DSC09382
DSC09382

Bún in Antwerpen

Op 7 december 2017 in België, Bib Gourmand, Antwerpen.

Op de terugweg uit Leuven wilden we nog gezamenlijk lunchen. Dat deden we bij Bún, een Vietnamees streetfood restaurant in Antwerpen. Iets voor 12.00 waren we er al, je kunt er namelijk alleen maar reserveren voor de avonden na 20.00, voor de rest van de tijd moet je geluk hebben. Wij waren de eerste gasten in het piepkleine restaurant.Ongeveer 8 krukken aan de counter en een stuk of 6 stoeltjes aan vrij lage hoektafeltjes. Het zit er dus altijd vol.

Een piepkleine keuken waar de kok de bestellingen klaarmaakt en achter de counter een meisje dat de drankjes en de gerechten uitserveert.

Een simpele menukaart (zie ook de website): twee appetizers, 8 voorgerechten, 6 hoofdgerechten en 3 desserts. Ze serveren authentieke gerechten, vanwege de ingrediënten over het algemeen gluten en lactosevrij. Op de achterkant van de menukaart de dranken. De heren kozen voor thee, ik voor witte wijn, een La Fine S 2016, M. Clouseau, Sauvignon Blanc, Touraine en die paste goed bij de gerechten.

We besloten eerst maar eens de appetizers te delen. Zongedroogde inktvis en gekruide droge worst.

De worst was keurig in plakjes gesneden met ernaast een lang stuk kruid, een soort koriander, waarvan we een klein stukje moesten afscheuren en samen met de worst moesten opeten. Zeer smakelijk vond ik en door het kruid heerlijk fris.

De inktvis was gedroogd en werd in de keuken nog flink betimmerd met een hamer. We werden geacht kleine stukjes inktvis ervan af te scheuren, een klein stukje rauma (Koreaanse koriander) erbij te pakken en te dippen in de Sriracha-saus, die zoals bekend is zeer heet is. Ik vond de inktvis ondanks dat hij licht taai was wel lekker, de heren waren er minder over te spreken.

De heren namen vooraf eensgezind spring rolls, waarbij ze nog een gefrituurde garnaalkop kregen. Ik had gekozen voor de spicy ginger squid en kreeg een langwerpig bord met daarop keurig in plakjes gesneden pijlinktvis, die goed mals was. Erop een behoorlijk scherpe saus en wat kruiden. Ik was erg tevreden.

Als hoofdgerecht had ik gekozen voor de rice noodle, grilled mackerel. Op een langwerpig bord kreeg ik allereerst twee flinke stukken gepaneerde gegrilde makreel. Ernaast een berg gemengde groene sla. Ik werd geacht de sla op de noodles die in een zwarte kom zaten te scheppen en het sausje wat in een apart schaaltje werd geserveerd erover te schenken en dat als geheel te eten. Wat ik natuurlijk deed. De makreel at ik apart. Het was een immense portie, voor een lunch is een hoofdgerecht dus ruim voldoende hier. Zowel de noodles als de gemengde sla met het sausje beviel me uitstekend, prettig licht en heel fris. Ik was erg tevreden over deze Vietnamese maaltijd, de smaken waren goed, de porties waren ruim en het is er behoorlijk betaalbaar volgens mij. Voor een snelle lunch een behoorlijke aanrader in het Antwerpse.

0 gedachtes over "Bún in Antwerpen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl