DSC09382
DSC09382

Blanqueries in Valencia

Op 11 juni 2018 in Bib Gourmand, Valencia, stadsbezoek, Spanje.

Op onze eerste zondag in Valencia had ik voor de lunch gereserveerd bij een Bib Gourmand, Blanqueries. Een vriendelijke ontvangst, een fijne ronde tafel, een tassentafeltje en een kaartje met nogal weinig aperitiefmogelijkheden. Ook geen Cava per glas, dus we weken uit naar een Tinto de Verano en die smaakte naar limonade en dronk dus heel soepeltjes weg. We zaten in het voorste deel van het restaurant, wat prettig was, want als je verder naar achteren liep werd het allemaal wat donkerder en lagen de tafeltjes nogal dicht op elkaar. Wij hadden wel wat pech omdat naast ons een allengs luidruchtiger wordende groep Nederlanders kwam te zitten en er tegenover ons een lange tafel vol met Valencianen die iets te vieren hadden stond. Ik weet eigenlijk niet of men in Spanje net zoals in Frankrijk op zondag uitgebreid luncht met de hele familie?….

We kregen een aperitiefhapje, een koekje met haring met schuim van cheesecake en framboos in de vorm van jam. Hoewel vreemd toch smakelijk.

Op de website had ik gelezen dat er keuze zou zijn uit tenminste drie menu’s. Dat was niet het geval, er was een vast menu deze middag en dat menu koste 20€. Daarvoor kregen we drie voorgerechten, een hoofdgerecht naar keuze (keus uit 3) en een dessert naar keuze (keus uit 3). Uit de redelijk beperkte wijnkaart kozen we een D.O. Rioja, Marqués de Terán en die was best aardig.

Brood, lekker vers bruin brood kwam op tafel, water verscheen, de wijn werd ingeschonken en het eerste gerecht verscheen. Cappuccino van zalm. In een glaasje opgediend. Onderin veel stukjes lekkere gerookte zalm, bedekt met een schuim van room met heel licht knoflook erin. Erop nog wat crunch van brood en we vonden het een prettig licht hapje.

We gingen verder met een Cabraroca cake met roodbaars. Dat betekent hier een flink stuk roodbaarsfilet omwikkeld met een kataifideeg. Op het deeg een beetje mayonaise met knoflook en onder de pakketjes lekker wat zeewier, wat heerlijk zilt was. Ook dit was een leuk hapje. De garing van de vis was uitstekend en de combinatie met de krokante kataifi was heerlijk.

Het derde voorgerecht was inktvis met ui. Onder de perfect gebakken inktvis lag gekaramelliseerde ui, waartussen we ook wat stukjes gebakken ui aantroffen.Her en der een drupje sepia en wat lente-ui maakten het gerechtje af.

Na een voor Spaanse begrippen wat langere pauze (meestal zit er maximaal 10 minuten tussen de gerechten) kwamen de hoofdgerechten. Ik had gekozen voor de Iberische varkenswangen met bloemkool en courgette. Precies dat kreeg ik ook. Maar liefst drie flinke varkenswangen, perfect van garing en met een heerlijke saus gemaakt van de jus, lagen op het bord. Erbij in stukjes gesneden courgette, wat puree van bloemkool en een gebakken aardappel. In al zijn eenvoud was dit allemaal erg lekker. Zoals gezegd waren de wangen perfect van garing en erg lekker van smaak, de groente was beetgaar, de puree van bloemkool was zeer puur van smaak en de aardappel was een aardappel natuurlijk.

Als dessert had ik gekozen voor schuim van toffee met witte brownie en fruit. Geserveerd in een schaaltje kreeg ik fruit, zowel vers als uit blik. Op het fruit wat heerlijke witte brownie, erg lekker en de grote verrassing van dit dessert was het geweldig lekkere schuim van toffee. Zeer vol van smaak, zeer licht van structuur en derhalve heel erg lekker. Ik likte er werkelijk mijn vingers bij af!

We sloten af met een uitstekende espresso en tevreden verlieten we Blanqueries. Een vriendelijk, zeer betaalbaar restaurant met leuke huiselijke gerechten. Weer eens iets anders dan sterren of paella en alleen daarom wat mij betreft al leuk.

1 gedachtes over "Blanqueries in Valencia"

Myr!iamC

Tinto de verano smaakt naar limonade omdat het 50% jonge rode wijn en 50% citroenlimonade is. Spanjaarden lunchen inderdaad op zondag uitgebreid met de hele familie. Altijd een feestje!
11 juni , 2018 om 22:46 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl