DSC09382
DSC09382

Trente in Leuven

Op 3 december 2017 in België, Leuven, stadsbezoek.

Tijdens ons tweedaags bezoek aan Leuven - absoluut een bezoek waard! - gingen we ’s avonds dineren bij Trente. Gelegen in een voetgangersstraatje wat een beetje doet denken aan de  Beenhouwerstraat in Brussel. Trente is een klein restaurant met een zeer eenvoudige inrichting. Dit is gedaan zodat alle aandacht uitgaat naar wat er op het bord en in het glas verschijnt.

Men kent hier één menu wat elke maand wisselt. Per gang wordt een wijn of een bier voorgesteld, per gang kies je of je daaraan meedoet, of dat je halve glazen wil, of dat je een wijn zo lekker vindt dat je hem door wilt drinken, kortom alles is mogelijk. Er is alleen geen wijnkaart. Het menu kent 7 gangen en je kunt het aantal gangen kiezen vanaf 4 gangen (niet op vrijdag en zaterdag) voor 55. Oplopend naar 63, 72 tot 80€, kaas in plaats van dessert doet 6€. Bijpassende wijnen per glas: €4 (6 cl) en €7,5 (12 cl), bijpassende bieren €6, kaas- en dessertwijnen €10. Voor de lunch kent men 3 Gangen menu  €39 (keuze vis of vlees als hoofdgerecht), 4 Gangen menu  €4 . Bijpassende wijnen per glas: €4 (6 cl) en €7,5 (12 cl). Bijpassende bieren: €6. Kaas- en dessertwijnen: €10. Lunch: (voor- en hoofdgerecht) €28. Kaas i.p.v. dessert: €6.

Er is niet heel veel licht in het restaurant, waardoor de foto's donkerder zijn uitgevallen dan ik wenselijk vind. 

Wij begonnen maar eens met een aperitief. Voor twee van ons een champagne (Chartogne-Taillet, Sainte Anne) die niet heel erg beviel. Hij werd als nogal vlak bestempeld. Voor de andere tafelgenoot bruisend water, want hij drinkt geen alcohol en voor mij een gin/tonic. Een Blanc Salicornia Tides Gin uit Spanje, erg lekker.

Na ampel beraad besloten we tot zes gangen, we zouden later bekijken of we kaas of dessert wilden. Erbij voorlopig driemaal het wijnarrangement.

Een viertal hapjes verscheen. Allereerst een samengevouwen oesterblad gevuld met een frisse salade met onder andere selderij. Heerlijk licht en zilt. Vervolgens een ‘raviolo’ van koolrabi gevuld met verse wrongel en kamille. Werkelijk een smaakbom, geweldig lekker! Hierna een geschroeid stukje prei met erop crème van Reypenaer, mosterd en boekweitzaad. Ook erg bijzonder. Tot slot een gepekeld stukje Black Angus rund met ansjovis en gefrituurde kappertjes, ook zeer smakelijk.

Een leuk begin, wat een belofte inhield….

In het glas kwam een Vinho Verde uit Portugal, een Muros Antigos, Escolha 2016. Een lichte wijn. De appelcider die werd voorgesteld bij dit gerecht wilden we niet.  Het eerste gerecht was Sint Jakobsnoot, rammenas en groene appel. Behalve de plakjes rauwe coquille, de rammenas en de julienne van groene appel troffen we ook wat blaadjes van de Oost-Indische kers aan, heel prettig kruidig. Verder crème van yoghurt en wasabi, mooi zacht van smaak en het geheel was omgeven met een dressing van kapucijnbladolie. De uiterst vriendelijke bediening legde ons uit hoe de olie gemaakt was en dat was leuk. Dit gerecht was een goed begin, prettig licht en goed op smaak.

Bij het tweede gerecht kwam een glas Le Moulin en Gascogne, Domaine Laudet, 2016. Erbij zeebarbeel, wortel en citrusvruchten. In een diep zwart schaaltje (lepel erbij ajb) troffen we een stukje op de cevichemanier gegaarde zeebarbeel aan met erbij wat citrusvrucht, wat gemarineerde wortel en een salade van venkel en saffraan. Het geheel was omgeven door de jus waarin de vis was gegaard. De vis was werkelijk perfect van gering en de smaken pasten uitstekend bij elkaar.

Bij het derde gerecht kwam een glas Bourgogne Aligoté, Domaine Henri Prudhon, een typische Aligoté. Het gerecht was schelvis, boerenkool en oesterjus. Op het bord een flink stuk schelvis, uitstekend van garing. Onder de schelvis lag wat savooiekool. Verder troffen we boerenkool in de vorm van een blad en crème aan. Ook nog wat alpenmosterd, een saus met olie van prei en schuim van oesterjus. Mooie zachte smaken, goed passend bij de schelvis. De oesterjus gaf iets bijzonders aan dit gerecht.

Bij het eerste vleesgerecht kwam een glas Langhe Nebbiolo, Trediberri 2016. Het gerecht was kwartel, paddestoelen en peterseliewortel. We troffen de borst van de kwartel aan, die uitstekend van garing was. Het pootje was gekonfijt en lag er naast. Het geheel was omgeven door een jus van kwartel met morilles en als bijlagen kregen we crème van peterseliewortel, chips van beukenzwammetjes en ook nog wat gebakken beukenzwammetjes. Een heel prettig herfstgerecht.

Bij het hoofdgerecht kregen twee van ons een glas Canta Muda, Briones Abad, Ribera del Duero 2015. Een stevige wijn! Het hoofdgerecht was hert, rode kool en bittere chocolade. Een behoorlijk groot stuk uitstekend klaargemaakt hert kregen we. Erbij jus van het hert afgemaakt met donkere chocolade, braambes, crème van rode kool, zwarte pens en wat rozenblaadjes. Een heerlijk gerecht, wat zwaarder dan de rest. De buiken waren inmiddels eigenlijk al voldoende gevuld….

We besloten dus ook om gewoon het dessert te nemen zonder dessertwijn. Het dessert was ‘Sweet tom ka kai’, kokosnoot, limoen en Thaise basilicum. In een schaaltje mousse van kokos, meringue van kokos en limoen, ijs van limoen en een aan tafel bijgeschonken saus van tom ka kai. Een dessert met hele zachte smaken. Ik had van de tom ka kai iets meer pit verwacht.

Bij de espresso en thee kwamen nog een viertal snoepjes, drie chocolaatjes en een makaron. Lekkere snoepjes!

Tevreden verlieten we Trente en wandelden in nachtelijk Leuven naar ons hotel. Een aanrader vind ik Trente.

 

0 gedachtes over "Trente in Leuven"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl