DSC09382
DSC09382

Tribeca in Heeze

Op 16 februari 2018 in twee sterren, Noord-Brabant.

Op 8 februari 2018 hebben we gedineerd in de keukenkamer van restaurant Tribeca. Ik maak hiervan een fotoverslag. Bij de foto's zet ik de ingrediënten zoals door het restaurant op de menukaart zijn aangegeven. 

Bij het aperitief een grote dennenappel waarin krokantjes van groenten (wortel, boerenkool, aardpeer etc.) waren gestoken. 

Vervolgens een krokantje van aardpeer met kastanje en groene appel en wat citroenschil.

Zonder foto ook nog een hapje met zwezerik, kerrie, balsamicocrème en pinda. Op een lepel paling, unagi gelakt met een vinaigrette van XO met onder andere spekjes en schaal- en schelpdieren, afgedekt met schuim van Borstj. Op een houten standaard een krokante cilinder van kers, gevuld met eendenlever en op de cilinder citrus, frangelico, kers en chocoladeparels. Op een kikker van aardewerk een gelakt kikkerbilletje met groene kruiden, een jus van groene kruiden en wat citroen. Het laatste hapje was een beignet gevuld met zee-egel waarop een gel van schaaldieren met krokantjes van ui, zeste van citroen en lychee.

Om de smaakpapillen op te frissen kwam er een kommetje met thee op basis van citroen, hibiscus en kamille. 

Het 12-gangenmenu begon met tonijn, passievrucht, koriander, cacao. Vervolgens werd de steak tartare, holstein, mierikswortel, geitenkaas gepresenteerd. Gerecht drie was Sint Jacobsschelp, spruit, specerijen, pompoen. Vervolgens kregen we oester, koolrabi, fenegriek, Iberico. Het vijfde gerecht bestond uit Anna Gold kaviaar, vichysoisse, crème fraîche. Hierna kregen we langoustine, pastinaak, mandarijn, escabeche. Het zevende gerecht was skrei, uien, aardpeer, truffel. Vervolgens kregen we gnocchi, parmezaan, tomaat, melasse gepresenteerd. Het eerste vleesgerecht was hert, zoete aardappel, pancetta, kers.Het tweede vleesgerecht was shortrib, meloes ui, miso, cruesli. De kaasgang bestond uit Pierre Robert, brioche, manjari, truffel. Het dessert was mango, basilicum, kamille, koriander. Een koffie-amuse verscheen. Crème van koffie, schuim van koffie, structuur van mandarijn en een beetje cacao. Bij de koffie tenslotte nog twee friandises. 

5 gedachtes over "Tribeca in Heeze"

Robert Weges

Hallo Carla, Is er een reden voor het feit dat je alleen de foto’s laat zien met daarbij de omschrijving van de gerechten? Hartelijke groet, Robert.
16 februari , 2018 om 16:36 pm

Peter Sonneveld

In een woord fantastisch meer hoef je niet te weten Robert
16 februari , 2018 om 17:55 pm

Robert

Die ervaring heb ik ook in de Keukenkamer, was alleen benieuwd naar wat Carla er van vond :)
16 februari , 2018 om 18:45 pm

Fortus

Wat zouden jullie aanraden voor een eerste bezoek met 3 personen: restaurant of keukenkamer?
17 februari , 2018 om 23:24 pm

Carla

Er is voor allebei iets te zeggen, wellicht kunt u het laten afhangen van het aantal gangen dat u wenst? Ik heb alleen de ervaring in de keukenkamer overigens.
18 februari , 2018 om 09:34 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl