DSC09382
DSC09382

HanTing Cuisine in Den Haag

Op 3 maart 2018 in Oosters, Zuid-Holland, favoriet.

Per 1 april sluit HanTing Cuisine voor een verbouwing en opent daarna als Zhēng, een restaurant met een heel nieuw concept. Het huidige HanTing verhuist naar Bejing, de Umami’s blijven gelukkig. We wilden graag nog een keer genieten van de keuken van chef Han en dat deden we deze avond.

Na een allerhartelijkste ontvangst door de vrouw des huizes wilden we wel een aperitief. Voor echtgenoot een glas champagne, Legras & Haas en voor mij een gin/tonic, een Haagse gin. Ik had gevraagd om een tafeltje voor in het restaurant en dat kregen we ook. Mijn oog viel op de lampen aan het plafond, die me nooit eerder waren opgevallen en die ik erg decoratief vond, zeker ook omdat ze weerspiegelden in de spiegel aan de wand.

Bij het aperitief direct drie hapjes. Op het ovale lepeltje schuim van Griekse yoghurt met citrus; op het ronde lepeltje een koekje met crème van gerookte pompoen; op het ronde bordje gelei van enoki en op het vierkante bordje mousse van rode biet met wasabi. Stuk voor stuk heerlijke hapjes, zeer verfijnd en erg de eetlust opwekkend.

We kregen de kaarten uitgereikt met een toelichting. Ik verwijs voor een overzicht van de menu’s en de kaart naar de website.

Wij besloten deze keer à la carte te eten en maakten onze keus. Erbij wilden we graag een witte wijn en dat werd een Vacqueras ‘Les Christins’. Famille Perrin, die ons uitstekend beviel.

Een amuse verscheen. Krokant buikspek, crème van sojabonen, sinaasappel, Chinese azijn en sinaasappel. Ook dit was een zeer verfijnd hapje.

In een stoommandje verscheen vervolgens Chinees brood op smaak gebracht met sjalot en dat werd de hele avond aangevuld.

Mijn eerste gerecht was hamachi & morilles, rauw - morille crème - oester  -  cacao -  mierikswortel. In het midden van een langwerpig bordje lag een ‘slinger’ mousse van mierikswortel met erop wat morilles en crème van morilles. Ook lag er wat gelei van morilles met een lichte citrussmaak op. Aan de ene  kant van de mousse lag een torentje van hamachi met erop krokante quinoa, aan de andere kant een torentje van hamachi met een krokantje van morille. Her en der nog wat crème van morilles maakte dit heerlijk lichte en zeer smaakvolle gerechtje af.

Zoals altijd bij HanTing kwam er vervolgens een klein bakje met een bolletje rijst wat op smaak is gebracht met crème fraîche, rijstazijn en zeer fijn gesneden groenten. Dit om de mond schoon te maken.

Mijn volgende gerecht was een gerecht in tweeën. Het gerecht was coquille & langoustine, diverse bereidingen - kumquat - soja - bieslook. In het eerste schaaltje kreeg ik een perfect gebakken coquille met een dimsummetje met tartaar van langoustine. Erbij nog een krokantje van coquille en een XO-saus. Een zeer smakelijk gerechtje was dit. Alles perfect van bereiding, zeer elegant en smaakvol. In het andere schaaltje kreeg ik een gegrilde langoustine met venkel en een bombe van langoustine. Onderop lag een salade van quinoa en het geheel werd omgeven door een vinaigrette met onder andere appel. Ook dit was een zeer verfijnd geheel. Prachtig licht en enorm smaakvol en zoals elk gerecht van chef Han een plaatje om te zien.

We gingen verder met de tijgergarnaal & sneeuwkrab, tomaat - sneeuwkrab - basilicum - granaatappel - saus van pompoen en schaaldieren. Rechts op het bord de tijgergarnaal, perfect van garing met de saus op basis van gerookte garnaal en pompoen en wat eitjes. Behoorlijk pittig en hoog op smaak, zeer bijzonder. In het midden een spaghetti van tomaat en een torentje en salade van tomaat, beide heerlijk fris. Links op het bord in de schelp van een scheermes een salade met sneeuwkrab en grapefruit wat was afgedekt met een gelei van tomaat. Ook deze salade was heerlijk fris en heel zacht van smaak. Eigenlijk had even de volgorde van eten even moeten worden aangegeven, omdat de tijgergarnaal vele malen pittiger was dan de krab. Wat niet wegneemt dat het erg lekker was.

Mijn laatste gerecht was zee-egel & kalfsmerg, langoustine - inktvis - ei tofu - rode peper. Wederom een gerecht in tweeën. In een schaaltje op een cirkel van ei tofu krokante stukjes zee-egel, flink wat schuim van inktvis, een langoustine en een saus van gamba. Ook dit was een zeer verrassend gerecht. Sterke smaken, prachtig zilt en erg bijzonder. In een ander schaaltje op een bot geserveerd flink wat kalfsmerg, op smaak gebracht met gamba, afgedekt met gelei van inktvis en erbij een krokantje van inktvis.Het kalfsmerg had een heel bijzondere smaak. Het was even wennen, maar daarna vond ik het heerlijk. Heel aards en de inktvis en gamba waren goed te proeven en pasten prima bij het merg. Erg lekker en bijzonder weer.

Bij de espresso kwamen nog wat lekkere snoepjes en zeer tevreden verlieten we HanTing. Natuurlijk gaan we na de opening Zhēng snel proberen!

0 gedachtes over "HanTing Cuisine in Den Haag"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl