DSC09382
DSC09382

Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk a/d Amstel

Op 9 januari 2018 in Oosters, Favoriet, Noord-Holland.

Nadat ik op uitnodiging had geluncht bij Ron Gastrobar Indonesia, bij chef Agus Hermawan dus, stond echtgenoot te springen om ernaar toe te gaan. Hij is verzot op de Indonesische keuken. Gelukkig hadden we iets te doen in Uithoorn en dat is een kwartiertje van Amstelveen af, dus de reservering was snel gemaakt. Na een vriendelijke ontvangst kregen we een tweetje in de serre en begonnen we met een glaasje witte wijn, een Sauvignon Blanc, die ons zo beviel dat we er een fles van bestelden bij het eten. Het ging om een Saint Clair / Marlborough / Nieuw Zeeland, dezelfde als de vorige keer. Ook een fles water wilden we wel en de zeer attente bediening vroeg of ze voor ons wat sambal kon pakken. Drie schaaltjes kregen we, oplopend van heet naar extreem heet, maar wel dusdanig gemaakt dat de smaak goed te proeven bleef en daar hou ik van. De chef kwam een hand geven en vertelde dat hij veel te veel sambal had gemaakt, zodat we zeker wat mee naar huis moesten nemen! Bij het aperitief kwam een bakje met emping en kroepoek en een uiteraard zelfgemaakte satésaus, erg lekker!

We bekeken de kaart, volledigheidshalve verwijs ik naar mijn vorige recensie of naar de website. Men kent hier behalve 2 rijsttafels, streetfood, gerechtjes om te delen, saté’s en desserts, echt voor ieder wat wils dus.

We maakten onze keus en tijdens het doorgeven ervan raadde de werkelijk uitstekende bediening ons aan de volgorde iets te veranderen en nog niet alles in één keer te bestellen, want we hadden tot wel erg veel besloten….

Goed. Ik had als eerste gekozen voor een gerechtje wat ik de vorige keer ook al at, de Taco Ayam Besisit Bali.Taco met pittige Balinese kip, Bangkokspread en kentjoer-kokosmayonaise. Ik was vergeten dat ook de snacks/streetfood hier om te delen zijn dus tot mijn verrassing kregen we er allebei een. Net zo lekker nog als in mijn herinnering, werkelijk heerlijk! Een schitterende dunne taco, gevuld met kruidige kip met een pittige saus en heerlijke mayonaise.

Echtgenoot opteerde voor de saté Lilit. Mix van kipgehakt en garnalen, rode peper, gember en huisgemaakte tomatensaus en ook deze saté was geweldig lekker. Ik vind het altijd zo knap om behoorlijk pittige gerechten te maken, waarvan toch alle smaken proefbaar blijven en dat is precies wat ze hier doen.

Op aanraden van de bediening hadden we gekozen tweemaal twee stokjes saté. De saté Ayam, geroosterde saté van kippendij met pindasaus kwam met behalve de pindasaus ook met nogal wat ui en blokjes kleefrijst en was heerlijk. De saté Babi Lapis, geroosterde saté van buikspek met ketjapsaus en pindakruimel, die ik zo mogelijk nog lekkerder vond kwam met wat pepertjes en zoetzure komkommer. Heerlijk!

Waarmee we aan de gerechtjes, die geserveerd worden op formaat tussengerecht, waren aangeland. Wederom op advies van de bediening hielden we het de eerste ronde bij drie gerechtjes, want zoals ze zei ‘de gerechtjes zijn best groot’, en dat is ook zo. Heel verstandig dus.

Als eerste verscheen de Ikan Dabu. Tartaar van Albacore tonijn, miso- en gembermayonaise, emping en sojatapioca. Ook dit had ik de vorige keer al geproefd, maar ik wilde weten wat echtgenoot ervan vond. Op het bord flink wat handgesneden tonijn. Het gerechtje was afgedekt met emping, waarop heerlijke kruiden lagen. Onder de emping lag de zo mogelijk nog lekkerder mayonaise met miso en gember en daaronder de tartaar van de tonijn. Tussen de tonijn tapiocaparels met soja. Gelukkig was echtgenoot net zo enthousiast als ik.

Het tweede gerechtje was Kepiting Lunak, Soft shell crab, kruidige pandansaus, babyspinazie en tuinbonen. Opgediend in twee flinke stukken. Ik had nog nooit eerder soft shell krab gegeten en het hoort direct bij mijn favoriete eten, wat is dat lekker zeg. De saus had weer een prachtige gelaagdheid en paste uitstekend bij de groenten en de krab, heerlijk weer!

Het laatste gerecht deze ronde was de Udang Gala Gurih, Gebakken halve kreeft met kailan en Indonesische bisque. Ook dit was een absoluut heerlijk gerecht. Perfect gebakken kreeft, een heerlijke bisque, precies pittig genoeg en weer die vreselijk knappe gelaagdheid in smaken. Ik kan er nog van dromen!

Omdat echtgenoot er zo dol op is, hadden we ook nog een bakje Nasi Kuning besteld en ook die was bijzonder smakelijk. Echt heel goed!

En toen kwamen we in de (luxe) ‘problemen’. Ik wilde namelijk dolgraag nog één gerechtje proeven en natuurlijk besloten we dat te doen. Dat was Hati Angsa Goreng, Gebakken foie gras met wilde paddestoelen en kruidige roomsaus. Heel anders dan ik gewend ben deze gebakken foie gras, maar ohohoh wat was dit ook lekker. Romig, zacht pittig en apart van smaak. De foie was perfect van garing, de bijgerechtjes, inclusief de paddestoelen waren erg lekker en het paste weer uitstekend bij elkaar.

We waren aan de espresso toe. Echtgenoot wilde daar graag een Cendol Classic, Indonesische kokosdrank met pandan, palmsuiker, pandansliertjes en jackfruits bij en was meer dan tevreden over zijn cendol. Ik heb een hapje geproefd en vond het luchtige pandanschuim erg lekker. Ikzelf wilde graag nog de Karamelkogels, die de vorige keer net ontwikkeld waren. Kogels van witte chocolade, gevuld met pandancrème en omwikkeld met kokos. Heerlijk! Ook de espresso is hier uitstekend. Op het schoteltje bij de suiker nog twee erg lekkere plakjes spekkoek.....

Bij vertrek kregen we een tasje met twee grote potten fantastisch lekkere sambal mee, een hand van de chef en meer dan tevreden, maar dat is wel duidelijk verlieten we Ron Gastrobar Indonesia. Om vaak te bezoeken, heerlijk allemaal!

2 gedachtes over "Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk a/d Amstel"

Nell Nijssen

Wat een heerlijke gerechten! Ik houd ook zeer van de smaken van de Indonesische keuken. Helaas is de afstand Zeeland-Amstelveen te ver voor me. Maar ik heb genoten van je verslag.
9 januari , 2018 om 21:08 pm

Carla

Dank je Nell, het is er inderdaad heerlijk allemaal. Ik kan me voorstellen dat het voor jou te ver is, jammer!
10 januari , 2018 om 10:29 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl