DSC09382
DSC09382

Parkheuvel in Rotterdam

Op 9 oktober 2017 in twee sterren, favoriet, Rotterdam, Zuid-Holland.

Parkheuvel

Op deze 24e september reden we met de zonen naar Parkheuvel, ik ging daar genieten van mijn verjaardagslunch. Na een hartelijke ontvangst door Anouk en de nieuwe sommelier, Jean Luc Etiènne, werden we naar het terras geleid, want het was prachtig weer. Voor echtgenoot champagne, Pol Roger nog steeds en voor de andere drie elk een andere gin/tonic, alle drie erg lekker! Erbij direct mondvermaakjes. Aan een mooi prikkertje een sandwich met truffel, pata negra en pecorino: zeer smakelijk! Vervolgens boemboe bali kip, een heerlijk hoog op smaak zijnd hapje met kip en tot slot een krokant wontonnetje gevuld met kalfszwezerik met erop een gelei van port. Ook bijzonder smakelijk.

De lunch werd uiteindelijk toch binnen opgediend, dus we verhuisden naar binnen. Leuk, want op deze manier konden we genieten van de nieuwe inrichting. Deze keer waren de stoelen en de tafels vernieuwd. Heerlijke stoelen, fijne ronde tafels, om en om gedekt met linnen.

Een amuse verscheen. Een bitterbal van eend met schuim van zuurkool, appel en linzen. Fantastisch vond ik het schuim van zuurkool, wat een smaak! Ook de bitterbal was geweldig lekker en de appel en linzen gaven er een fijne bite aan. Een fijn begin.

De eerste wijn kwam in het glas, een Verdejo, Vino el Torreon 2016, Rueda. Erbij de Westlandse struiktomaat met Stellendamse garnalen | basilicum | marshmallow | kroepoek. Een zeer kleurrijk bord kregen we met diverse Westlandse tomaatjes, gel van karnemelk, zowel als een soort afdekplak om het onparlementair te zeggen als als toefjes, basilicumcrème, Stellendamse garnalen, gepocheerd kwarteleitje met tomatenpoeder, kroepoek van de garnalen, Salty Fingers en oesterblad. Veel erg mooie smaken bij elkaar, zoetig, hartig, zuur en spicy en alles in combinatie leverde een heerlijk gerecht op. Fijn licht ook!

We gingen verder met een glas Chablis 1er cru, V.V. Closerie des Alisiers 2010, Bourgogne. Op het bord tarbot met witte biet | rode biet | zoutkorst | venkel | viscrème | prei. Perfect klaargemaakte stukken tarbot vonden we onderin het bord. Op de vis in een kunstig torentje de rode biet, die in een zoutkorst was gegaard. Verder venkel, prei en witte biet en aan tafel werd er een warme viscrème over het gerecht gelepeld. Bijzonder smakelijk!

Het derde gerecht kreeg begeleiding van een glas Viognier, Domaine de Grangeneuve Cuvée ‘V’, 2016, Rhône. Het derde gerecht is een bekend gerecht voor mij, maar dat geeft helemaal niets, want het is geweldig lekker. Bresse kip | ravioli | nieroogkreeftjes | bospaddestoelen | kreeftensaus. Op een duxelles lag de prachtige flinterdunne ravioli gevuld met de kip en de nieroogkreeftjes. Aan tafel werd de zeer hoog op smaak zijnde saus van kreeft erbij geschonken (de kannetjes bleven telkens op tafel) en het geheel was afgemaakt met een perfect klaargemaakte langoustine. Absoluut genieten dit gerecht!

Bij het vleesgerecht schonk de sommelier een Pinot Noir, Hahn Estate Monterey County 2014, California. Het gerecht was Hollands kalf | gepocheerde kalfshaas | gnocchi van parmezaan | salie. We troffen aan prachtig gepocheerde kalfshaas met erbij boontjes, groene asperges, gnocchi van parmezaanse kaas, krokantjes van ham, gefrituurde salieblaadjes, wat losse parmezaansnippers en een prachtige beurre blanc, ook aan tafel erbij gelepeld. Het vlees was absoluut perfect, de gnocchi waren heerlijk en de beurre blanc was goddelijk. Een uitstekend gerecht dus.

We besloten dat we nog wel wat kaas wilden en Anouk, ons ‘kaasmeisje’, die ons de hele middag al in de watten had gelegd, reed de wagen voor. Bij de kaas werd alvast wat dungesneden peer met walnoot, balsamico en olijfolie gepresenteerd, evenals wat sneetjes getoast notenbrood. Ook nog twee soorten compote trouwens.

We maakten alle vier onze keuze en genoten van de perfect geaffineerde kaasjes. In het glas kwam een Probus Mons Dour Domaine de Petit Fromentin 2015, Coteaux de Layon.

We waren nog maar net bekomen van de kaasjes toen die geweldig lekkere Madeleines al verschenen. Nog licht lauw, dus we aten ze gewoon alvast op, want warm zijn ze het lekkerst.

Joey (de Kruijf) was gearriveerd, we maakten even een praatje en hij vertelde dat hij binnenkort nieuws zou hebben. Inmiddels is bekend geworden dat hij Parkheuvel helaas gaat verlaten, wat ik bijzonder jammer vind, want zijn persoonlijke manier van benaderen spreekt me bijzonder aan. Hij begint een nieuw avontuur als mede-eigenaar van Central Park by Ron Blaauw, als opvolger van Carsten Klint. Uiteraard wens ik hem heel veel succes!

 

Het dessert tenslotte, cassis | bosbessen | Valrhona chocolade | crème fraîche | cassis sorbet | brownie, kreeg de begeleiding van een glas Monastrell, Casa de la Ermita 2015, Jumilla. Heerlijke sorbet (cassis is mijn favoriete smaak), crumble van brownie, een taartje van blauwe bes, geglaceerd met die heerlijke chocolade, gesuikerde cranberry en schotsen van amandel. Verwennerij ten top!

Bij de uitstekende espresso’s kwamen nog heerlijke friandises, die we lekker oppeuzelden.

Tot mijn verrassing kwam er voor mij nog een prachtig dessert op een speciaal bord met ‘gefeliciteerd’ erop! Zo attent en vriendelijk! Het was een fantastisch lekker taartje van witte chocolade met kumquat en mango en het was geweldig lekker! Nogmaals mijn grote dank!

En nog was het niet voorbij, want Anouk kwam nog langs met die fantastische truffels, maakte foto 35.876 van het plateau en ook hiervan maakten we vol plezier onze keuzen. Joey bracht nog heel attent het uitgeschreven menu mét wijnen en een verjaardagswens van het hele team en mijn dag kon niet meer stuk. Wat een geweldig fijne lunch!

1 gedachtes over "Parkheuvel in Rotterdam"

Martijn

heerlijk geschreven!
9 oktober , 2017 om 21:59 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl