat zij en Gerrit - mede-eigenaar en chef - gaan trouwen in het Oostenrijkse, erg leuk!

Een aperitief wilden we natuurlijk, voor allebei een gin/tonic. Voor mij met een Oostenrijkse gin, een Schneebergers

Erbij direct drie amuses. Links in een schaaltje een meloenbolletje met schuim van yoghurt, waarin wat champagne was verwerkt en wat Pata Negra; in het midden een kopje met een soepje van asperge met truffel en stukjes asperge en rechts op een lepel wat couscous met tonijn en sinas. Alle drie zeer smakelijke hapjes.

We bekeken de wijnkaart, die hier erg mooi en zeer betaalbaar is. We konden niet goed kiezen uit twee witte wijnen en wilden eigenlijk ook liever een Oostenrijkse wijn, omdat Isabelle daarin is gespecialiseerd, dus na overleg met haar werd het een wijn uit SudSteiermark, een Winkler-Hermaden Sauvignon Blanc 2011, Weingut Schloss Kapfenstein. Een uitstekende keus, want we vonden het een heerlijke wijn. Overigens zijn veel wijnen van de wijnkaart te koop via de webshop op de website van Ross Lovell (evenals allerlei andere lekkernijen). Isabelle vroeg of we misschien een extra gerecht wilden, wat natuurlijk het geval was. 

Het eerste gerecht werd gepresenteerd. Zeeduivel met laurier en spek. Het laurierblaadje haalden we even tussen de vis en het spek vandaan. Heerlijk stevige zeeduivel met de hartige spek en de duidelijke smaak van laurier, een vondst! Erbij diverse bereidingen van bloemkool, waaronder flinters paarse bloemkool, crème van kerrie en flink wat vongole. Een fijn gerecht, waarbij de mooi zalvige bloemkoolcrème opviel en ook de lichte kerriesmaak van het schuim, waarmee de kokkels bedekt waren. 

Het tweede gerecht was gebakken rog met geroosterde kreeft, schorseneren, saus van knoflook, asperges gebakken in Madeira en truffel. Helemaal onderop de lekker gebakken rogvleugel met ernaast de in Madeira gebakken asperges. De schorseneren waren tot krokante slierten verwerkt, die prettig hartig waren. Verder nog aardig wat lamsoor. Ook dit vond ik een goed gerecht, uitgebalanceerd, elegant en licht. 

Bij het hoofdgerecht kwam een glas Chianti Classico, Casanuova 2007 en die paste prima bij de bavette. Maar liefst drie flinke plakken uitstekend gebakken bavette kregen we met erbij een stukje gebakken eendenlever. Dit alles lag op een crème van Cevenne-ui en linzen waarin we stukjes tomaat troffen. Verder nog wat bimi, korenaarasperges, peultjes, chips van truffelaardappel en jus van rode wijn. Alles was uitstekend klaargemaakt en de stukjes tomaat bij de linzen vond ik een vondst, omdat de linzen er een stuk frisser door werden. 

Het dessert tenslotte was een advocaat-taartje met ijs van vanille, chocolademousse, rood fruit, crumble van koek en een krokantje van chocolade. Opvallend vond ik de zeer uitgesproken advocaatsmaak van het taartje, erg leuk en lekker. Ook de andere onderdelen waren erg smakelijk. 

Bij de goede espresso nog een roombotersprits met sinaasappel, een financier met honing, lemoncurd en een bananencakeje met gezouten karamel. Extra leuk detail is dat zowel de chef als de andere kok zelf ook de gerechten aan tafel presenteren.

We waren wederom erg tevreden met deze maaltijd, Ross Lovell is en blijft een erg fijn restaurant waar uitstekend wordt gekookt.

0 gedachtes over "Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl