DSC09382
DSC09382

Fred in Rotterdam

Op 9 april 2018 in Rotterdam, twee sterren.

Fred moest ook weer eens bezocht worden en dat deden we op een dinsdagmiddag voor een fijne lange lunch. Een hartelijke ontvangst door de maître-sommelier, Axel en we kregen een ronde tafel achterin het opnieuw ingerichte restaurant. Een fijne inrichting met, zoals Axel me influisterde, knuffelmuren. Ik vond het in ieder geval mooi. Rustig, het komt de akoestiek ten goede en de kleurstelling vond ik ook mooi. Fred kan weer jaren vooruit.

Een tassentafeltje werd gebracht en de voor mij nieuwe sommelière reed de aperitiefwagen voor met de champagnes en de cava’s. Echtgenoot koos voor een Cava, die hem goed beviel, ik wilde graag een gin/tonic en dat werd een Copperhead.

Uit de wijnkaart - die qua vormgeving inmiddels helemaal is aangepast zo begreep ik - kozen we een fijne Savennières, een Clos du Papillon 2006 en die beviel uitstekend.

Aan amuses doet men hier blijkbaar niet, dus het eerste gerecht kwam op tafel. In een schaaltje met een dekseltje een domino-opstelling van plakjes tonijn en plakjes watermeloen, keurig gelijkmatig gesneden. Erbij en erop gerookte amandel, appel, bosui en een saus op basis van kerrie met een beetje chili. Een heerlijk licht en fris gerechtje met een erg leuke saus, licht pittig en ook prettig licht. Een fijn begin.

We gingen verder met de steak tartare. Op zich een bekend gerecht voor ons hier, hoewel deze keer het vlees niet gesneden maar gemalen leek te zijn. Het was in ieder geval veel fijner van structuur dan eerder. Het vlees was goed aangemaakt en gemengd met ietwat Ibericoham. Op het vlees piccalilly, sjalot, kwartelei, mosterdmayonaise, krokantjes van sesam en muskaatdruifjes. Aan tafel werd er nog wat olijfolie omheen gedruppeld. Ook dit was een licht en fris gerecht. Ik vond het jammer dat het vlees zo fijn gemalen was, persoonlijk hou ik meer van gesneden steak tartare.

Het derde gerecht was langoustine met aardappelmousseline en truffel. Erbij nog een beurre blanc en krokantjes van aardappel. Een absoluut heerlijk gerecht vond ik dit. De prachtige langoustine combineerde uitstekend met de mousseline en de truffel. De beurre blanc was geheel volgens de regelen der kunst en de crunch van de aardappelkrokantjes maakt het gerecht àf.

Vervolgens kwam het hoofdgerecht. Tarbot met langzaam gesmolten ossenstaart. Fantastische tarbot met heerlijke ossenstaart, een prachtige combinatie. En het werd nog mooier door de ragout met morilles die erbij geserveerd werd. Ook de gnocchi en de aardpeer en de zeekraal waren heerlijk en last but not least waren ook het schuim van morilles en de krokantjes van aardpeer die op de ossenstaart lagen geweldig lekker. Dit is zo’n gerecht waarvoor ik terugkom.

Axel vroeg of we de wagen van Hans nog wilden….Hij bedoelt dan de kaaswagen. Nu is die kaaswagen van Hans beroemd en wij zijn dol op  kaas, dus natuurlijk wilden we een rondje Hans. Hij reed die fantastische wagen voor, gaf fijne en deskundige toelichting en we maakten onze keuzen. Hij was nogal verbaasd over de heftigheid van de kaasjes die ik had gekozen en was erg benieuwd naar wat ik ervan zou vinden. Hij was met name benieuwd naar de zeer stevige blauwe kaas uit Nooitgedacht, waarbij een pipetje whisky kwam. Ikzelf was erg benieuwd naar de Stilton, die hij in diverse drankjes had geweekt en die op het laatst nog even door een dropstokmengsel werd gerold. Beide kaasjes - allemaal trouwens - vond ik enorm smakelijk!Erbij ook nog heerlijke geroosterde brioche met zuidvruchten en noten en we genoten.

Het dessert tenslotte was rabarber met Lambada-aardbeien en basilicum in allerlei vormen (meringue, sorbet, gel). Heerlijke smaken bij elkaar, fijn fris en wederom heel prettig licht. Ook erbij nog huisgemaakte Toblerone en gepofte rijst en ook dat was erg lekker. Een goede afsluiting van een heerlijke maaltijd.

Bij de espresso kwamen nog een heleboel snoepjes, die ook allemaal heerlijk waren. Uitstekende madeleines, chocolade met peper, witte chocolade met yoghurt, chocolade met Blue Curacao en wat noga. Heerlijk allemaal.

Zeer tevreden verlieten we Fred. Dat doen we eigenlijk altijd, het is altijd goed hier. Een fijn adres.

0 gedachtes over "Fred in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl