DSC09382
DSC09382

De Fuik in Aalst

Op 11 januari 2018 in Gelderland.

Op 27 december kookte De Fuik zijn koelkast leeg (later werden dat meer data) en dat wilde ik weleens meemaken. Ontvangst was tussen 19.00 en 19.30 en toen wij arrivéerden was het restaurant al bijna helemaal gevuld en het duurde niet lang of alle tafels waren bezet. Een vriendelijke ontvangst en we begonnen met wat glaasjes Pommerty. Erbij direct per persoon een oester met champagnegranité, wat emping met vadouvan en in een ronde schaal op droge boontjes in een glaasje wat droge Italiaanse worst met truffel, een roggebroodje met erop erwtensoep en Savora-mosterd en ook nog een oliebolletje gevuld met pastinaak. Lekkere hapjes. De foto's zijn anders van belichting dan gebruikelijk, het was erg donker in het restaurant. Wij hadden nog het geluk om onder een spotje te zitten. 

Nadat de wijnwensen waren doorgenomen kwam er een amuse. Een bulgursalade met tataki  van tonijn en een crème met wortel en gember.

Bram Faber, de sommelier, is helaas vertrokken en een opvolger is er nog niet, dus de chef, Martin Ruisaard, nam waar. in het glas kwam een Abadal Pla de Bages, 2016. Een fijne wijn. Erbij Canadese kreeft met mousse van avocado, citrus en parels van knoflook. Fijne zachte smaken die elkaar ondersteunden en niet wegdrukten, lekker!

De Abadal werd doorgeschonken en deed het prima bij de Brakelse pittige ossenworst met eendenlever, krokantje van pompoen en pecannoten. Een werkelijk heerlijke combinatie vond ik dit. Beide compotenten passen prima bij elkaar, vullen elkaar aan en maken het tot een uiterst prettig geheel.

In het glas kwam een Chardonnay, J. Lohr, Riverstone, Monterey 2016, ook een prettige wijn. Erbij het laatste visgerecht. Zeetong met pata negra, een salade van schorseneren, een krokantje van schorseneer, jus met eendenlever en vers geschaafde truffel. Verwennerij dus. En een heerlijk gerecht met een werkelijk fantastisch lekkere jus.

De rode wijn was een glas Passimento 2015, een redelijk stevige wijn. Passend bij het hoofdgerecht. Ossenhaas met morilles, pastinaak, kalfsjus met verse tijm en morilles. Verder nog wat beukenzammetjes op het bord. Ook dit was een lekker gerecht. Het vlees was iets minder mals dan gewenst, maar de combinatie was erg lekker.

Bij het kaasgerechtje liet ik me tegen mijn gewoonte in - ik vind het namelijk eigenlijk geen goede combinatie - verleiden tot een glaasje Taylor’s port. Het kaasgerechtje bestond uit Brie de Meaux met truffel, erbij een sorbet van olijfolie, een krokantje van appel, rondjes roggebrood en over het geheel werd wat olijfolie gedruppeld. Goede kaas, lekker ijs, kortom een leuk gerecht.

Het dessert tenslotte bestond uit bavarois van ananas, witte chocolade, gepofte rijst, schuim en ijs van yoghurt en citrus en wat witte chocolademousse.En dat smaakte me uitstekend, fris en licht, zo zie ik een dessert graag. 

Bij de espresso kwam die geweldige verwenwagen weer voorrijden, waaruit we onze keus maakten en dat was een waardige afsluiter van een fijne maaltijd.

Zoals altijd verlieten we tevreden De Fuik, het blijft een aanrader.

0 gedachtes over "De Fuik in Aalst"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl