DSC09382
DSC09382

Genuss-Atelier in Dresden, Duitsland

Op 26 juli 2017 in Duitsland, Dresden, Bib Gourmand, Stadsbezoek.

Na een bliksembezoek van één nacht aan Wroclaw, het vroegere Breslau, waar heel veel te zien en te doen is en waar vooral ook de 400 dwergen die verspreid over de stad staan opvallen, reden we met gezwinde spoed naar Dresden. Ons volgende doel. Na het inchecken in het hotel namen we voor de verandering eens de tram naar het oude centrum en verpoosden we een tijdje op een heerlijk terras met vol zicht op de Frauenkirche en het standbeeld van Luther. Voor de avond had ik gereserveerd bij een Bib Gourmand aan de andere kant van de rivier: Genuss - Atelier. Het was een warme avond en de hartelijke gastvrouw noodde ons naar het terras, wat op onze tafel na al geheel bezet was. Allerschattigst stond er klein schildersezeltje met onze naam op de tafel.

De gastvrouw, die de hele avond de bediening in haar eentje deed, reikte ons alvast de menukaarten uit en vroeg of we een aperitief wilden. Dat werd voor mij een Dresdner Gin der Augustus Rex Spezialitätenbrennerei met Goldberg Tonic en wat komkommer. Water, bruisend en plat, kwam ook en dat werd keurig in koelers bewaard. Vrijwel direct kwamen er twee groetjes uit de keuken. Allereerst per twee personen een reageerbuisje gevuld met een wortelsoepje, wat smakelijk was. Ernaast in een glazen schaaltje een stukje huisgerookte zalm met een groene asperge, een witte asperge gemaakt van aspergemousse en wat citroencrème met radijs. Ook smakelijk.

We bekeken het menu. A la carte kent met 6 voorgerechten (7.50 - 10.50), 2 vegetarische gerechten, die je als tussengerecht zou kunnen bestempelen (15.50 en 16.00), 2 visgerechten (22 en 25), 4 vleesgerechten 20 - 25) en 4 desserts (7.50 - 10.00). Bij alle gerechten wordt zoals overal in Duitsland een geweldige rij allergeen-informatie aangegeven. Verder kent met verrassingsmenu’s voor de hele tafel, 3 gangen 39, uit te bouwen tot 8 gangen met telkens 10€ per gang erbij. Wij besloten tot 5 gangen.

De wijnkaart is klein maar fijn hier. We maakten onze keus en nadat we alles hadden doorgegeven kwam er per twee personen een huisgemaakt donkerbruin broodje met een soort ‘boter’ gemaakt van paprika en kaas. Erg lekker, zeker in combinatie met de tuinkers.

De witte wijn werd ingeschonken, een Weissburgunder, Weingut Matyas, Coswig, Sachsen, Qba-trocken en die beviel goed.

Het eerste gerecht was haring / appel / ui. Op het bord in het midden een lange reep filet van haring. Erbij diverse bereidingen van groene appel, diverse bereidingen van komkommer, waaronder ook zoetzuur, wat ui, augurk, poeder van brood en crème fraîche. In combinatie allemaal prettig fris.

Het tweede gerecht was een paprika-crème soep. Allereerst kregen we een kom voorgezet waarin onderin een rondje flan van paprika met erop ragout van paprika en een krokantje van paprika lag. Aan tafel werd er warme crèmesoep van paprika opgeschonken, waarin de flan langzaam oploste. Ik ben bepaald geen soepliefhebber in een menu als dit, maar deze soep kon me bekoren. De portie vond ik wel erg groot.

We gingen verder met een typische Duits gerecht, namelijk de zogenaamde Saibling - de kleine zalm. Kleine zalm / erwten / bonen. Een Saibling is een vis nauw verwant aan zowel zalm als meerforel. Op het bord naast een flink stuk zalm, op de huid gebakken, veel erwten en bonen, schuim van boter en wat toefjes aardappelmousseline. Een lekker gerecht, alleen wel een erg grote hoeveelheid.

Bij het hoofdgerecht hadden we een fles Spätburgunder, Graacher Domprobst, Weingut Dr. Pauly-Bergweiler, Bernkastel-Kues/Mosel, Rheinland-Pfalz, Qba-trocken, die licht gekoeld was en ook deze wijn beviel ons uitstekend. Het hoofdgerecht bestond uit borst van zwartgevederde kip, zelfgemaakte tijmgnocchi en tomaat. Op het bord twee plakjes borstvlees van de kip, de gnocchi gemaakt met tijm, bereidingen van tomaat, truffel, krokantjes van brood en een klein beetje saus van de kip. Een smakelijk gerecht. Ook de gnocchi konden me bekoren, maar omdat die redelijk zwaar waren zijn er een paar blijven liggen.

Het dessert tenslotte bestond uit kersen in al hun glorie. We kregen ingelegde kersen met chocolade ijs, crumble van chocolade, soufflé van mascarpone en kersenijs. Ook lag er nog wat gezouten karamel bij. Een heerlijk dessert!

Om de maaltijd geheel af te sluiten kwam er nadien nog een klein bakje met een heerlijke citroensorbet met koekcrumble en wat heerlijke frisse besjes.

Bij de goede espresso en thee kwamen nog twee huisgemaakte snoepjes, die ook al lekker waren en tevreden sloten we de maaltijd bij Genüss-Atelier af. Een goede en fijne Bib Gourmand in het mooie Dresden.

0 gedachtes over "Genuss-Atelier in Dresden, Duitsland"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl