DSC09382
DSC09382

Toque-Tok in Schelle, België

Op 23 januari 2018 in België.

Op deze eerste zondag van januari reden we naar Schelle. Ons doel was het concept-restaurant van Roger van Damme, Toque-Tok. Parkeren ging gemakkelijk en we wandelden binnen. Een keurige ontvangst in het industrieel aandoende restaurant met een centrale bar, een vide en ook nog een volledig gedekte restaurantzaal, waarvoor je kunt kiezen bij de reservering. Wij kregen een tweetje aan de zijkant, echtgenoot op de bank, ik op de stoel. Het restaurant was niet geheel gevuld deze middag, maar dat zou ’s avonds anders zijn aldus de vriendelijke mevrouw die ons bediende.

Een aperitief wilden we wel en het voorgestelde huisaperitief leek ons wel iets. Bulldog gin met cava en limoensap en inderdaad was die zeer smakelijk. Erbij diverse hapjes, deels geserveerd op een boomschijf. Kippenworst, rillettes van kip, boter, grissini en chips werden op tafel gezet, overigens zonder nadere toelichting. We combineerden de kippenworstplakjes met de rillettes, die erg lekker was, ook de grissini was heerlijk. Brood kwam ook nog en ook dat was prima in orde.

We bekeken de menukaart. 8 Starters van 8.50 - 9.50,  8 hoofdgerechten en een herfstsuggestie van 15.50 - 27.00, twee kindergerechten, 9 bijgerechten van 4.25 - 6.00 en 7 desserts naar idee van Roger van Damme voor 8.50 tot 12.50. Voor de beschrijving verwijs ik naar de website. Ook wijn heeft men, leuke wijnen voor fijne prijzen. Wij kozen een Laibach, The Ladybird, 2015, een fijne blend die goed beviel.

Nadat we onze keus hadden doorgegeven werd de wijn ingeschonken en het duurde niet lang of de voorgerechten verschenen.

Echtgenoot had de kipkroketten met luchtige crème van béarnaise, afgewerkt met kipkrokant en hij was tevreden.

Ik had de lenterolletjes. Geweekte rijstvelletjes die gevuld worden met voorjaarskruiden en een lekkere kipsalade met pittige toets, afgewerkt met een luchtige crème van basilicum en limoen. Maar liefst drie lenterolletjes kreeg ik, prachtig gepresenteerd. Behalve de zeer smakelijke kipsalade en voorjaarskruiden trof ik ook nog asperges aan in de rolletjes en de espuma van basilicum en limoen paste er uitstekend bij. Een heerlijk fris en luchtig begin vond ik dit, erg lekker!

Roger had er lucht van gekregen dat we naar Toque-Tok gingen en tot mijn verrassing kregen we een Balinese kipsaté met kroepoek van champignons en pindasaus. Heerlijke saté, lekker pittig en heerlijke kroepoek en pindasaus, echt een aanrader. Alsnog mijn hartelijke dank hiervoor!

Een mooie standaard met vijf sauzen werd op tafel gezet en de hoofdgerechten arriveerden. We hadden allebei gekozen voor de Kip Cordon Bleu, gemaakt op de klassieke manier, crispy geserveerd op verrassende wijze, afgewerkt à la Toque-Tok (keuze tussen kroketjes of frietjes).  Op het bord een behoorlijk krokante cordon bleu met erop licht gefrituurde sla, wat cressjes en een plak krokant spek. Bij het opensnijden liep de kaas er heerlijk uit, de ham was erg lekker en het kippenvlees was zeer mals en sappig, een genot om te eten. Onder de Cordon Bleu trof ik diverse groenten aan, waaronder groene asperges en wat kruidige kataifi. Ook de frietjes vond ik erg lekker, op de uiteinden zat de schil nog en daar hou ik van. Van de sauzen heb ik de Toque-Toksaus geproefd en die was curry-achtig van smaak en beviel me goed.Een aanrader dus, deze Cordon Bleu!

Na het hoofdgerecht kregen we een doekje om de handen schoon te maken, attent.

Eigenlijk waren we volzet, maar een dessert van Roger kunnen we natuurlijk niet laten schieten, dus echtgenoot nam zijn eeuwige crème brûlée en vond hem prima. Ik wilde graag het spiegeleitje Toque-Tok proeven. Grappig gepresenteerd in een koekenpannetje kreeg ik mijn spiegeleitje. Gemaakt van luchtige panna cotta, met een zoete dooier van exotische coulis. Het advies was de dooier te verspreiden over de panna cotta. Hierover kan ik kort zijn: geweldig lekker! Luchtig, licht en fris en dus fijn.

We sloten af met een ristretto en verlieten volledig voldaan Toque-Tok. Een zeer aangenaam restaurant onder de rook van Antwerpen.

0 gedachtes over "Toque-Tok in Schelle, België"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl