DSC09382
DSC09382

Het Gouden Kalf in Scheveningen

Op 28 juni 2018 in Zuid-Holland, favoriet.

Echtgenoot is altijd jarig rondom of op vaderdag. Dit jaar zou dat op een dinsdag zijn, maar oudste zoon zou dan in het buitenland zijn en vaderdag was de zondag ervoor, dus we gingen met de hele bups lunchen. Bij Het Gouden Kalf, een favoriet adresje van me. Ze hadden een vaderdagmenu bedacht, 5 gangen voor 22.50 (waar doen ze het toch van denk ik telkens).

De ronde tafel is helaas verdwenen, ze hadden er slechts één en die was teveel in trek, waardoor er teveel mensen teleurgesteld moesten worden. We kregen dus een tafel voor 5, eentje van ons zat op de kop, want dat had ik gevraagd.

Een aperitief wilden we wel, champagne. Of we er oesters bij wilden. Ja, dat wilden we natuurlijk ook. Een fles  Fluteau Champagne Blanc de Noirs dus met 10 heerlijke oesters.

Uit de vernieuwde en nog mooier geworden wijnkaart kozen we een Chassagne-Montrachet Premier Cru ‘Boudriotte’, Domaine Ramonet 2013 en die beviel goed.

Broodjes, heerlijke broodjes, werden rondgedeeld en telkens aangevuld. Erbij een mayonaise met kruiden.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Makreel gegaard in champagne en citroenolie op wat crème fraîche met rijstazijn en citroenolie. Op de makreel guacomole met Granny Smith, sorbet van komkommer, schuim van pernod en wat waterkers. Ook nog wat kropsla en krokantjes van brood ontdekte ik. De makreel was keurig ceviche-gegaard en had een goede smaak. De andere ingrediënten pasten goed bij de makreel en maakten het tot een goed gerecht. Het ijs van komkommer was heerlijk fris.

We gingen verder met witte asperges met Schotse zalm, schuim van Bloody Mary, zalmeitjes en salsa van zoete paprika. Op de zalm nog wat spruitgroenten. De zalm was prachtig zacht, het schuim vol van smaak, de salsa lekker kruidig en de groenten fris. Ook dit vond ik een prettig gerecht.

Het derde gerecht waren kokkels in eigen jus met heel veel knoflook, spaghettini en geschaafde Old Amsterdam. Ook dit gerechtje kon me zeer bekoren. Goede smaken bij elkaar, geen zand en de Old Amsterdam gaf er eens een andere toets aan dan parmezaan. Leuk gedaan!

Bij het hoofdgerecht dronken we een flesje Chantalouette, Pomerol 2014.

Het hoofdgerecht was Iberico varkensnek gemarineerd in kummel  op een crème van artisjok. Op het vlees pommes paille met chorizo, wat bosui en geschaafde zomertruffel. Verder een jus van zomertruffel en nog wat doperwten. Het vlees was zeer mals en vol van smaak en paste uitstekend bij de artisjok en de erwtjes. De pommes paille met de chorizo vond ik zeer smakelijk en ze gaven een pittige toets en een crunch aan het gerecht en de jus was smakelijk. Ook weer een lekker gerecht.

Het dessert bestond uit frambozen, gevuld met een crème van amandel en basilicum. Op de bodem van het bordje een crumble met zonnebloempitten, een granité van gin-tonic, panna cotta van pistache en twee anijscressje. Een heerlijk fris, gezond en toch licht dessert. De panna cotta was vol van smaak en perfect van consistentie, de granité van gin-tonic was lekker fris en de frambozen waren heerlijk.

Bij de goede espresso kwamen nog macarons en wederom - zoals altijd namelijk - verlieten we erg tevreden Het Gouden Kalf. Het is en blijft een geweldig fijn adres. Met dank aan de fijne bediening door onder andere maître-sommelier Miriam.

1 gedachtes over "Het Gouden Kalf in Scheveningen"

annemie beulens

Lijkt mij meer dan in orde voor die prijs Carla. Xxx
30 juni , 2018 om 13:12 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl