DSC09382
DSC09382

Butchery & Wine in Warschau, Polen

Op 22 juli 2017 in Warschau, Polen, Bib Gourmand, Stadsbezoek.

Op onze tweede dag in Warschau arriveerden onze vrienden in de loop van de middag. Na een bezoek aan het Nationaal Museum (zonder mij deze keer, ik wilde graag wat lezen) werd er geborreld en al snel was het tijd om de taxi te pakken naar het restaurant van deze avond: Butchery & Wine. Een wijnbar annex vleesrestaurant. Aan de buitenkant niet heel aantrekkelijk, het ligt ook in een wijk waar extreem veel horeca is. Een vrij industriële inrichting met heel veel flessen wijn langs de wand en volledig bezet. Het is een Bib Gourmand, ik ben even kwijt of er ook een Bib Gourmandmenu is, ik dacht van niet, maar de prijzen zitten op West-Europees niveau.

We begonnen met een fles Grüner Veltliner, Von den Terrassen, Joseph Ehmoser 2016 en die was prima. De wijnkaart is zeer uitgebreid met heel veel wijnen per glas. Ook water kwam op tafel, plat en bruisend.

We bogen ons over de kaart, die redelijk uitgebreid is. Voorgerechten 6 tot 15€, hoofdgerechten 7.50 (burger) tot 28€. Het duurde even, maar natuurlijk kwamen we eruit.

Ik besloot tot de parfait van foie gras met marmelade van rode uien. Op het bord een behoorlijke grote quenelle parfait van foie gras met precies voldoende room om de volle smaak van de foie nog uitstekend naar voren te laten komen, heerlijk! Erbij een kleine beetje marmelade van rode ui, die gelukkig niet te zoet was en drie sneden goed getoast brood. Een flinke portie, maar gelukkig kon ik wat brood kwijt aan mijn tafelheren.

Bij de vleesgerechten, daarvoor waren we tenslotte hier, kwamen glazen Valpolicella, Ca la  Bonda. Ik had gekozen voor de geroosterde Short Rib met BBQ sauce/ USA Prime en kreeg op een houten plank een immens stuk geweldig mals vlees met het bot er apart bij. In een schaaltje huisgemaakte bbq-saus en wat gegrilde maïs en mijn avond was goed. Het vlees was wel zo ongelofelijk mals, dat ik eigenlijk niet eens een mes nodig had om het te snijden. Zo mals at ik het nog nergens. Het korstje was heerlijk krokant en daarna verscheen het ontzettend zachte vlees, vol van smaak. Werkelijk heerlijk!

Erbij hadden we nog een pannetje dikke frieten besteld, die ook al helemaal perfect waren, dus ook dat doen ze goed hier.

De heren kozen nog een dessert, ik hield het bij espresso, want de porties zijn hier immens.

Weer terug bij het hotel besloten we verderop nog een afzakkertje te nemen en zo kwam het dat ik kennis maakte met de wodka met bisongras, die direct favoriet werd deze vakantie.

Butchery & Wine overigens vind ik zeker een aanrader, niet echt Pools natuurlijk, maar wel erg goed en zeer smakelijk.

0 gedachtes over "Butchery & Wine in Warschau, Polen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl