DSC09382
DSC09382

De Ertepeller in Papendrecht

Op 5 mei 2018 in Zuid-Holland, favoriet.

We wilden elkaar weer zien en spreken en de mannen wilden ook graag eens naar De Ertepeller, dus daar gingen we lunchen op deze zondagmiddag.

Ik was iets eerder en kreeg een hartelijk welkom, altijd leuk. Ik zat op een andere plek dan gewoonlijk en kon de ruimte nu eens goed in me opnemen.

Nadat de heren waren gearriveerd kregen we alledrie een glas champagne wat werd aangeboden door het huis, enorm vriendelijk. Champagne van Geoffroy hier en die was erg prettig. Op tafel al de bekende nootjes en plakjes droge worst en al snel verschenen er drie hapjes. Een lolly met een ganache van gorgonzola met amandelen, zeer smakelijk; vervolgens een krokante brioche met gamba en sesam en een dip van mierikswortel, ook erg lekker en als derde een sushi van groenten met erbij een krokant kussentje van zeewier. Ook dit hapje kon me bekoren.

De maître had heel vriendelijk al de Meyer-Näkel Illusion koud gezet, maar we kozen deze keer voor de Avalos iLauri Pecorino, want die was me ook uitstekend bevallen de vorige keer.

In een cocktailglas verscheen een amuse. Makreel gemarineerd in dille en brandnetel met hangop met limoenolie en ijs van brandnetel. Verrassende smaken, goed in balans en prettig fris.

We hadden inmiddels besloten tot 5 gangen, met wat wijzigingen wat geen enkel probleem opleverde gelukkig en toen kwam Mark even een hand geven, altijd gezellig. Arjan was wederom afwezig, deze keer omdat JRE Italië 25 jaar bestond en daar mocht hij voor het dessert zorgen, deze keer een leuke reden dus gelukkig .

Het eerste gerecht verscheen. Tonijn & Zeewier: tonijn - zeewier - miso - yuzu - zilte groenten - soja. Drie bereidingen van tonijn kregen we op het prachtig opgemaakte bord. Tartaar, mousse en met miso. Op de bolletjes tonijn lag allereerst poeder van zeewier en daarop lagen krokante glasnoedels. Het geheel was omgeven door stippen soja met een dressing van gember en sesam. Het gerecht was fris, hoog op smaak en verrassend lekker.

Het tweede gerecht was Coquille & Ossenworst: coquille – ossenworst – daslook – prei – beurre blanc.  Op het bord onderop de beurre blanc met daslook. Daarop links een rechthoekig stuk, opgebouwd uit ossenworst, coquille en as van prei met ernaast een toefje crème fraîche. Rechts een gebrande jonge prei en wat crème van knolselderij. Een goed gerecht vond ik het, wel viel de verfijnde smaak van de coquille iets weg tegen het ‘geweld’ van de ossenworst.

Bij het volgende gerecht  was er voor een van ons een wijziging, want hij eet geen ganzenlever. Hij kreeg zalm & kaviaar en was zeer tevreden. We mochten een hapje proeven en begrepen waarom. De andere twee, waaronder ik kregen Ganzenlever & Oosterschelde Paling: ganzenlever - duindoornbos - paling - asperge - zeewier. Een zeer kleurrijk bord met bovenaan de ganzenlever met erop de huisgerookte Oosterschelde paling, afgewerkt met krokantjes van aceto balsamico. Ernaast schuim van zeewater, opmerkelijk sterk van smaak. De combinatie ganzenlever - paling is natuurlijk een droomkoppel. De kleurrijke sauzen die ervoor lagen bestonden uit duindoornbes, rood fruit en een dressing van zeekraal. Ook de sausjes combineerden prima met de paling en de ganzenlever. Een heerlijk gerechtje dit.

Om de mond te verfrissen kregen we een sorbet van rosé met rozijnen en een crumble van druivenmost. Weer iets heel anders en heel verfrissend inderdaad. Ik vind zo’n klassieke ‘spoom’ eigenlijk weer steeds leuker worden.

Onze hoofdgerechten waren hetzelfde, wel hadden we alle drie gevraagd of het vandaag vis mocht zijn en dat was geen probleem. Heel verrassend kregen we Zeeduivel & Ras el hanout: zeeduivel – macadamia – venkel – ras el hanout – sinaasappel. Aan tafel werd er nog een fantastische (laat dat maar aan Jan Klein over - voorheen De Hermitage) beurre blanc met sinaasappel bij geschonken. Het kannetje bleef gelukkig op tafel….Op het bord een flinke hoeveelheid perfect gegaarde zeeduivel met een krokant korstje van macadamianoten en ras el hanout. Een heerlijke combinatie. Erbij krokante venkel en nog wat groenten, wat sinaasappel en die fantastische beurre blanc. Dit gerecht vonden we alle drie geweldig lekker, zo lekker dat we eindelijk eens even onze mond hielden…

Een van ons bleef bij het zoete dessert wat bestond uit Pasta & Aubergine en hierover was hij zeer te spreken, heel verrassend vond hij het.

Twee van ons, waaronder ik hadden gekozen voor de Munster & Zomertruffel en we kregen een vrij groot stuk (mag kleiner van mij) luchtige brioche met eroverheen gesmolten Munster en aan tafel eroverheen geraspte truffel. Erbij een crème en wat crumble van hazelnoten. Een heerlijk dessert, wat perfect zou zijn als er iets minder brioche bij zou zitten. Maar de smaken waren uitstekend.

Laat in de middag, want we hebben altijd enorm veel bij te praten, sloten we deze fijne maaltijd af met heerlijke friandises en het bekende glaasje met erin de masparponemousse met koffie en sinaasappel, afgetopt met granité van zwarte thee.  Complimenten weer voor de keuken en voor de hele fijne bediening. Nogmaals dank voor het aperitief! Zoals altijd komen we natuurlijk weer terug!

0 gedachtes over "De Ertepeller in Papendrecht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl