DSC09382
DSC09382

Drogerie in Leipzig, Duitsland

Op 31 juli 2017 in Leipzig, Duitsland, Stadsbezoek.

Na Dresden bezochten we deze reis ook nog het wonderschone Leipzig en ook daar moest gegeten worden. Nu was het zo gemakkelijk nog niet om iets te vinden wat ons vieren zou bevallen. De **restaurants vond ik schrikbarend duur en niet heel interessant en al zoekende viel mijn oog op Drogerie. Gelegen buiten het centrum van Leipzig met een aantrekkelijke menukaart.

De taxi zette ons voor de deur af en we wandelden de grondig verbouwde drogisterij binnen. Op de benedenverdieping zijn maximaal 40 couverts mogelijk, op de bovenverdieping is een zaaltje voor groepen tot 14 personen. Er schijnt ook een terras te zijn, maar dat heb ik niet gezien.

Wij kregen een hele ruime tafel aangeboden links van de ingang met zicht op de bar, normaliter is hier wel ruimte voor 10 personen om te eten, dus we zaten zeer riant. Prettig!

We besloten direct wat flessen wijn te bestellen en water, bruisend en plat, kwam op tafel.

De houten tafels hier zijn niet gedekt, wel zijn er stoffen servetten. Een kleine tafeldecoratie staat op tafel, waarnaast een flesje olie staat.

De wijnkaart is klein, maar erg fijn. We besloten tot een Constantia, Buitenverwachting, Sauvignon Blanc 2016 en die beviel uitstekend.

De menukaart, die hier dagelijks wisselt, kwam op een simpel A4tje. Men kent hier geen menu’s, je kiest gewoon van de kaart. Vier voorgerechten (9-14€), 4 hoofdgerechten (27-36€), 1 vegetarisch hoofdgerecht (16) en 3 desserts (4.50 - 9€). Een eerste broodmandje met huisgemaakte tapenade is gratis, elk volgend mandje kost 4.50.

Nadat we onze keus hadden gemaakt en hadden doorgegeven verscheen er zo’n mandje met brood, tapenade en boter. Lekker brood!

Mijn voorgerecht was een stuk gebakken Zuid-Afrikaanse krokodil met ingelegde radijs, rode wijn sjalotten, gegrilde reuzengarnaal en mango-gember chutney. Precies dat trof ik aan op mijn bord. Een uitstekend stukje gebakken krokodillenvlees, behoorlijk mals. Erbij de perfect gegrilde garnaal, waar ik duidelijk wat mint bij proefde. Verder de ingelegde radijs, die lekker peperig was en wat lauwe zilveruitjes met gember. Onder de garnaal lagen behalve een heerlijk stevig gekruide mangochutney met flink wat gember ook de rode wijn gesmoorde sjalotten. Een erg lekker gerecht, mooi verbonden door de flinke gembertoets.

In een mini-kopje verscheen er een groetje uit de keuken: ragout van struisvogel met schuim van abrikoos. Een erg leuke combinatie!

Bij het hoofdgerecht kwam de gekozen rode wijn in het glas, een Elixer, Domaine Condamine Bertrand, Grand Vin de Pays d’Oc 2014, een blend van Syrah, Grenache en Cabernet Sauvignon. Ook een fijne wijn.

Mijn hoofdgerecht was lamsrack in een tramezzinimantel, shii-takes, bospaddestoelen, een kleurrijk bulgur salade en lime-chili dip.

Op het bord een immens vierkant bulgursalade, erg lekker! Op de bulgur flink wat gebakken paddestoelen, die ook zeer smakelijk waren. Verder maar liefst drie stukken lamsvlees omwikkeld met Tramezzinibrood. Het lamsvlees was werkelijk fantastisch mals en perfect van garing. Ook de lamsjus was zeer smakelijk, want die was uitstekend op smaak gebracht met wat limoen en chili. In een schaaltje apart nog wat geklopte room, maar daarvan wist ik niet precies wat de bedoeling was, dus dat heb ik laten staan, want het was al een hele toer om mijn bord leeg te krijgen. Ook dit was een heerlijk gerecht.

We dronken op ons gemak de wijn op en besloten toen tot nog een dessertje, omdat hier gewoon erg lekker gekookt wordt. Niet alles was meer voorradig. Ik besloot tot het aardbei, geitenkaas crème brûlée en vanille-roggebrood ijs met baby peer - dessert. Het ijs was niet meer voorradig en ook de aardbeien waren op. Op mijn bord dus de crème brûlée van geitenkaas, die licht korrelig was, maar wel goed van smaak. Verder wat fruit, waaronder een baby peertje en een framboos en ik was tevreden.

Espresso en thee wilden we ook nog graag. Voor de thee kwam men langs met een soort houten boek, waaruit gekozen kon worden, wat we natuurlijk deden. Lekkere thee ook en een goede afsluiter van een erg fijne maaltijd. Bij ons vertrek - wat even duurde, want de goede bediening liet even een steekje vallen door te vergeten een taxi voor ons te regelen - kregen we alle vier nog een reageerbuisje met kruidenzout mee. Heel vriendelijk.

Ik vind Drogerie een aanrader in Leipzig, ik zou er zeker nog een keer heengaan.

0 gedachtes over "Drogerie in Leipzig, Duitsland"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl