DSC09382
DSC09382

HanTing in Den Haag

Op 18 oktober 2017 in één ster, Den Haag, Zuid-Holland, favoriet.

Op deze 6e oktober, een vrijdag bij wijze van uitzondering, was het weer werkgroepweekend. Althans het is inmiddels een zelf bij elkaar gebrachte groep voornamelijk oudwerkgroepleden, die de weekenden altijd zo leuk vonden dat we het gewoon in stand zijn blijven houden. Dit jaar in Den Haag. Na een bijzonder interessant bezoek aan de Eerste Kamer, een leuke lunch bij DeLuca in de Passage en een bezoek aan de UrbanFarmers (zonder mij) was het tijd voor het diner. Bij HanTing! Geweldig leuk vond ik dat, want ik wil al lange tijd terug naar dit fijne restaurant, maar het kwam er telkens maar niet van. Nu dus wel en dat dan met een groep van 17 personen. Na een vriendelijke ontvangst mochten we plaatsnemen aan drie ruime tafels aan het begin van het restaurant.

Een aperitief werd ingeschonken, ik koos voor een gin/tonic en kreeg een erg fijn glas, aan de zoete kant, wat ik eigenlijk weleens leuk vond. Weer eens iets heel anders.

Na enige tijd verschenen er plankjes met per drie personen arrivee-snackjes zoals men ze hier noemt. In een bakje een heerlijk fris koud soepje van komkommer en gember, erg lekker! Op een rond klein bordje een gelei met gepekelde groenten en crème van selderij, ook bijzonder smakelijk. Op een rond lepeltje een millefeuille met crème van gele bonen, een heel aparte, maar lekker smaak en tot slot op een langwerpig lepeltje schuim van aalbesjes, waardoor de mond weer helemaal fris werd.

De uitstekende sommelier, Saskia Schurink, die HanTing helaas gaat verlaten om andere leuke dingen te doen, schonk de eerste wijn in. Een False Bay, 2015, Chenin Blanc, Stellenbosch.

Voordat het eerste gerecht verscheen kwam er eerst een amuse. In een zwart kommetje een fish cake met gamba, salade van fregola, goji berries, een pomme soufflé en een dressing van dashi. Erg lekker, mooie smaakjes bij elkaar en zoals alle gerechten hier heerlijk licht.

Hierna verscheen er een stoommandje met erin sneetjes gestoomd brood met sjalotjes erin, die gretig aftrek vonden.

Een aantal van de groep wilden geen wijn bij het eten, maar opteerden voor het thee-arrangement wat hier tot de mogelijkheden behoort en zij kregen telkens een andere thee, die op een erg leuke manier in het glas werd geschonken. Ze waren overigens zeer tevreden over het thee-arrangement, de gekozen theesoorten pasten uitstekend bij de gerechten.

 

 

 

Ik vond de Chenin Blanc uitstekend passen bij het eerste gerecht, zeebaars & basilicum / Bloemkool ~ sesam ~ octopus ~ laahp chéung. Op het prachtige bord kregen we rauw gemarineerde zeebaars met bovenop gepofte rijst en sesam. Ernaast  mousse van bloemkool en gestoomde prei, in rode biet gemarineerde octopus en krokant van Laahp Chéung (Laahp Chéung is Chinese worst). In de dressing nog een olie van basilicum. Een zeer gebalanceerd gerecht met heerlijke onderdelen, allen wonderwel passend bij elkaar. Fijne zachte smaken en wederom prettig licht.

Om de mond te verfrissen kregen we allemaal een bakje rijst met wat crème fraîche en Chinese wijn.

Bij het volgende gerecht kwam een Pays d’Oc, Domaine Haut de Mourier, 2016, Viognier en die vond ik heerlijk. Het gerecht was roodbaars & snowcrab / Kerrie ~ yoghurt ~ komkommer ~ pompoen. Een flink stuk uitstekend klaargemaakte roodbaars met een krokant korstje kregen we met er bovenop de snowkrab in een scheermesschelp met foreleitjes. Erbij een licht pittige  saus van rode curry, julienne van zoetzure komkommer en toefjes crème fraîche.  Verder her en der nog wat pompoen. Ook dit gerecht was een schot in de roos. De heerlijke roodbaars paste uitstekend bij de saus van rode curry, de komkommer bracht wat frissigheid en de snowkrab is gewoon erg lekker. Wederom viel me op hoe fijn licht de gerechten zijn, ik hou daar veel van.

Het volgende gerecht kreeg de begeleiding van een glas Bourgogne, Macon Vergisson, Guerin, 2015, Chardonnay, ook een fijne wijn. Het gerecht was kabeljauw & Hollandse garnaal / Sambal ~ garnaal ~ zwarte boon ~ avocado. Op het bord filet van kabeljauwrug met chefs special sambal met zwarte Chinese boontjes, cake van gamba, alfalfa, saus van chili en krokante Hollandse garnaaltjes. Verder nog decoratieve en lekkere torentjes van een crème van avocado en een crème van yoghurt met wat haringeitjes en her en der wat gedroogde worteltjes. Behalve de heerlijke kabeljauw, die was afgedekt met krokante en gewone alfalfa vond ik de krokantje garnaaltjes geweldig lekker. Ook de sambal en de saus van chili was heerlijk. Vol van smaak en wederom prachtig in balans.

Bij het vleesgerecht kwam een glas Spanje, Mentrida, Jiménez-Landi, 2015, Garnacha, een zeer prettige wijn. Het gerecht was parelhoen / Waterkastanje ~ eendenlever ~ watermeloen ~ peterselie ~ Toban Jiang. We kregen parelhoen gevuld met waterkastanje en shiitake, bovenop een cirkel van rettich en poeder van selderij. Een rolletje van selderij ernaast gevuld met maïs. Krokantjes van de huid van de parelhoen, een mooi stukje gebakken eendenlever, wat watermeloen en Toban Jian (Chinese rode bonen saus) maakten het gerecht helemaal àf. Ook dit gerecht was heerlijk. Alles perfect van bereiding, uitstekend in combinatie en wederom fijn licht.

Sommigen van ons kozen nog voor een dessert, ik niet, ik hield het bij goede espresso, waarbij nog drie snoepjes kwamen, die slecht gefotografeerd zijn helaas en zeer tevreden verliet ik HanTing. Ik ga heel snel weer terug om samen met echtgenoot nog eens van gerechten te genieten, met een groep is het toch lastiger om volledig aandacht voor het eten te hebben. Wat niet wegneemt dat ik heb genoten. Uitstekende bediening ook met extra dank voor Saskia Schurink, die me ook nog eens per mail alle gerechten met de uitleg zoals aan tafel is gegeven heeft gemaild. Heel prettig. Tot snel dus!

 

1 gedachtes over "HanTing in Den Haag"

Anne-Marie

Ik ben echt fan van Han Ting. Betaalbaar en zooooo goed.
18 oktober , 2017 om 19:41 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl