DSC09382
DSC09382

De Ertepeller in Papendrecht

Op 19 maart 2018 in Zuid-Holland, favoriet.

Nadat we in het Dordrechts Museum Jongkind en zijn tijdgenoten hadden bewonderd moest er natuurlijk geluncht worden. Dat deden we bij De Ertepeller. Een vriendelijke ontvangst door twee mij onbekende heren (Mark kwam later nog even een hand geven en Arjan was helaas afwezig door familie-omstandigheden) kregen we een fijne ronde tafel voor ons vieren. Tweemaal champagne - Pommery -, eenmaal bruisend water en eenmaal gin/tonic (Bobby’s) als aperitief. Op tafel reeds plakjes droge worst en nootjes met ras el hanout.

Vervolgens kwam er nog drie hapjes: een koekje van oude kaas van Marijke Booij uit Streefkerk op een stokje, lekker hartig. Ook kregen we een lolly met een ganache van gorgonzola met amandelen, ook erg lekker en elk apart kreeg een schaaltje met in dille gemarineerde makreel met quinoa, wat bloemkool en wat cressjes. Zeer smakelijk deze makreel.

We bekeken de kaart, zie een van mijn eerdere recensies of de website voor de mogelijkheden, en besloten tot een vijfgangenmenu.

De wijnkaart werd ook bekeken en we begonnen met een Meyer-Näkel Illusion 2016 Blanc de Noir, Ahr.

Voordat het menu begon kregen we nog krokante brioche met gamba en sesam en een dip van mierikswortel, ook dit was erg lekker.

Ons eerste gerecht was Zeebaars & Rode Biet.; Zeebaars – Rode Biet – Yoghurt – Bloemen – Hennepzaad – Citrus. Drie cirkels tartaar van zeebaars kregen we met limoenyoghurt met yuzu, crème van hennepzaad en bereidingen van rode biet. Een heerlijk fris gerecht, met een aardse toets door de rode biet.

Het eerste tussengerecht was Rode Mul & Hollandse Garnaal; Rode Mul – Hollandse Garnaal – Saffraan – Inktvisinkt – Tomaat – Zuring. Op het zeer decoratieve bord lag een stukje perfect gebakken mulfilet met erop garnaaltjes, krokante garnalen en bereidingen van tomaat. Rondom de mul lagen twee sauzen. Beide sauzen waren op basis van garnaal, de gele echter met saffraan, de zwarte met inktvisinkt. Ook dit was een zeer prettig gerecht met fijne bij elkaar passende smaken.

Als tweede wijn kozen we voor een Avalos, iLauri, Pecorino en die beviel ons net als de vorige wijn ook erg goed.

We gingen verder met een gerecht waarvan echtgenoot en ik de vorige keer al hadden mogen proeven, de Ertesoep & Paling;  Ertesoep – Huisgerookte Paling – Varkenswang – Paprika. Allereerst verscheen er een bord met daarin de rillettes van varkenswang, afgedekt met plakjes huisgerookte paling, poeder van roggebrood en wat groenten. Aan tafel werd daar de gepureerde ertesoep bijgeschonken. Ook dit vonden we een fijn gerecht, goede smaken en uitstekend bij elkaar passend. Men had overigens aangeboden dit gerecht te wisselen omdat wij dit al kenden, maar dat hadden we afgewezen, omdat we het best nog weleens wilden proeven. 

Zoals altijd kwam er een mondverfrissing.  Net zoals de laatste keer dat ik er was een gelei van Chai zwarte thee met een sorbet van gember en vanille-zout. Heerlijk fris en door de gember bijzonder van smaak.

De heren bleven bij het vleesgerecht van het menu, ik had gevraagd of ik deze middag alleen vis kon krijgen, wat geen enkel probleem was.

Ik kreeg Tarbot & Verveine;  Tarbot – Granny Smith – Gnocchi – Beurre Blanc – Verveine. Weer op een prachtig bord kreeg ik zachtgegaarde tarbot met structuren van verveine, krokante gnocchi van verveine, wat kleine appelbolletjes en erbij een Hollandaise saus. Ik geloof dat ik nog nooit zo’n heerlijk tarbotgerecht heb gegeten. Dit was ongelofelijk lekker. De tarbot was helemaal perfect, de gnocchi waren prachtig licht en heerlijk krokant en alle dingetjes met en van verveine pasten er prima bij. Onnodig bijna te vermelden dat de Hollandaisesaus helemaal perfect was. Een enorm verfijnd en zeer elegant gerecht!

Het dessert tenslotte bestond uit sorbet van rode kool, chocolade in de vorm van spongecake, brosjes en poeder, een cremeux van witte chocolade, gezoete pijnboompitten, gekonfijte kumquats en het handje was gemaakt van chocolade met wat bladgoud. Ondanks dat ook dit voor ons een bekend dessert was, was ook dit weer lekker.

We sloten af met espresso, waarbij nog een keur aan friandises kwam, allemaal even lekker. In een glaasje apart kregen we nog een mousse van mascarpone met koffie en granité van zwarte thee, ook erg smakelijk.

Alweer erg tevreden verlieten we De Ertepeller, het is en blijft een genot hier te eten en natuurlijk keren we terug!

0 gedachtes over "De Ertepeller in Papendrecht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl